Přesně tak, line array je na ozvučování velkých prostranství a rozhodně bych to doma nechtěl, kvalitativně je to spíš horší.
Open8 zvládne nad 100Hz cca. 200W, tak si to hrubě přepočti na akustickej tlak v metru (citlivost odhadem 92dB/W), tak když vezmu crest factor dnešních nahrávek, fakt nevím jak dlouho bys v tý cimře na plnej kotel vydržel. Já je budu hnát počítám tak 50W ve špičkách, když to jó pohrnu.
Multisub mi přijde nejvhodnější basové řešení v místnosti, lze totiž docílit vyrovnaného průběhu daného pásma v širokém poslechovém poli. Pod určitou frekvenci už ti totiž spíš hraje místnost než reprák a 10dB hrb/propad žádná míra. Zatím to tak vypadá, že já budu chtít i svejm předním bednám řezat spodek, tj. aby nehrály basy, ale pořešit si je všechny komplet multisubem (což např. Geddes prý tak nedělá, ale uvidíme

).
Při vší úctě k Martinovi, jeho projekt už je přecejenom starší, zvukovod na 12" moc malý a dělička moc vysoko. Já bych to už dělal jinak (Open12) a on určo taky, ale jinak měniče jsou to oba skvělý. Dost jsme se o tom projektu kdysi bavili a určitě ti řekne víc on sám.