|
Takže jak jsem slíbil, mám zde nějaký ty výsledky z měření soustavy ARS651 (což je vlastně aktivní provedení ARS944). Nějaký problémy jsem již popsal v sekci pokec, takže se asi nemusím znovu opakovat...koneckonců, ty obrázky mluví z všechno. Taky tu postnu ještě jednou měření mýho třípásmovýho bastlu (ARN668+ARE5808+výška Mirage), aby bylo vidět rozdíl. ARS944 hraje na výškách hodně tupě a poddekově, zato je tam dominující a občas nepříjemně vřískající střední pásmo - díky zkreslení, které produkuje ARO667 hnaný nesmyslně vysoko (že to tehdy jinak nešlo, to vím - beru to ale z pohledu dnešní doby). Nová výhybka tomu určitě z části pomůže, ale nevyřeší všechno: 1. Nevyřeší problém navázaní středů na výšky po stránce směrovosti 2. Nevyřeší problém poněkud tupě znějícího výškáče ARV160 trpícího navíc různými rezonančními módy na membráně a závěsu 3. Nevyřeší problém difrakcí (hranatá bedna, koaxiální upořádání s nevhodným držákem) Čemu se pomoct dá: 1. Předěláním bedny z "ležáku" na "stoják" lze zčásti pomoct difrakcím a směrový charce 2. Nová výhybka zlepší fázový navázaní, vyrovná charakteristiku, čím zejména zklidní "vřískání" na středech a zároveň zlepší podání detailu 3. Lepší kompenzace bafflestepu zlepší i podání basů...ale podle naměřené charky (je v ní baffle difraction samozřejmě zahrnut) bych to asi ani víc nekompenzoval...zejména když uživatel nebude mít možnost je umístnit dál od stěny. Mohlo by to pak být přebasovaný. Zde slíbený screenshoty (směrovky jednotlivých repro 0-60°po 15°, celková frekvenční a impedační charka a nakonec charka kombinace ARN668+ARE5808+Mirage):
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.
|