Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 11:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 12 reproduktorů ve tvaru koule + zesilovač
PříspěvekNapsal: 13 črc 2016 00:10 

Kraj: ČR - Jihočeský
Zdravím, prosím o radu těchto věcí. Zesilovač jsem našel co je zač, ale reproduktory ve tvaru koule vidím poprvé, rad bych kdyby mi někdo řekl, co je to zač a popřípadě jak to mám zapojit, abych to vyzkoušel. 2 Konektory v kouli jsou stejné jako na zesilovači, viz foto. Děkuji.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: 12 reproduktorů ve tvaru koule + zesilovač
PříspěvekNapsal: 13 črc 2016 00:52 

Kraj: ČR - Jihomoravský
to je UFO, to se nezapojuje :shock:
To je asi nějakej kulovej šířič hluku z diskotéky, nebo kdes k tomu přišel?
-už podle přelepení konektoru na "bedně" a divnejch značek, bych čekal, že to nefunguje min. z poloviny vůbec, takže ještě mizerněj, než to někdo vyrobil. Pokud je zes. funkční, tak k němu připoj nějaký normální bedýnky a v garáži to může být dost dobrý. Šroubovací svorky vypadají standartně, pokud jsou taky na zesilovači, tak to patří propojit tak, jako každej zes s reprobednama, tady asi dvě v jednom, a podle samolepek jedna nefunkční....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2016 01:13 

Moc děkuju za odpověď, jinak ten poslední obrázek patří k tomu zesilovači, na té kouli jsou stejné 2 zástrčky a právě nerozumím jak to třeba zapojit na 3,5 jack, jakože ten zesilovač . Promiňte, vůbec tomu nerozumím, tak jestli tu píši nesmysly, tak mě opravte :)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2016 09:06 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak už to celý chápu, ten přepínač je zapnutej do polohy bridge? pokud jo, tak je zesilovač přepnutej do monofonního provozu, do můstku, tak by měl být zapojenej jenom jeden ten výstup, druhej je proto zalepenej páskou jak na zesu tak na bedně.
Tohle jsou symetrický vstupy, u profi audio standart, něco se dozvíš tady http://nul.cz/howto/zvukove-kabely-nejcastejsi-konektory-xlr-jack/ Každej kanál má svůj vstup, zapojení stereo jacku ke dvěma xlr už je dost prznění, ale mělo by to fungovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2016 11:26 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Mě to připomíná koule, které vyrábí AkustikaBrod, i to výrobní číslo by pak dávalo smysl, těžko si někdo na domorobo bedny bude psát výrobní číslo. Nejsou určeny pro hudbu, ale pro měření hluku a další studie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2016 16:39 

Děkuji za odpovědi. Pokud jsem to tedy pochopil správně, tak propojím kabelem zesilovač a třeba tu kouli tímto kabelem ( viz obr. 1, dvě tyto koncovky spojit a poté zapojit) a pak kabelem na obr. 2 propojit zesilovač s nějakým zařízením na 3,5 jack ? Přijde mi to logické, teď tedy jestli mám pravdu. Tohle bude moje poslední otázka, pak už dám pokoj. Jinak moc děkuji za váš čas ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2016 17:35 

speakon ano, ale pro ten můstek se bude brát imho jen jeden kanál ("1"?).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2016 08:15 

Kraj: SR - Košický
Pri bridge mode je aj iné zapojenie Speakon konektoru. Štandardne je to (+) = 1+; (-) = 1-, ale v bridge mode väčšinou (+) = 1+, (-) = 2+ na kanály CH1 resp A, ale u nejakého výrobcu siom sa stretol aj s iným zapojením. Neviem ako je to u bittneru, ale asi bude štandart je to dosť seriózny výrobca, myslým že aj kvalita OK.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]