Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sub ze zbytků
PříspěvekNapsal: 20 zář 2012 20:44 
Řádný člen

Kraj:
Zvenku pěkný, mě se tenhle styl celkem líbí, pokud si se zvukem spokojený tak OK. Když ale vidím tu čelní stěnu tak si vzpomenu na bratislavské 1PF 067 08, tam na čelní stěnu také kašlali. Oni ale měli alespoň ten basák rovně.

Ty stěny jsou k sobě slepené po celé ploše nebo ten vnitřní skelet je jen jakoby nasunutý a nějak zafixovaný do toho vnějšího?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Sub ze zbytků
PříspěvekNapsal: 20 zář 2012 21:35 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
:mrgreen: basák je pootočený úmyslně kvůli místu okolo, nevešly by se už uši (zapuštění je 300x300mm).
Nepoužil jsem černěné šrouby, protože je to všechno stejně schované - co je pod rámečkem jsem prostě neřešil. Oproti 1PF je přední stěna kurevsky tuhá, ze dvou vrstev 22mm a s výztuhami zevnitř. Výztuhy jsou úplně všude - na původní fotce prázdného korpusu jsou trochu vidět. Celý objem je vytlumený mou oblíbenou geotextilií, volně rozloženou a pomuchlanou.

Boky z lamina 18mm jsou plošně natmelené montážním lepidlem na korpus z 22mm dřevotřísky, vrch i spodek z 30mm pracovní desky je pak stejně natmelený ke dnům korpusu i ke hranám boků. Rozměry dílů pláště jsou tak velké, že je mezi nimi a korpusem milimetrová mezera vyplněná lepidlem naneseným zubatou stěrkou. Spoj je tak velice pevný, houževnatý a dokonale tlumí vibrace.
Rámeček je z 10mm dřevotřísky vyztužené naklíženou mřížkou z latěk 5x20mm, stříknutý na černo a na nástřik kontaktního lepidla je napnutá průzvučná tkanina. Přichycený je suchým zipem.
Boky přesahují dozadu asi o 30mm přes korpus a vrchní deska ještě přesahuje 40mm dozadu přes boky (slouží zároveň jako malý stoleček vedle počítače), takže je za chladičem dostatek prostoru na pohyb vzduchu, i když je přiražený ke zdi.
Pojal jsem to celé jako pokud možno neviditelnou součást pokoje, tomu je zvenčí podřízeno úplně všechno.
Celkový rozměr (šxvxh) 390x590x530, užitečný objem cca 52l, váha 42kg

Poslechově je to přesně, co jsem čekal. Hraje příjemně odspodu, trošinku horší je to jen s kopákem u metalu, ale když se dělí na 80 až 100Hz, není to tolik znát.

Opakuju jenom, že jsem celou sestavu nekoncipoval na kravál, ale na pohodový poslech v bytě pro normální lidi středního věku, poslouchající normální muziku a respektující sousedy.

Edit: K tomu stylu. Mít prachy, udělám si celý obývák i bedny podstatně dražší v mahagonové dýze. A koupím si Chevrolet Camaro.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]