Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ARO711 a kompresní driver...
PříspěvekNapsal: 30 zář 2013 15:29 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Já mám 850 doma a můžu potvrdit slova Posledního Jednorožce. Monumentální pasy, plechové středy, šustivé a nerozlišené výšky (a to jedině v ose). Proto taky uvažuji nad svatokrádežným překopáním ARS 850 na čtyřpásmo TESLA/Grundig (ARN 930, 6,5´ Grundig, 2´kalota Grundig, 1´kalota Grundig, čekám ovšem na výhru ve Sportce, protože tam ta výhybka bude taky pěkná raketa (měničů mám 3 p).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2013 18:04 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
No na slušnú výhybku zo značkových dielov si na také 4-pásmo môžeš pripraviť tak 15 000 Kč. Inak to by bolo niečo, na čom by som bol schopný sa vyzúriť...asi by to stálo za to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2013 18:53 
Řádný člen

Kraj:
Vy to máte jednoduché - stačí se pouze rozhodnout že takto ne. Já to mám složitější protože už ty reproduktory doma mám a zabejčil jsem se že jednou ty Tesla TOP soustavy udělám. Jenže co na tom že repráky na to mám když to je jen část nákladů? Výhybka bude nepochybně pálka. Materiálově to přežiju, drát na většinu předpokládaných cívek mám nasyslený, něco málo kondů také, ale zaplatit pořádné ozvučnice ať to vypadá (když už ten TOP projekt) a někoho kdo to odladí nebude za hubičku. Unicorn je na něco takového daleko (drahá doprava) a asi by se mu do toho nechtělo a tady za to dám alespoň čtverec za práci (každá bedna měřená kvůli tolerancím samostatně, simulace a následné doladění), ale zas to mám za rohem. Každopádně teď na to nemám, ale příští rok to bude i kdyby já nevím co. Pokud to citlivostí vyjde (čímž si nejsem zcela jist) pak bych měl rád osazení 2x ARO711, ARO6604, ARZ3604 a nad to se stále nemohu rozhodnout jestli ART481 nebo ARV3604. Technicky lze použít obojí a obojí též mám (včetně origo továrních přizpůsobovacích traf). To bych doplnil subem s ARN930.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2013 19:45 
Řádný člen

Problém tam asi bude jen s citlivostí ARZ3604. On sice má větší citlivost, než deklarovaných 86dB...no jestli to bude mít na 97-98dB těch dvou ARO711, to si nejsem až tak jist. Plně kompenzovaný BS to sice shodí na 92dB, ale i tak mám obavu, že na to to ARZ-ko nebude mít. O ARV3604 bych měl strach asi taky...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2013 20:03 
Řádný člen

Kraj:
Vím že je to natěsnotu, jenže zatím se mi nepovedlo sehnat 4 shodné ARO711 v origo stavu. Mám dva a dva neshodné kusy. Mám ale volné koše tak jsem myslel že bych je nechal osadit až na středičky (ty bych nechal původní poddajnější) systémy z ARO790x. Citlivost by možná o cosi klesla. Také mě napadlo použít pěnový závěs (kvůli fs a zkreslení), jenže to už by byl větší zásah a nešlo by to už pokládat za originál. Přeci jen bych byl raději kdyby ty reproduktory byly v origo stavu tak jak je Tesla vyrobila.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2013 21:38 
Řádný člen

Pěnový závěs bych tam asi nedával. Stratilo by to vše ze zvuku originálu. Ty systémy z novějších ARO by ale nemuselo být šlápnutí vedle.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 01:44 
Řádný člen

Kraj:
Já to mám právě už vyzkoušené a tak bych chtěl zkusit ten pěnový závěs co to udělá. Nejlépe jednoznačně hrají ty verze ze 60. let co máš ty. I s 6dB výhybkou to hraje pěkně, přirozeně atd. prostě se to povedlo. Starší verze jsou víc basovější, ale také víc zahuhňanější. To je dané papírovinou a tím že tam nenjí ta vlnka. naopak novější verze tolik nebasují, jsou uřvanější a myslím že mají i větší zkreslení na vyšších kmitočtech, ale na basech by to vadit nemuselo. Částečně za to může i tužsší uložení a větší pevnost membrány, která není dostatečně vnitřně tlumena (spekulace). když bych je použil pouze pro nízké kmitočty, použil tuhou membránu ale přitom zvolil poddajnější, ale přitom stejně lehké uložení tak nejen že by klesla fs, ale současně by mohlo o cosi klesnout zkreslení dané kroucením tuho uložené membrány. Proto pěna a ne guma. Někdy si to cvičně zkusím a pak se rozhodnu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 11:56 
Řádný člen

A nevznikne z toho další obyčejný 10", jakých je plno?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 14:13 

to mi je thalesi radsi prenechej, chci mit echt tesla, tohle je dost pamatecni reprak na tyhle ucely zrovna ;)
jeslti chces tak ti muzu nekde vykuchat hafo 6604 jestli chces na hrani a meneni stredicek a zavesu :))

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 14:43 
Řádný člen

Kraj:
Jak jsem psal - kdybych měl 4 bílé originály v perfekt stavu tak bych to moc neřešil, ale pakliže je nemám (resp.mám jen dva), ale mám ty koše, tak se snažím vymyslet co s nimi nejlépe. Mám tu i dvě AROčka, kde je komplet systém z 7904 a popravdě nejsem spokojený. Jsou velmi tuho uložené (středička a zejména horní závěs) takže vysoká fs, nebasuje to, má tendenci to vřískat a prostě už to není ten příjemný a na pohodu hrající reprák jako staré verze.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 21:39 
Řádný člen

To znamená, že ten ARO7904 asi celkově nebude nic extra. Tak tu pěnu zkus. Jsem hodně zvědavý na výsledek. Kdysi jsem chtěl takhle "zapěnovat" ARO667. Možná to někdy udělám...až se budu počas zimy nudit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 22:32 

thales,neprznit!
nahod foto, co za 4 kousky mas.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 00:09 
Řádný člen

Kraj:
Co bys na tom chtěl vidět? Mám dva kusy bílé se systémy z ARO7904, dva bélé prázdné koše, jeden koš zelený prázdný, jeden koš zelený s kmitacím systémem ve velmi dobrém stavu, ale ta stará verze s membránou z jiné papíroviny a bez vlnky a pak ještě jednou totéž jen v horším stavu. Pak mám ještě ty dva v bednách u TV, které byly ve vyloženě top stavu. Bohužel už nejsou protože jsem zakopl když jsem se šelo podívat co za rambajz to jde z letiště a jeden jsem lehce prokopnul. Půjde to opravit, ale top stav to už nebude.

Ideální by bylo kdybych s někým ty dva funkční zelené vyměnil za tři kusy s vadným kmitacím systémem. Jinak totiž uvažuju že bych ten origo systém odpreparoval a dal tam ty systémy z ARO7904 a tím pádem by mi zbyly 4 bílé koše. Do nich bych pak dal to co jsem uvedl výše. Ta pěna tomu neublíží - je lehká stejně jako vlnkový závěs a přitom to bude mít nižší fs. Díky překonávání menšího odporu závěsu by to nemuselo být tak uřvané.

Úplně nejlépe by se mi líbilo to postavit místo ze dvou ARO711 ze dvou ARO731 nebo co to bylo za typ. Koš to mělo stejný, jen to mělo silnější AlNiCo magnet (viděl jsem exemplář ve zlaté barvě). Montovalo se to do starých kinobeden. Bohužel je to nesehnatelné.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 08:11 

Kraj:
http://www.midi.cz/inzerat/129537/tesla ... jici-stav/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 10:12 

Nojo, Jaryn :lol:

Vypadají nádherně. Chraňtěrukapáně tam prát pěnu!!! :twisted:
Kinovejch říkáš? To by mě zajímalo, co to bylo, páč starý 30x byly podle mě taky s 15", jenom do jedněch se dávaly ARO835. Existoval ten reprák vůbec někdy?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 10:36 
Řádný člen

Silnější magnet...magnet z ARN73x by tam nepasoval? Nebo má jiný pruměr cívky?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 20:39 
Řádný člen

Kraj:
Magnetický systém v ARN73x má sice silnější AlNiCo magnet místo AlNi, ale také má větší mezeru kvůli gumovému závěsu takže nula od nuly pošla. To už by byl fakt úplně jiný reprák.

Ten reproduktor existuje, kdysi jsem ho potkal. Vím že to bylo ARO73x ale jestli to byl 731 si nejsem jistý. Buď 731 nebo 738, ale neměřil jsem ho ani nebyl zapojený, prostě jsem ho jen potkal. Měl jsem někde i fotku kdysi, ale buď byla na starém disku nebo jsem jí zašantročil. Každopádně mluvil jsem o tom repráku s Křížem a ten si po chvíli vzpoměl že něco takového skutečně bylo a že by to mohl mít teoreticky i skladem. Jenže pak jsem ho přes půl roku uháněl a nic - neměl čas se po tom podívat. Jinak AlNiCo měla též první verze ARO790x vyrobené ještě za Tesly, ale tam ten magnet vypadal konvenčně jako na ARN73x. Někde na mailu bych měl mít zašitou nic moc fotku. Měl jsem domluvenou i výměnu za něco, ale pak to padlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 07:46 

a to je alnico takova modla?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 10:48 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Zorg: Jistěže je. Dej si do vyhledávače na Ebayi "alnico" a zjistíš, že použití tohoto výrazu zvyšuje cenu repráku minimálně o 50% :-D.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 12:17 

to samozřejmě vím, proto pátrám po původu té magie...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]