Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 19:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Reprosoustava ars 840
PříspěvekNapsal: 20 led 2011 14:05 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Vážené fórum,
dostal jsem reprosoustavu Tesla ARS 840 a připojil jsem ji na 100 w zesilovač SA-EX Technics se 4-8 ohmovým výstupem. Reprodukce je slušná ale zesilovač plně nevybudí 15 ohmové bedny. Ptám se asi hloupě, nejsem odborník na tento obor tak mi promiňte. Dá se impedance nějakou změnou třeba výhybky změnit? Nebo mám poslat bedny do zvukového důchodu a koupit něco současného? Budou nějaké třeba sloupové bedny zvukově dál než podle mě slušné ars 840,ale zhruba 30 let staré?
Díky a zdravím.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Reprosoustava ars 840
PříspěvekNapsal: 20 led 2011 14:26 

ARS 840 jsou klasické velkobjemové uzavřené reprosoustavy s výborným podáním basů, středů a nic moc výškama. Je vhodné je budit opět klasickým strojem, nejlépe recieverem z těch dob, které mají 16 Ohm výstup bez problémů k dispozici. Moderní nízko napěťové zesilovače s velkým proudem na výstupu do 4 Ohmů opravdu nejsou to pravé ořechové. Podobný zvuk, jako 840 tě dnes bude stát docela dost (nad 10k Kč), takže zvaž, zda je lepší investovat do zesilovače, který ty soustavy vybudí dle tvých představ, a nebo je prodáš (dá se za ně utržit celekem slušný paníz cca 3000-3500) a pořádně zainvestuješ do nových.
Výhybkou nic nezměníš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2011 15:24 

840 -ky boli celkom dobré sústavy. Určite je potrebný repas a prípadne aj úprava výhybky. S tým zosilovačom to nie je také strašne kritické. Existujú staršie čo dajú bez problémov 50 W do 8 ohmov a to by malo na tieto bedne stačiť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 led 2011 13:56 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zdravím.
Děkuji za vysvětlení a doporučení. Na toto forum jsem narazil náhodou a v současnosti ho postupně celé pročítám. Jsem už dá se říct ze staré školy a s teslackýma reprama jsem si v mládí užil svoje. Pro mě je těžké porovnat zvuk když nemůžu poslechnout vedle sebe co mám doma a co je k mání v obchodě. Když čtu na fóru některé příspěvky o protržených reprácích apod. tak musím být rád za to co mám. ARS 840 jsou jako zrovna donesené z krámu, dá se říct téměř 100 procentní stav. Impedance se spojením na Technika je sice mínus ale na mé účely dostačující výkon a kvalita. Pokud koupi nějakých levnějších sloupků okolo 5-6 tisíc nezískám věrnější přenos tak není co řešit.
Díky všem.

Naposledy upravil jitom dne 26 led 2011 15:19, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 led 2011 11:01 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Koupí levnějších sloupků kolem 5-6 tisíc nezískáš lepší zvuk zcela určitě. Já bych doporučoval velkým obloukem odeslat do sběrného dvora toho Technicse a koupit nějaký vintage zesilovač, za 5-6 tisíc se dají pořídit už docela slušné kousky.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]