Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Auna fs23
PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 21:52 

Kraj: ČR - Plzeňský
Zdravím,
Koupil jsem si výše zmíněné repráky od myslím že německé firmy. Rád bych prodloužil kabel on jednoho ze satelitů k subwooferu, ale satelity jsou k subwooferu připojeny pomocí cinche, a teď přijde ta část, ve které se moc dobře neorientuji, ale zdá se mi, že jednotlivý satelit má svůj levý a pravý kanál, takže na konci nemám mono cinch, nemám ani 2 mono cinche, ale jeden zřejmě stereo cinch do SW, rád bych kabel prodloužil ale bez zásahu do koupených repro. Vyzkoušel jsem už téměř vše od redukce, po rozdvojení na 2 mono cinche a zpět, ale ve výsledku mi vždy hrál jen jeden kanál u daného satelitu.( o 50% tišeji) Takže můj dotaz, setkali jste se s tímto někdy? A poradíte na to něco? Potřebuju jen kabel (1x RCA stereo female to 1x RCA stereo male) který nebude stát hříšný peníze, nebo nějaký ekvivalent. Budu vděčný za každý příspěvek a radu.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Auna fs23
PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 22:00 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Nešlo by tu kabeláž vyfotit?
Je tohle zadní panel na wooferu?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 22:05 

jo,přesně takhle vypadá

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 22:08 
Moderátor

Dolní dva konektory jsou výstupy pro levý a pravý satelit. Když je tam zapojíš přímo (levý do L a pravý do R), hraje to normálně?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 22:15 

jasně, repro hraje normálně úplně krásně, i když přehodím satelity...bez rozdílu. Jen v okamžiku, když jsem to nějakým způsobem začal prodlužovat, tak se o polovinu ztišil..jako kdyby byl ten jeden kanál mrtvej. Udělal jsem dokonce i to, že jsem mezi ten satelit a SW dal cinch rozbočovačku z 1 stereo na 2mono ( jelikož to byl jedinej dostupnej prodlužovací kabel) a potom zpátky ze 2mono na 1 stereo cinch a do SW. Výsledek...50% Fakt do toho moc nevidim a předem se omlouvám, jestli tu melu nějaký nesmysly.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 22:26 
Moderátor

ledaže by to bylo propojeno extrémně tenkým vodičem a špatně zalisované. Normálně by mělo stačit použít spojku, z klasického kabelu 2xCINCH nebo 3xCINCH, který se dá roztrhnout na jednotlivé žíly odpárat jednu žílu s koncovkama, spojkou to prodloužit a musí to hrát. Prodávají se i kabely MALE-FEMALE, ze kterých se dá jedna žíla odtrhnout (nemají takový ten nálitek, co je drží asi 10cm za konektory u sebe). Stojí to pár korun. Doma jich mám plné šuple...
Poněkud brutálnější je prostě kablík přestřihnout a nastavit ho dvoulinkou 0,35mm2 na potřebnou délku. Jen pozor na zachování polarity (hádám je to tažené taky tenkou dvoulinkou s jedním pólem označeným) a samozřejmě bacha na zkrat mezi žílami.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 22:35 

jasný, chápu. JO a je to normálné dvojlinka s jedním označeným pólem, takže jenom jestli to chápu dobře...koupim si normálně kabel samec-samec, odpářu jednu žílu a použiju spojku? to už jsem sice dělal ale jak jsi zmínil, může to bejt tím nedostatečným průměrem vlákna, takže mám hledat silnější průměr vlákna...zní to vlastně úplně logicky. Díky moc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 23:58 
Řádný člen

Kraj:
O jak moc to prodlužuješ? Ony jsou to dost tkaničky, ale aby se to utlumilo na polovinu to by musela být dost velká vzdálenost. Já bych se na to vykašlal a dal po celé délce normální kabel a ne ty vlásky co tam dávají od výroby.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 srp 2012 07:49 
Moderátor

Jestli umíš pájet, kup si samce a samici na kabel a spoj si je tenkou dvoulinkou. Jen se musíš trefit správným pólem na správný.
Když jsem se rozvedl a odstěhoval do pronájmu, neměl jsem nic než stařičké 2.1 PC chrchlátka a řešil jsem přesně totéž přesně stejným způsobem, abych to postavil na nábytek. Roztrhnul jsem dvoumetrový audio kablík, nastavil šňůry od satelitů a s ohledem na kvalitu chrchlátek se nic nestalo. Aby se vůbec nějaký útlum projevil, muselo by to mít desítky metrů.
Oni spíš levní výrobci mívají mizerně napojené konektory na kablík a jsou tam přechoďáky. U signálu se to tolik nepozná, u repra ano.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 srp 2012 08:52 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Já bych si dovolil vrátit se k prvním příspěvku - žádný stereo cinch neexistuje, takže tam žádnou záludnost hledat nemusíš.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]