Získal jsem nedávno 1PF06708ky, kupoval jsem kvůli reproduktorům, ale stav korpusů (i repráků) je natolik perfektní, že mi přijde škoda to nevyužít. Původní majitel bedny olepil tapetou, která mu asi více ladila k interieru, takže po odlepení vykoukla luxusní, nepoškozená dýha
Repráky OK, jen výšky byly vyměněny za neznámé kaloty (jedna spálená), nevadí, mám připravené Visaton DT94 8. Výhybku momentálně neřeším. Co je divné, bedny jsou levá/pravá - jsou symetrické, což snad Tesla nedělala u těchto beden, přitom do korpusu nikdo nevrtal, vše je původní, repráky zakápnuté originály. Těší mě to, ale nechápu, setkal se s tím někdo? Mám výrobní číslo 16921.
No a teď dotaz. Ty bedny prostě nehrají moc dobře, především basák je v malém objemu. Chtěl bych zvětšit objem ale zachovat původní hezký korpus. Napadlo mě nadstavit spodní část korpusu způsobem, kdy vyřežu otvor ve vzdálenosti cca 3cm od krajů tak, aby zůstala konstrukční celistvost a spodní stranu nadstavím soklem černé barvy ve výšce řekněme 15cm. Spodní nadstavba by celá držela na korpusu bedny přes desku kopírující rozměrově spodní původní desku přes vruty. Nadstavba by tedy šla jako celek oddělat, sokl by plnil účel opravdového soklu, na kterém by bedna stála, což by pro poslech bylo přínosem (byla by výše). Zvětšení objemu vychází asi 8-9l, takže vnitřní objem z cca 31l na 40litrů. Je to pořád málo, ale snad by to ARNku pomohlo.
Myslíte že je to hloupost nebo to stojí za další úvahu? Z hlediska tvaru vnitřní bedny s nadstavbou bude problém? Pomůže těch necelých 10 litrů objemu? Designově mi to přijde únosné, narozdíl od mršení přední/zadní desky posunem vpřed/vzad, to bych raději udělal nový korpus.
Díky za názory.