Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prosím o pomoc s identifikací
PříspěvekNapsal: 05 bře 2012 21:24 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zdravím všechny.

Chtěl bych se zeptat, zdali někdo nezná typ reprosoustavy co je na http://www.repromania.net/tesla/ jako úvodní fotka do sekce reprosoustavy různé ? Tuto reprosoustavu mi daroval kamarád, po elektrické stránce je v pořádku, co se týče stavu ozvučnice tak se na ní podepsal zub času (přední stěna, na které jsou umístěny reprodukoty je uvolněná). Zvukově se mi moc líbí a chtěl bych jí v rozmezí několika měsíců dát zrepasovat a to nejlépe nějakému odborníkovi. Máte nějaký dobrý typ? Nebo zabývá se zde někdo tímhle? A co většinou taková repase stojí (zhruba)? Předem díky moc :-)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Prosím o pomoc s identifikací
PříspěvekNapsal: 05 bře 2012 21:44 
Řádný člen

Kraj:
Je to Mier 25WS/D-2 a jsem jejich majitelem. Jsou poměrně vzácné. Vím o celkem čtyřech párech, dva z nich mám já :mrgreen: Pokud by si chtěl můžu na ně kouknout.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2012 22:08 

Tak to jsem 5. pár :-D
Díky moc za identifikaci. Něco málo jsem o nich hledal a v nějakém threadu tady píšeš že v původním stavu nemají nic moc zvuk. Co se týče spodku tak pravda bez vytočených korekcí pokulhávají a ještě mě mrzí výšky. Jinak jsou ale zvukově příjemné. Ty úpravy co si zde popisoval, přineslo to hodně zlepšení?
Jinak koukám že jsi od Prahy což je ode mě velmi daleko. No každopádně díky za nabídku a pokud se nikdo nenajde asi bych jí využil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2012 23:06 
Řádný člen

Kraj:
Ty mnou provedené úpravy jsou spíš dočasná nouzovka než to udělám seriozně, má to svoje mouchy. Dělal jsem to proto že tehdy jsem to lépe neuměl a ty bedny v originálním stavu byly dost uřvané ale mělo to i jiné vady jak jsem psal. Dneska i kdyby to stále byla nouzovka bych to udělal lépe. Člověk se stále učí. Kdyby ale byly peníze nebyl by problém to udělat pořádně hned. Ty nejsou tak až jindy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 kvě 2012 16:30 

Kraj: ČR - Liberecký
Dovolím si též reagovat - tak jsem asi další majitel 25WS... .
Mám od výroby černé síťky u ARO667 i ARO 711 , ve výhybce je navíc před ART 481 složený kond 3uF ( 2u krabice a 1u hovňák ) . Nyní jsou reproduktory již komplet zrepasovány - na řadě je truhlařina . Zkoušel jsem bedny vycpat rozcupovanou vatou a ke kinu se mi středy nezdají uřvané. ( Mám poslechovku s kazetovým stropem , SDK předstěny ... ) Na konec jeden dotaz - předpokládám , že červená tečka u ART značí mínus , stejně jako u ostatních starších reproduktorů - kabeláže nebyly originál ( od předchozího majitele ) . A středové repro je přepólováno doufám záměrně správně .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2012 01:27 
Řádný člen

Kraj:
Zítra ti sem hodím schema co jsem vykreslil z těch mých pokud to časově zvládnu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012 15:04 

Tak jak to šéma ? Máš tam před ART jenom 2u nebo 3u jak jsem psal ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012 17:36 
Řádný člen

Kraj:
Zde. Pak to někdy překreslím do obvyklé kultivované podoby, to je jen tak narychlo.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2012 17:45 

Díky ,
to vypadá na přepólování i výšek - u AKR 153 je ART pólován stejně jako ARO 931 - teď babo raď. Ten kondík byl u tvých opravdu pouze 2u ? Moje soustavy jsou asi novější ( cca 1973 ) se 3u . Svoboda ve své knize udává , že autotransformátor slouží zároveň jako tlumivka - čili 12dB/oct ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 02:56 
Řádný člen

Kraj:
Ty moje jsou pokud dobře pamatuju z roku 1968 a schema je nakreslená tak jak to tam opravdu je. pak mám ještě jeden pár ale jen skelety. S těmi hodlám něco udělat protože ta bedna je udělaná celkem poctivě (20mm laťovka) a je na nich opravdu moc pěkná dýha, takže jen vyměnit čelní stěnu, osadit terminál a jedem.

Jsou na těch tvých ještě nějaké další změny? ARO711 máš ještě ty krémové nebo už modré?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 12:39 

Mno , řekl bych že barva ARO 667 je stejná jako u ARO 664 vyfocené v reproduktorech zde na repromanii ( čelo vypadá úplně stejně ) a ARO 711 má hodně světlou modrou jako magnet ARN 730 taktéž v popisu repro - opět černá síťka . Změny jiné nejsou - akorát slintám nad stavem těch Tvých skeletů - moje jsou trošku otlučené ( neprodal bys je ?- udělal bych si identický centr ). Na ARO 711 je kód VJ - čili 06/1973 (můj ročník - takže si je určitě nechám ) .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 20:55 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Tyto repro jsou výborné na mluvené slovo ! Na hudbu lze najít od Tesla vhodnější reprobedny. Ale umí udělat široké zvukové pole.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 23:03 
Řádný člen

Kraj:
Souhlas - na mluvené slovo zní perfekt. Třeba u TV, kde člověk většinou poslouchá kdo co říká a hudba je jen jakousi kulisou tak fungují velmi dobře.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 kvě 2012 07:19 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Přišlo mi, že repro jsou výborné na středech a ARO 711 k nim pak přidá takovou "jemnou" basovou složku. Při umístění je dobré vyzkoušet více míst, potřebují prostor na umístění i poslech. A přestože jsou veliké a těžké, je škoda je dát jen "kam se vejdou". Pokud budou ve vhodných podmínkách tak lze objevit skryté kvality ! Ale je to o tom najít prostor...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2012 10:35 

Thalesi , ještě jedna otázka - máš prosím ARO 711 4Ohm nebo ještě starou verzi 6Ohm ? ( Moje jsou 4 Ohmové )
Ty skelety asi opravdu neprodáš ? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2012 19:38 
Řádný člen

Kraj:
Skelety prodávat nehodlám. ARO mám 4R v top stavu. 5R a 6R vím že se dělaly ale neměl jsem je v ruce.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 črc 2012 01:24 

Zdravím, mám podobný problém jako kolega, koupil jsem od známého 2x Subwoofer, na repru není ani zmínka o výrobci, Impedaci či výkonu, byl bych rád kdyby se našel někdo kdo by na to přišel. Fotky: http://imgur.com/a/1p5wh předem děkkuji

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 črc 2012 02:16 
Řádný člen

Kraj:
Tohle už jsem někde viděl. Pod jakou obchodní značkou se to prodává z hlavy nevím, ale pravděpodobně to bude nějaká plečka od které TS parametry (kvůli kterým to asi hledáš) stejně nenajdeš. Jedině změřit. Ale ono vůbec měření je největší jistota.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 črc 2012 11:35 

Nemám na to vybavení, vím že to nebude nic extra zajímá mne to protože bych je chtěl připojit k mojemu Micro Sound Systému :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 črc 2012 20:08 
Řádný člen

Kraj:
Tak se zkus domluvit s někým z okolí a nebo pošli poštou. Měření TS není problém.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]