Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 23:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 4-pásmo
PříspěvekNapsal: 21 lis 2011 23:56 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Tak u basáku by nějaké malinko zvýšené zkreslení asi nemuselo vadit, ale u středů a výšek bych nějaké železo v cívce asi zbytečně nezkoušel. Ale jestli je ten vliv opravdu nějak dramatický - to podložený nemám a popravdě, ani se mi tím moc nechce zabývat, jelikož mně stačí i tavné lepidlo, případně k tomu bindery. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2011 23:58 
Řádný člen

Kraj:
To byl dotaz, ne konstatování.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 00:10 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Případní mosazný šroub to vyřeší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 13:32 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
no a napadly vás k uchycení reproduktorů použít vruty do sádroše?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 14:00 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Jestli ten problem není v tom ,že šrouby do sádrokartonu jsou určeny na toto použití,a na nic jiného

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 15:28 

tak zkus mi trochu věřit ;) taťka mi tak uchytil reproduktory v bednách a nevidím problém. a pro změnu můj strejda je používá v autoopravně, opravdu, když se stane že se nepoškozený nárazník náhle urve tak vytáhne delší vrut do sádroše zavrtá ho tam a je klid, není vidět (moc) a drží celkem fest

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 16:03 
Řádný člen

Kraj:
A není ti trochu blbý dávat šroub se zápustnou hlavou tam kde patří šroub s půlkulatou?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 16:53 

sakra tak to bude asi něco jinčího.

omlouvám se za záser vlákna :oops: ale přece ty mé jsou s půlkulatou hlavou a jsou stejně černé takže nevím ale opravdu sorry :oops:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 17:20 
Řádný člen

Kraj:
Tak to potom jo, já ještě šroub do sádroše s půlkulatou neviděl, ale to bude asi tím že se tomuhle materiálu vyhýbám jak čert kříži. Mám k němu hroznou averzi. (Perlička - jednou jsem z něj dokonce viděl reprobedny.)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 18:50 

jáj no tak toho týpka bych chtěl vidět

ikdyž asi jsem blbě formulaval protože :arrow: http://www.sroubky.cz/eshop/produkt-5746-vrut-sadrokarton-ramhlava-42x013-zn/ tak co? toto mám

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 00:01 
Řádný člen

Thalesi nejseš jedinej, před půl rokem takové bedny prodával někdo na bazoši a prezentoval to jako těžkej high-end. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2011 21:27 
Řádný člen

Takže finalizaci 4-pásma na chviličku odkládám - jednak proto, že jdou Vánoce a musím nakupovat jiný věci, než 18ks cívek a kondíky..., jednak proto, že mě známej pověřil takovým menším projektem u něhož si nejsem jist, zda má vůbec smysl něco podobnýho stavět. Nejedná se totiž o hájend, spíš o takové bedny-větší regálovky na takové to domácí žvýkání.
Zkrátka jsem dostal do ruky dvě teslácký šíra ARE5808 a dvě DT-28N co jsem mu přednedávnem prodal do auta. V případě stavby bych na spodek asi použil nějakej starší 8" tesláckej basák. Bedna zhruba 25L uzavřenka formátu ARS944...
ARE5808 jsem už dlouho neslyšel, tak jsem je zkusmo připojil na zesilovač a nechál hrát jen tak...jak se to řekne "raw"? Celkem se mi zvuk pozdával. Zkoušel je ale někdo jeko střeďák do 3-pásma? Pokud ano, je to schopný chodit zhruba do 2,5-3kHz? Ty ARE jsou starší model se síťkou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2011 22:58 
Řádný člen

Kraj:
Ty repráky hrají příjemně, o tom žádná. Hlavně ve fullrange režimu. Feritová verze je ovšem lepší. Nejde ani tak o to do kolika jedou, jako spíš o to s jakou směrovkou a zkreslením. V minulosti se jejich 4R předchůdci ARE589 používaly ve třípásmech běžně. Ta síťka se ale na vyšších kmitočtech nepodepisuje zrovna nejlépe ale někomu to třeba vadit nemusí. Jde jen o to jak moc se v tom chceš rejpat. Pokud na to bude rozumná výhybka tak myslím že na "takové to běžné domácí žvýkání" to bude OK.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011 07:33 
Řádný člen

Samozřejmě jsem neměl na mysli do kolika jede kmitočtová chára - výrobce uvádí, že do 14kHz, tak je mi jasný, že 3kHz to dá bez problémů. Jde mi zrovna jen o tu směrovku při dané frekvenci. Přeci jen má ten repro už svý rozměry a plochu kolem 125cm2. A pak taky to zkreslení a chování na kmitočtech do 3kHz - i kvůli té síťce. Předpokládám, že feriťáky budou svižnější, než tyhle televizorové verze. Taky samozřejmě citlivější, ale v týhle aplikaci by to asi vadit nemuselo.
Taky bych mu mohl jako alternativu nabídnout ARO3604 s papírovým vrchlíkem...
A jak moc se v tom chci rejpat? No když už to mám dělat, tak to musí hrát líp, než spomenutá ARS944 nebo ARS1034...jinak v tom nevidím žádný smysl, co už jsem známýmu řekl.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011 19:46 
Řádný člen

Kraj:
To už raději ten ARE než ARO. ARO3604 je dost malý. To znamená že by se musel s jeho vlastnostmi dělit dost vysoko. Kdyby na basech bylo něco svižného tak prosím, ale takhle bych to přeci jen raději pojistil větším reproduktorem. Myslím že ARE bude OK. Jen škoda že to není ferit. Už víš jaké ARNko tam dáš?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011 21:19 
Řádný člen

No bude to něco s malým vrchlíkem. ARN668 nebo 6608 z prvních řad. Ty mám nejraději. Budu mít možná k dispozici i 2ks ARZ668, ale ty bych tam asi nedával kvůli malýmu zatížení. Krom toho, ARZ bych si rád nechal pro sebe.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011 21:50 
Řádný člen

Kraj:
Souhlas.
Jinak ARZ hraje nahoře celkem pěkně, není to taková ludra líná jako ARN. ARN se musí tlačit dolu, ARZ ne. Přemýšlel jsem nad takovým projektem. Když mám teď ty ARZ3604 uvolnil se mi pár ARO3604. Napadlo mě spáchat ARZ669 + ARO3604 + Hi-Vi TN25 jen s 6dB výhybkou. Ty reproduktory se svými vlastnostmi dostatečně překrývají na to aby se to alespoň zkusilo. Co myslíš? nechtělo by se ti s něčím takovým pohrát?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2011 00:07 
Řádný člen

Štve mně, že jsem doteď neměl možnost si ARZ66x pořádně osahat, i když martinekk mi je nabízel, pokud bych s nima chtěl něco zkusit. Trochu mi na nich vadí ta problematická montáž zapředu...ale myslím, že i na to by se dalo vyzrát.
Ta Tvoje kombinace vypadá celkem rozumně. Co se týče strmosti 6dB...tak nejsem žádný zkušený ladič, ale co jsem zatím zjistil, tak někdy se alespoň u výšek musí zvýšit strmost, aby sedla fáze.
Ale teď mi musíš vysvětlit, jak si to myslel, jestli bych si s tím nechtěl pohrát. :)
Jo a ještě taková soukromá otázka...proč máš v avataru tu TV bednu Ednu? To jseš tak zlej a škodolibej, jako ona? :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2011 04:27 
Řádný člen

Kraj:
To osahání - myslel jsem to tak že když tak toužíš si je vyzkoušet tak bych ti ty repráky klidně hodil na hlavu aby sis je mohl osahat a v rámci toho bys mi na to mohl uplácat výhybku a oba bychom byli spokojení :)
Ten TN25 jsem kdysi směnil za jiné reproduktory, protože mi mimo jiné vyhovoval kvůli tvaru chamberu. Ten se úplně bezvadně hodí jako difuzor k ARO nebo ARZ. Zase na druhou stranu proč mám dělat dvoupásmo když z toho co mám doma můžu mít třípásmo že jo? Na druhou stranu si říkám že bych si rád prakticky ověřil teorii kolem těch koaxiálů a spáchat upgrade ARS844 (kdybych nějaké měl) tak jestli je nemám schovat. No uvidíme. Ta 12dB dělička u výšek je možná a možná dokonce i nutná, nejdřív by to chtělo ale změřit. prostě bych si rád zkusil něco jen s 6dB protože kombinace (tesla) se na to prakticky moc nehodí a tady je šance že by to fungovat mohlo.

Edna - jsem rád že si ještě někdo vzpomíná :) Jako malému se mi hrozně líbil její neskutečný škodolibý, potměšilý a zlý smích, jak vždycky zašermovala těma anténkama a metala z nich blesky (že by mě už tehdy přitahovala elektřina?). Případně ještě uměla pokropit něčím jako slzy a koho pokropila zkameněl. Mimochodem ten šeredný xicht na obrazovce je dokonalý. A vůbec - koho napadlo vymyslet tak šílenou postavu? Pokémoni a podobné nesmysly pro dnešní děti se můžou jít zahrabat. Koukal jsem že někoho po letech napadlo udělat remake kde Edna je už LCD ale bylo to naprosto o ničem. Akorát pořád po těch letech nevím jestli Edna byla Tesla, ruský Rubín a nebo něco z Maďarska (tam nevím co se vyrábělo).

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2011 13:46 
Řádný člen

Marián, kľudne Ti jeden pár ARZtiek požičiam na dobu neurčitú...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]