Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 18:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak naložit s reproduktory Tesla ARN 6608 ARO 6604 ARV 161?
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 20:05 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Zdravím Vás

Ač nejsem žádný začátečník a první bednu... jsem ztloukl pomocí hřebíků a osadil zvláštní směsí repro- co dům dal ,zapojených dvojlinkou se standardním 0,8 ohm s jasným koncem produkce/odnesl to koncák gramofonu osazen tuším 2Nu s 2W jsem pokročil o něco dále.Jsem spíše zběratel a repassuji Teslu .

Mám v zásobě slušné množství rep. Tesla tak mě napadlo cvičně něco zmáknout /únik z repassu, kde se vše podřizuje originalitě /
Hledal jsem proto třípásma Tesla podle osazení a vždy jsem musel konstatovat ,to už tu bylo .
Volba padla samosebou na řadu 660x z osmdesátých let .Rozměry pro bytovou sestavu cca 5Ol třípásmo
Odlišností od řadových ,nebo spíše směsí kladů jsem zvolil následně
bass 2x ARN 6608 zapojených para,/osvědčeno z RS /
středy a výšky ARO 6604 koaxialně s ARV 161/ z osmičkové řady/i když tam byl 081 a v tom je i záměr zkusit koax v této sestavě
ozvučnice a záda z 30mm z pevněné dřevotřísky ,boky z 24
čistý vnitřní objem 52l/odpočítán objem výstuže ,rep, i bedny pro středy apod..
Je to jen studie a vím, že je překonaná již 20 let . Určitě to postavím .
Co tomu řikáte,
Než mě budete Kamenovat předem žádám o lehké hody a porozumění,.

Upraveno 291110 ,odstraněny přílohy jenž nebyly shodné s tématem a převedeny do samostatného tématu RS 343 retro setava

Naposledy upravil 1MHE dne 01 lis 2011 02:50, celkově upraveno 3

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Jak naložit s reproduktory Tesla ARN 6608 ARO 6604 ARV 1
PříspěvekNapsal: 19 lis 2010 00:41 
Řádný člen

že by se nenašel nikdo, kdo by napsal ,je to mimo,,

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 lis 2010 09:59 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak dobře, já se ozvu ;) Nejsem si jistý, co jsi chtěl říci tím ARV 161, protože ten bude problém někam koaxiálně nacpat. nemyslel jsi arv 160, 165 či 167? Jinak proč ne, ale chtělo by si to hodně pohrát s výhybkou, aby to bylo lepší než originály a vyplatilo se to oproti repassi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 lis 2010 18:52 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Já vidím kámen úrazu právě ve výhybce. Ta bude muset být přímo odladěna pro tuto sestavu a s tím souvisí další věc, a to vyhledat člověka, kdo pomůže s tvorbou výhybky. Pak by to mělo teprve velký smysl a dokázalo by se z použitých reproduktorů vytáhnout maximum.

Pokud použijeme "univerzální" výhybku, tak rozhodně nevyužijeme potenciál jednotlivých reproduktorů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 lis 2010 22:37 
Řádný člen

Jó bez správné výhybky na míru to nemá smysl ;)

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2010 01:13 
Řádný člen

dík za reakci všem

pokusil jsem se dát fota , nezdařilo se /foceno telefonem a zřejmě velké ,ale čekám nový aparát tak se pokusim zmešit a dát sem dokumentaci ,aby bylo možné rozebrat vec na kloub /také dám něco z repassu ,,mužete posoudit zda tápu nebo jde o klasické cvičení .Navíc mám k věci přístup...koník koníček a i kobyla kddyž na to příjde .A určitě i ostatní znají noční, /v klídku /do rána se piiiiplat s jednou věcí dokud to není jak má být

otázka montáže koaxu, Vikhore opravdu to co jsi četl ,hodlám realizovat /standatdní sestavu s 081 jsem zavrhl v dobrém jako, osvědčenou a ozkoušenou /v této obdobě .Jsem si vědom že nebude snadné sladit středy a výšky ohledně citlivosti a jen tlumit asi nebude stačít a vyhybka určitě bude ořech jak meloum, ani né tak zapojením to se dá označit za klasiku jen to sladit hodnotami ,chvílku jsem uvažoval zda by nebylo vhodnější spíše aktivní monitor tam by byl ,za předpokladu vhodné konstrukce ohodně větší prostor k okamžitému sladění .Na druhou stranu je to spíše hybr mezi HIFI a a něčím co se jeví jako Profi a není to čisté koncepcí ,ale teoreticky tudy cesta vede
Repass to není, stavím to celé od začátku do konce ,a paralerně se k tomu dostaly ještě kopie RS 343/podaří li se mi v příloze dám ty poslední co jsem postavil asi před měsícem / takto to zatím vidim
a koax ? ozvučnice je 30mmm , střed je zapuštěn 20mm do ozvučnice výška se tam v pohodě vejde stejě jako u 081 a nepřesahuje hranu ozvučnice doplním obvodovým rámečkem jako distanc do výšky ozvučnice z hliníku kříž pro výšky adoufám ,že mechanicky i esteticky to bude slušné /již se vyrábí/
Ps jsem analog a běžný uživate Pc tak se trochu peru s vkládámím dokumentú ,navíc jsem donedávna makal s W98 a pc kleklo tak navíc mám noťas s jinou klávesnicí a s W7 pr a vše je jinak Starého psa novým kouskům nenaučíš ale 1MHE nezbude nic jiného něž to zládnout nebo padnout.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2010 01:44 
Řádný člen

LuKyss děkuji za reakci odpovím s obrazovou dokumentací ,až se poperu s notesem ,zatím výtězí ..ale mě se to povede sem, tam mi to spadne kam nechci

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2010 23:12 
Řádný člen

zdravím

jen v rychlosti přikládám fota ,,,návrh ozvučnice RS 5tková řada, poté ozvučnice skříně s koaxialem a samotný koaxial .Je to montážní zkouška pro ověření mechanické sestavy .Pro jistotu jsem narychlo složil vyhybku vložil jsem sestavu do skříně 824 /dílenské bedničky / a zkusil i se signálem .Více měně je pro to, abych si zkusil jak bude nutné dimenzovat rámeček pro ARV .Je přeci jenom těžší než 081 .Na můj vkus to docela klaplo. V této chvíly řeším mechaniku .Dřevo je již připravené ,ale čekám až zaschnou skříně RS343 .Nemám tolik svěrek.
Další bude následovat

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010 00:15 
Řádný člen

Nó, zajímavé :P . Akorát bych zkrátil ty šrouby, a hodil na černo všechno ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010 02:02 
Řádný člen

je to jen zkušební verze ,po ověření konstrukce vyrobím z 2mm duralu pevný rámeček

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010 03:22 
Řádný člen

Zdravím LuKysse a plním slib

ano, vyhybka bude opravdový ořech a to po všech stránkách a nejen pro odlišnost v citlivosti rep ,myslím že i konstrukce koaxu do toho velmi zasáhne . Pro začátek zvolím osvědčenou metodu z mládí ,tj pokusně použít již osvědčená zapojení ,doplněná o utlum .Vyvedu mimo skříň a vyzkouším
Zastávám samosebou tvuj názor ,že co nezměříš to nevyrobíš a když tak stejně s mouchami ,néli víc.
Bohužel před lety mi naši spoluobčani navštívili dílnu o víkendu a VYBYLYLY ji zcela .pánové to by jste nevěřili ty hajzlíci vybourali elměrovou desku a tudy vše odnosili ,Tak od té doby již neměřím .Pár let jsem nic neudělal a ani nebylo z čeho či čím .Naštěstí sbírku tesel mám jinde, tak zustala celá .Mě zustal jen repas sbírky což mi zabralo taky nějaký ten rok .
Zatím zvažuji zda se znovu vybavit ,ale náklady na výbavu střídně odhaduji dalece přes 100 tak to bych nedal .To už není koníček a já nechci překročit tento zámec.Spíše se pokusím najít jinou cestu.Uznávám , že doba HIFI klubu ve Smečkách je neodvratně pryč , navíc na tyto záležitosti mám čas jen od října do dubna v rámci volných chvil , v ostatní době jsem všude jinde nežli doma .

odstraněny přílohy .

Naposledy upravil 1MHE dne 30 lis 2010 00:18, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010 10:18 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Je vidět, že chuť a elán zde rozhodně nechybí. S uchycením ARV161 jsi se pěkně popral, ale podařilo se. Kablík se signálem pro ARV pak budeš nejspíše táhnout jedním z držaků. Jen mám obavy, zda ten ARV161 není moc rozměrově velký oproti tomu ARO 6604, mám starost o to, aby výškáč přespříliš nepřekážel ve vyzařování středového reproduktoru. Tesla dělávala koaxiály převážně s ARV160, ten byl oválný a rozměr byl přeci jen malinko menší než u kulatého ARV161.

Výhybky se bojím oprávněně, ani já nemám měřící aparaturu a zkušenosti pro její návrh, já jediné co dokážu, je podle schémátka vypracovat DPS a osadit ji součástkama. Návrhy nejsou mé kafe. Pár lidí z našeho fóra se přímo návrhem a "laděním" výhybky přímo zabývá. Pokud by měli zájem navázat s Tebou spolupráci, tak se Ti můžou ozvat. Budiž pomocnou rukou toto téma :arrow: viewtopic.php?f=19&t=875

Repas "RS" se povedl, moc pěkné. Rovněž je to změna oproti původní "kožence", která byla na bednách. Já měl tehdá bedny RS 638 STUDIO (osazení ARN 8608 + ARZ 4608 + ARV 3608). Díky poměrně velkému basovému reproduktoru to hrálo hluboko, ale vyšší basy jsem postrádal. Rovněž ten zvuk se mě zdál hodně nevyrovnaný i přes to, že tam byla možnost navolit pokles dB na jednotlivých pásmech. Nebyla to moje krevní skupina.

PS: s fotkama sis poradil, to je dobře. Velikost fotky můžeš klidně upravit až na 800px šířky (to je šířka, která se ještě vejde na fórum). Mohl jsem Tě dříve odkázat i na návod co jsem vypracoval :arrow: viewtopic.php?f=6&t=12

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010 18:39 
Řádný člen

LuKyss

Jo jo poradil, ale po svém ,naštval jsem se a odstrnil HP soft. nainstaloval čisté W7 převedl data a bylo ,v původní verzi profi Win a HP to bylo samé aktualizace a ochrany pořád to něco vyžadovalo blokovalo kontrolovalo ,,,nic pro mne.

ohledne RS 638, nejsou to špatné skříně ,jen doba je poznamenala ,stejně jako i ostatní verze i Tesla tak laborovala a u zesiků ještě hůře
Bebna ztlučená hřebíky a ruznými dráty, navíc její rozměry byly podřízeny výrobě ,Tak proto , chyba v slabé konstrukci .např po demont,rep a střed,desky zjistíš že dva cm nikdy neudrží 6604 u 343 natož o jen málo vice u 8608 a už vubec né když je uchycen samořeznym šroubem.Ve vyhybce se material střídal jak co se podařilo sehnat .Některé serie jsou uplná hruza,Hlavně ty s kombinací elyty na nizké/kritické napětí a TC hovnáky ...po roce to hrálo jak z tunelu ,,za dekou ,,, Na druhou stranu po úpravě vyhybky ,zpevnění skříně a pořádném mech. složení ,lépe zapustit bass do ozvučnice je to naprosto o něčem jiném
Má zkušenost je ,že 534 je na tom asi z té řady nejlépe pred rokem jsem je kámošovi repnul a to s mou verzí úprav .Hraly dost dobře před repem a po, ještě lépe
V návrhu ozvučnice pro koax je ta koncepce vyobrazena a kříň je vlastně kopiie 534 zvětšená do hloubky ha 52l čistého
pro pořádek dodržím slib a naposledy ještě fota z repu i s přepracovanymi 9205 ,upravil jsem je k RS 343 ,mají odfiltrovaný dolní bassy a budou na rámpě nad předními rs doplňpvat střed v horním poslechovém pásmu k celé sestave ještě 534 dozadu v přloze je vidět křeslo ,tak to bude ve středu poslechu ,celé to požene TW140 a doplní ho NC450 _ve vyobrazení ješte nedokončené , a CD 901 , Celé to je sen hifíka z osmdesatých let ,ale málo kdo měl peníze, aby to v jakékoliv podobně realizova najednou ,A ani já ne ,,tak teď to dotáhnu .Mimochodem v červenci příštího roku bude mít kámoš padesát tak si myslím že ho ta sestava jako dárek potěsí

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 lis 2010 03:13 
Řádný člen

Zdravím
je krásná noc jak stvořená na bastlení z původní koncepce jsem neustoupil,koax s 161 /zkouším i 08, tam ale opravdu problém je /zatím jsem odskoušel obě varianty a musím dodat že ač 161 je velmi starší bráška ,je pro toto lepší .Expedimentoval jsem v bedně 3l a obětoval jsem material ozvučnice 1.1 aby to mělo smysl ,zjistil jsem že se dají velice uspěšně zapustit středy do bedny odsunout je vice od sebe a zamezit tím nepříjemnosti ve vyzařování středů.Zatím mi stačí ,že tudy cesta vede.Vyhybka je zatím jem exped.použil jsem pro základ již zmíněnou úpravu osvědčené koncepce z tesly doplněnou o 30tkové reostaty jako utlum , pro pokus se změnou poměru protlačeného z krz .Zatím řeším pouze vzájemné vazby středy výšky.U bassů je v podstatě rozhodnuto a samotné použití 66 již nedává jinou možnost./snad změna bedný ,ale na druhou stranu co měnit, 52l čistého je osvědčené pro domácí Hifi .
S ohledem na skutečnost ,že jsem pečlivě prošel téma na čem momentálně pracujete a zjistil že to není jediná takováto principialní konstrukce navíc jsem zjistil že i vzhledový záměr je již realizovaný ,jsem nucen pozměnit prvotní záměr zkusit laborku na záměr dotáhnout do konce ./myšlemo princip koaxu/ale i vzhled.Zatím nemám jasno zda kompaktní tuctový povrch .ALe dýha na tak velké ploše to je fortelná práce pro profíka.
Tak tedy OK
změna ,původně 6608 známé modráky/co mám v zásobě/ a nesedí s černýmí středy .Dobrá už jsem tady zaznamenal nářky na jednoho starého bárda ,starý , nemocný ,dlouho trvá a pod.Tak jsem jej požádal tuto středu ,aby zmákl něco pro mne a dohodli jsme se následně na ARN 6608 kterých potřebuji 4ks. Klasika černoši s doufám s malým vrchlíkem a snad i druhý set s větším a uvidím jaké se lépe osvědčí
To pro dobrý estetický pocit, aby čelní pohled nerušil odlišností barev,ve stilu miláčku co řikáš ladí ta kravata co jsi mi koupila ke tvé kabelce,šatum,botám co jsis k té kravatě vybrala Ty.

až bude co, doplní foto, laborku zatím nebudu ukazovat ,ještě by jste mě pomlouvali jaký mám v dílně bordel.Mimochodem s tím pěkně zápasím ,ale zase jsem našel můj milovaný šroubovák /bějček/ co jsem jej pul roku postrádal.,holt něco za něco

jdu makat je něco po druhý ,tak to do šesti ješte něco stihnu v deset ráno musím být o 100km jinde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 15:33 
Řádný člen

trpělivě čekám na material

Tak jsem pro změnu posunul o kousek dále jiný projekt /4XRS343/ o čtyři podstavy,
dvě jsou již na místě
v příloze

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 16:10 
Řádný člen

Nádhera :P

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 18:00 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Paráda, ale nieje tá noha trochu moc veľká? Skrátil by som tie štyri nožky, sedelo by to troška lepšie. Inak presne takéto nohy mám na ARS850.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 18:11 
Řádný člen

není
toto je jen část celého projektu asi nastal čas odělit tyto dva navzájem odlišné projekty od sebe aby to dávalo smysl.Pracuje se na tom asi dnes v noci

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 21:44 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Neodbíhejte od tématu :lol: . Mě zajímá hlavně, v jaké fázi je ten koaxiál s ARV 161? Ale musí v tom být někde zádrhel, jinak by to už někdo spáchal. Já si teď hraju s ARE 667 a Monacorem DT25N taky koaxiálně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 23:22 
Řádný člen

na koaxu se pracuje dnes ale rozdělím od sebe témata tady bude pokračovat jen to původní.
Vikhore laboruji zatím se vzáleností od membrany středu a arv ,zjištoval jsem po kamarádech zkušenosti a něco se jeví.Uvažuji o pokusné konstrukci pohyblivého systemu mezi nimy navzájem ,Šlo by středy umístnit do krátkého tubusu ,arv v závěsu na mamipulačním mechanismu. Je to jen uvaha a troch je obava o přílišné uzké směrování z takového koaxu .U výšek je to obviklé ,a bude zajímavé zjištění jak to bude dohromady

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]