Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 21:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Taková volovinka v retro stylu
PříspěvekNapsal: 07 led 2014 19:18 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Příloha:
ARX368_1.jpg
Prostě mi to nedalo, protože jsem pro vědomě dělané hovadiny. Zbyly mi dva ty plastové korpusy a naformátované provizorní desky ze surové MDF do nich, určené ke zkoušení a ničení. Nejdřív se mi nepodařilo najít pár nedoničených a stejně hrajících ARX36x, ale nakonec jsem vyhrabal dvě 368-čky ve slušném stavu. Ty repráky dost trpí různými neduhy, jako vyvěšením střediček. Některé mám úplně zalezlé do magnetu, jak dobu ležely někde na regále membránou nahoru. Z některých se odlepuje závěs od membrány. Jeden hraje o poznání slaběji.

Tady to je v čistém objemu 5,7l, basreflex je trochu podladěný (65Hz) a hraje to dost neuvěřitelně. Každopádně líp než většina bedýnek od různých věží. Když to poslouchám, asi to opravdu bude jediný kandidát do odladěného trojpásma s osazením čistě Teslou. Jedině hádám, že by chtěl trochu umravnit někde kolem 4kHz.
ARX130 se mi poslechově moc nelíbí zrovna v oblasti, kde by jako střed měl hrát. Tohle ano.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2014 20:05 
Řádný člen

Kraj:
Mám stejný názor na ty středy. Mimochodem dva 4ohm kousky jsem právě vyraboval z ARS126, které jsem musel chtě nechtě rozbít. Jeden kus měl kabel zapadlý dovnitř, od výroby špatně nasazené těsnění mezi reprákem a čelem, takže těsnění plandalo do prostoru membhrány a částečně odlepený závěs. Rozebrat se to nedalo. Spoj asi původně měl být rozebiratelný, ale nevím jestli ve výrobě nebo jestli to udělal později majitel, ale každopádně ve spoji bylo na jednom místě lepidlo a nepovolilo ani za boha. Musel jsem je rozlousknout jak ořech. Tak třeba s nimi něco vznikne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2014 23:08 

Kraj: ČR - Ústecký
Ransome, mám pochopení pro takový ptákoviny, taky jsem se jich něco nadělal. Fandím Ti.
Zajímá mě tvoje zkušenost s tapetami. Taky je léta používám, ale mám zkušenost podobnou jako "laminát", tj. po čase se mi sráží (v řádu měsíců a let). Lepení po samostatných stranách jsem proto zavrhl, lepím v jednom kuse, přes hrany, spoj pak vespod mírně přes sebe. Praxi jsem v tom za léta dostal a povrchy dělám podle mého super. Je to však pracnější oproti tvému postupu.
Nejde mi do hlavy, že se ti žádná nesráží :-) , a hrany nemáš náchylné na odlepení ?( i když je mírně srážíš smirkem?).
Jak bys obnovil staré lepidlo? Dostal jsem nedávno řadu krásných dezénů, jsou však starší a lepit se jim moc nechce. Je mi je líto vyhodit, protože jsou fakt super.
Co říkáš nahřívání fénem? Používám ho na ohyb hran, jsou pak super ostré.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]