Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 03:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pergola
PříspěvekNapsal: 06 srp 2012 13:50 

Kraj: ČR - Pardubický
Ahoj všichni,
Právě jsem dostavěl pergolu a rozhodl jsem se že jí dodám trochu života nějakou tou reprosoustavou, ale jelikož jsme v tomto oboru docela neznalý tak se obracím na toto forum s prosbou o radu co by bylo asi do mého přístřešku nejlepší. Pergola má výměru 35 m2 a je ze tří stran vystavěna cihlovou zdí(nevím jestli tyto informace jsou důležité, ale přišlo mi rozumné to napsat :D ;) )
Díky všem za každou radu

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Pergola
PříspěvekNapsal: 06 srp 2012 14:51 
Řádný člen

Kraj:
To jsou sice důležité informace, ale jdou i jiné ještě důležitější:

- Účel. Chceš to jako lehký podkres při zahradní relaxaci nebo si tam chceš pozvat kamarády a dělat kravál?
- Vnější vlivy. Předpokládám že pergola je otevřená a tedy tam prší, fouká vítr, praží slunce atd. Nebo to má střechu a je to nějak chráněno alespoň proti části jmenovaného?
- Mají ty bedny na té pergole viset a nebo mají stát? Pokud viset jak je ta pergola konstrukčně provedená (fotky) a jakou má předpokládanou nosnost?
- Bedny chceš kupovat nebo jsi schopen je nějak vyrobit, případně nechat je někomu vyrobit?
- Čím ty bedny hodláš živit. Nemyslím tím jenom styl hudby, ale jestli za tím účelem máš už nějaký zesilovač, případně jestli by pro dané využití nebylo záhodno vymyslet aktivní řešení.
- Kolik jsi schopen do toho v nejhorším možném případě investovat?

Ono by se těch otázek našlo více, ale tohle je takový dobrý základ od čeho se odpíchnout. Též bych doporučoval natočit krátké video, kdy by ses postavil zhruba doprostřed svého díla a velmi pomalou otočkou o 360° natočil jak to tam vypadá a odkaz pak dal sem. Kvůli posouzení umístění beden a tak nějak pro celkově lepší představu.

Jinak pergolám zdar. Přespříští rok mě to také čeká ;)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Pergola
PříspěvekNapsal: 06 srp 2012 15:17 

Kraj: ČR - Pardubický
Ahoj nejdříve bych chtěl poděkovat za odpověď

- Účel: Bude to určitě podkres k zahradní relaxaci, ale tu a tam se určitě uskuteční nějaká menší sešlost tak by chtělo aby to zvládlo i takové situace + bych to chtěl napojit k televizi.
- Vlivy: Pergola má střechu a je napojena k baráku jak uvidíš na videu a fotografii...pršet na ně rozhodně nebude foukat vítr možná lehce a pražit slunce také nebude.
- Viset nebo stát??Je mi vcelku jedno ale myslel jsme si že by mohli stát na trámech(nosnost je taková že by se na ně mohlo postavit ještě jedno patro klasického domu xD xD )
- Schopen vyrobit (bych byl, ale jelikož nemám prostředky a žádné zkušenosti) takže NEJSEM. Nechat vyrobit nejsem si vědom že bych znal někoho takového..leda že by se třeba zde našel někdo kdo by si to vzal jako lehký přivýdělek.
- Nemám žádný základ pro Repro....kupoval bych vše úplně od nuly a styl(dosti různorodý-> Multižánrový: Rock; Pop; Klasika; Disco; Hip-Hop; prostě tak všechno možné)
- Investice jelikož fakt netuším co by bylo rozumné vybrat, samozřejmě jsem našel repro za 1000 ale také za 5000 takže fakt netuším ale říkal jsem si max 3-4 tis. strop

Video: http://www.youtube.com/watch?v=ukmkaIXl ... e=youtu.be
Pergola není uplně dostavěná, a jestli tě to čeká také tak si můžeš vzít mustr...výstavba byla i dcl sranda ;) vše jsme tvořili svépomocí a jak vidíš tak je to zatím hrubá stavba chybí krb, betonová deska, pípa ;) a tak celkové vnitřní vybavení ;)

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]