Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 16:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jaký sub pod TM380
PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 09:55 

Kraj: SR - Prešovský
Chcel som len pocut nazor na zvukovy prejav (sila,cistota). Ano odporucanie je sice 100L ale podla môjho nazoru 70 lepsie 80 uplne vyhovuje. A pri 80L s BR naladenym na 28HZ s priemerom 9,5 cm mi to vyhadzuje dlzku 24cm co si myslim sa do takej ozvucnice vtesnat da bez problemov. Este vyriesit aky zos k tomu. Aby to nebolo predrazene a dostacujuce. Najlacnesie som nasiel toto http://www.ebay.com/itm/New-Assembly-Hi ... SwzaJX3jvc ale neviem ci ma tu ludia nezakopu pod zem :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 11:00 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Nechcem Ti tu podsúvať nejaké vlastné neprenosné a inak nepoužiteľné dojmy. Subwoofer je defacto pumpa na vzduch, takže nebavme sa o nejakej ezoterike na tému sila a čistota. Ja si myslím, že veškeré dôležité chovanie, od ktorého sa budú odvíjať akustické vlastnosti sú čitateľné z grafov v simulácii. Ten reprák rozhodne nie je žiadne blato a ide dostatočne hlboko. Dielenské spracovanie je slušné, zhoda s výrobcom udanými parametrami veľmi dobrá. K TM380 je to viac, než dôstojný partner a rozhodne predčí po všetkých stránkach basák v tejto sústave. A to Ti hovorím ako konštruktér TM380.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 11:04 

Síla, čistota basů, ..to jsou nesmysly. Většinu prasáren (klidně +/-10dB) ti dělá místnost/umístění, takže bez pokročilého processingu a měření to budou jen dojmy z průjmy. Ve finále až tak nesejde, v jaké ho máš ozvučnici, když splňuje to, co po něm chceš. Sub projektuj nad první mód místnosti tak, aby zvládal bez prasáren přenést tebou požadovaný akustický tlak, z čehož ti vyplyne pak i zesilovač, pro který platí totéž (nějakej podceněnej noname digitál bych se fakt bál)...

TLU: byls rychlejší ;)
A kodl to asi myslel tak, že třeba ta jeho 8" oproti tomu 12" classicu, ta je pak samozřejmě míň citlivá, ale rozsah je stejnej a SPL se snaží dohnat vyšším příkonem/xmax. Alespoň tak to chápu já.
Ale i ve stejné bedně se vlivem pohonu dá najít vespodu rozdíl mezi repráky, ale nebývá to moc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 11:54 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Ten prodejce nepíše, co je v tom zesu osazený, a kdoví, jestli ten výkon není měřenej čínsky. Takhle vzhledově bych to tipoval na TPA3116, ale kdo ví...
Ještě je otázka, nakolik jsou pravda TS parametry udávané daytonem, protože mi ten basreflex vychází fakt dlouhej...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 12:30 

Vlastne som tu reakciu na (sila,cistota) aj trochu ocakaval. Nevadi. Dik za vysvetlenie. kodl: nezadal si zle parametre? alebo ja? Lebo mne vychadza napr pri 100L 25Hz s priemerom 7 cm dlzka 12cm. Samozrejme cim mensi priemer BR tym kratsia dlzka a vyssia moznost pazvukov z neho ale to asi pisem zbytocne ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 13:56 
Řádný člen

Ja osobne by som s tým objemom cez 80L nejak neliezol. Tým navyšovaním objemu už nič zaujímavé nezískate, len znižujete zaťažiteľnosť. 80L, bassreflex priemeru 100mm, dĺžka 250-300mm (ladenie 28-30Hz) a nazdar.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 14:16 

vyssie som pisal ze 70 az 80. Tiez by som nad 80 nesiel. Zbytocne velka ozvucnica (nie ze by 80 bola mala) a ziaden velky rozdiel. To som len odpisal pre kodla ze nejak moc dlhy BR mu vychadza.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 14:55 
Řádný člen

Jj, niečo tam dobre nemá. Ten nátrubok vychádza presne tak, ako píšeš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 15:08 

Jinak daytoní TSka jsou celkem věrohodná, konkrétně u kodlova RSSka mi to vyšlo prakticky shodné, jen impedančka byla ještě o chlup rovnější nahoře díky menšímu Le.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 15:15 

Za tu cenu to fakt vyzera na viac nez dobry reprak. Nevedeli by ste mi doporucit k tomu uz nejaky hotovy sub modul za nie vysoku cenu? Alebo radsej nieco zlozit? Pozeral som aj po JPA250 ale ked si k tomu pripocitam trafo, aktivnu vyhybku atd tak to bude stat dost a neviem ci to nie je zbytocne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 16:07 

Jestli to je zbytečné si musíš určit hlavně ty, podle mě jsou naprosto v pohodě a bral bych je radši než nějaké značky, které to stejně bastlí v Číně. Jožo dělá i kompletní subové moduly s výhybkou a se vším, jen připojit. Verze s JPA250SUB s 300W do 4R by mohla stačit.
Dále relativně slušné moduly dělá myslím zrovna Dayton, digitální, naopak monacoří jsou myslím bídné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 16:17 

Tak co som tak cital po forach, tvrdia ze je zbytocne davat na sub nejaky A zosik s nizkym skreslenim. Zevraj uplne postacuje nejake D a dokonca aj zo spinanym zdrojom. Len aky, kde a za kolko to uz netusim. Presne ten JPA 250SUB som pozeral. Neviem necham si to prejst hlavou a uvidime.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 16:17 

Co to vyresit MiniDSP 2x4, tim nejmensim a nejlevnejsim, a k tomu nejaky modul zesilovace? Zesilovac na chladic a do bedny subwooferu, a DSP nechat venku. Pripadne ten modul DSP se dela i bez krabicky, a sel by pridelat na chladic tez.
Nejake Hypexy prodaval Cough, mozna je jeste ma.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 17:33 

To ZORG: Takže ti vyšly taky takový dýlky basreflexu pro RSS210-HO? 35l bedna, basreflex na 22Hz průměr 6cm délky 45cm? T.S jsem dvakrát kontroloval, jedině že by to lsplab chybně simuloval, Mám obavy, aby to třeba při průměru 6cm nebyla fujara jak při tom testu s 3cm(to mi bylo jasný, že to takhle nepůjde), a plastovou trubku ohebnou, příp. s kolínkama o vniřním průměru třeba 80mm nevím kde sehnat. Dělat basreflex hranatej ze dřeva se mi fakt nechce, už kvůli obtížnýmu doladění.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 17:36 

Kocour : Celkom sa mi to paci, zaujimave riesenie. Ale ci to bude financne menej narocne to neviem. Ale ako navrh super. Mini by som urcite dal do subu. Nastavis a mas.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 17:59 

Prave ta flexibilita. Casem k tomu muzes pripojit dalsi sub. Neomezene moznosti hrani s DSP. A modul zesilovace sezenes asi snadneji nez cely SW modul. Cenove no nevim. Mozna kdyz si chvili pockas, sem tam nekdo MiniDSP prodava. Modul zesilovace taky z druhe ruky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 19:34 
Řádný člen

kodl píše:
To ZORG: Takže ti vyšly taky takový dýlky basreflexu pro RSS210-HO? 35l bedna, basreflex na 22Hz průměr 6cm délky 45cm? T.S jsem dvakrát kontroloval, jedině že by to lsplab chybně simuloval, Mám obavy, aby to třeba při průměru 6cm nebyla fujara jak při tom testu s 3cm(to mi bylo jasný, že to takhle nepůjde), a plastovou trubku ohebnou, příp. s kolínkama o vniřním průměru třeba 80mm nevím kde sehnat. Dělat basreflex hranatej ze dřeva se mi fakt nechce, už kvůli obtížnýmu doladění.

Aha, tak to jsem asi já pochopil špatně. Myslel jsem, že se bavíme o té 100L bedně s DCS305-4, ne o 35L s RSS210-HO.
Jinak ve stejně velké ozvučnici se stejnou frekvencí ladění portu vyjdou rozměry nátrubku vždy stejné. Je úplně jedno, jaký je tam reprák. Prostě pro řekněme 100L bednu s laděním 30Hz a průměrem nátrubku 100mm vyjde jeho délka cca 190mm nezávisle na tom, jakej reprák je tam osazenej a jaký jsou jeho TS-ka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 21:10 

Dík, jsem to zkoušel v několika sw a pořád to stejný, tak už je to jasný. Chyba je jenom to, že mám málo místa...
Dnes jsem si projel 30-100Hz signálním generátorem a nám místnost naladěnou na 42Hz a 84Hz, asi bych to měl nějak řešit...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 22:26 

Přelaď se do jiné místnosti :lol:
No já mu budu dělat štěrbinu s vnitřním labyrintem. Budu ho mít ve 20 litrech @ 29Hz, snad to trefím. Teď to zkoušíme s truhlářem (horní rozebírací stěna, že si to zařežu podle potřeby). Mám tam 2x 36cm2 myslím, což odpovídá 9.5cm průměr trubky, takže to vychází skoro metr :oops: :lol: ale právě uvidím až podle měření. Každopádně pod 8cm průměr trubky a oba zaoblený konce bych určitě nešel, zvlášť v tomhle případě, jestli z toho chceš tahat jeho potenciál.

Domi: souhlas s Kocourem, nejuniverzálnější, co můžeš udělat, hraju si tu s tím a je to pecka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2016 23:29 

Zajímavá myšlenka, budeš mít ty přepážky u ohybů a na konci nějak zaoblený, příp. rozšířený hrdlo na čelní stěně? Vzhledem k velikosti díry na basák bych se nebál uřezat/přilepit kousek desky i v hotové bedně, podobně jsem do hotové bedny dával výztuhy a nebylo to nic extrémního. Možná by bylo lepší ten basreflex táhnout po zadní stěně, asi bude delší než horní (spodní) - ještě se nad tímhle řešením zamyslím. Sice mi to pro 22Hz vychází basreflex na 110cm, ale proč ne. Pokud bych "obešel" se štěrbinou spodek, záda nahoru a dolu, a znovu spodek, tak jsem na cca 120cm, a je kde ubírat. Navíc když doprostřed mezi desky vlepím sem tam špalíček, tak získám výrazně na tuhosti bedny a omezím bermudský efekt, protože do 2cm škvíry nejde ledacos strčit a případně se dá lehce vyštárat...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]