Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARZ 369
PříspěvekNapsal: 13 říj 2009 17:12 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Pořídil jsem si ARS 710, která má ARZ 369 s textilním závěsem. Ten je však hrozně ztvrdlý, při pohybu membrány se různě kroutí. Nevíte někdo nějaký ověřený postup pro rozhýbání textilního závěsu? S tím ředidlem na gumáky se na textil bolím, aby tam pak vůbec nějaký závěs zbyl...

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARZ 369
PříspěvekNapsal: 13 říj 2009 19:11 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
No, tak toto budem riešiť aj ja, mám ARZ669 s textilným závesom, ktorý nejaký pablb natrel nejakou čiernou farbou... Inak veru netuším čo by mohlo pomôcť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 01:19 
Řádný člen

Kraj:
Obětuj vzorek a já se na to mrknu. zcela bez záruky. Nikdy to nikdo nezkoušel.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 09:03 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Jeden ARZ 368 (gumák) se mi válí doma, kdyby ho někdo chtěl jako náhradní kus apod. nechal bych ho za odvoz... Do těch 710tek bude k ničemu, pokud jsou 4 ohmovy (tenhle má 8 ohm). Tak jako tak ho nemám jak upotřebit.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 10:02 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ten záves je natretý tiež na čierno? Ak áno, tak to je výrobná vada. Práve riešim ten istý problém s veľkými ARZ 668, ktoré však mali závesy okrem tohto aj úmyselne zdevastované. Zatiaľ vidím jediné možné definitívne riešenie - vymeniť záves za gumový, čo samozrejme vyžaduje rozobratie reproduktora a opätovné zloženie a nastredenie... Dúfam, že sa mi to podarí alebo že zoženiem druhé, ktoré budú v poriadku.

Riedidlo tomu nič nespraví, ani v dobrom ani v zlom zmysle. To ti garantujem. Ten čierny náter sa ním bohužiaľ nezotrie. Jediné, čo hrozí, ak ten záves príliš nasiakne riedidlom, môže sa uvoľniť od koša alebo sa uvoľní tá gumová obruba po obvode. Záves síce pôsobením riedidla na pár minút zmäkne, ale po uschnutí bude akurát taký istý ako predtým... :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 14:26 
Řádný člen

Kraj:
Já bych si ten ARZ368 klidně vzal ale mám ho poněkud z ruky... Až bude nějaká příležitost nechal bys mi ho teda?

Ciploxi nemáš pravdu, o ošetřování gumových závěsů vím své a kouzlo tkví v celém tom postupu, nikoliv jen ředidle.
ARZ66x se dělaly i s černým závěsem přímo od výroby a nebylo by to tím že by byly upatlané od nějakého laku. Domnívám se že jak jsem na tom přemýšlel existuje jistá naděje jak je rozchodit. Potřebuju však ten zkušební vzorek. Co s tím mám v plánu zatím říkat nebudu protože byste mi řekli že to je blbost a tak si to nechám pro sebe. Dodejte někdo vzorek - obětního beránka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 14:55 

Tak vyhazovat ho nebudu a zatim (resp. delší dobu) ho nikdo nechtěl, v krabici je už 10 let, takže by tam vydržel ještě nějakou tu dobu (pokud to zas nebude výhledově řádově v letech, tak ti ho nechám). Mám podle posledních úklidů různých repro po jednom kuse i víc a určitě už s nimi nic nebudu dělat, tak bych se toho rád zbavil lepším způsobem, než je vyhodit, když hrajou (mohl bych sepsat konkr. typy). Jinak to krom toho basáčku "naházim" do jedny krabice a půjde to na půdu na chalupu - doma už mi to zavazí. ;)

Jen tak mimochodem ARV 261 s dost zlikvidovanou membránou asi nemá cenu ani opravovat, že? Nevim, kde se tu vzal, navíc má nějaký fakt originální tuning, že mu kdosi ojel okraj koše flexou. Tak bych z něj nechal akorát magnet.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 15:53 
Řádný člen

A v čom nemám pravdu? Nikde nehovorím o ošetrovaní gumového závesu. Laminat napísal, že "S tím ředidlem na gumáky se na textil bojím, aby tam pak vůbec nějaký závěs zbyl..." tak som mu odpovedal, že textilu to riedidlo neublíži. A že ani tá čierna farba nezíde a keď to uschne, tak to bude také isté. Myslím ten textil, nie guma. Musíš pozornejšie čítať ;) . Viem, že cca v roku 1969 sa začali vo výrobe textiláky farbiť na čierno a nebol to dvakrát rozumný krok.

Keby sa niekomu podarilo vypátrať, ako tieto na čierno farbené textiláky dať do použiteľného stavu, tak sem s tým.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 16:35 
Řádný člen

Thales, budem Ťa otravovať,dva čierne mám. Stuhnuté jak šľak...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 17:36 
Řádný člen

Kraj:
No můžeme to zkusit.

Záleží čím to barvili. Podle mě není problém v barvě jako takové protože ty černé co tu mám nejasou nějak vyloženě upatlané a nejsou ztuhlé, zatím co jsem viděl řadu ztuhlých nebarvených (světlý textil). Ale ty byly napatlané nějakým sajrajtem a to už od výroby. Z toho dedukuju že nejde říci nabarvený = automaticky špatný ale čím je povrchově ošetřený. ty černíé jsou černé proto že už ten textil je původně před zpracováním řerný zatím co ty světleé textily byly něčím impregnované dodatečně.
Zatím bych ty dohady nechal uležet a budu se věnovat praktické části věci a pak se teprve uvidí jak se věci mají.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 17:55 
Řádný člen

Ciplox píše:
A v čom nemám pravdu? Nikde nehovorím o ošetrovaní gumového závesu. Laminat napísal, že "S tím ředidlem na gumáky se na textil bojím, aby tam pak vůbec nějaký závěs zbyl..." tak som mu odpovedal, že textilu to riedidlo neublíži. A že ani tá čierna farba nezíde a keď to uschne, tak to bude také isté. Myslím ten textil, nie guma. Musíš pozornejšie čítať ;) . Viem, že cca v roku 1969 sa začali vo výrobe textiláky farbiť na čierno a nebol to dvakrát rozumný krok.

Keby sa niekomu podarilo vypátrať, ako tieto na čierno farbené textiláky dať do použiteľného stavu, tak sem s tým.

Môj ARZ 369 nemá natretý záves farbou, len je proste stuhnutý. Asi to risknem a dám to Thalseovi, nech s tým zaexperimentuje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 17:57 
Řádný člen

Viper píše:
Tak vyhazovat ho nebudu a zatim (resp. delší dobu) ho nikdo nechtěl, v krabici je už 10 let, takže by tam vydržel ještě nějakou tu dobu (pokud to zas nebude výhledově řádově v letech, tak ti ho nechám). Mám podle posledních úklidů různých repro po jednom kuse i víc a určitě už s nimi nic nebudu dělat, tak bych se toho rád zbavil lepším způsobem, než je vyhodit, když hrajou (mohl bych sepsat konkr. typy). Jinak to krom toho basáčku "naházim" do jedny krabice a půjde to na půdu na chalupu - doma už mi to zavazí. ;)

Jen tak mimochodem ARV 261 s dost zlikvidovanou membránou asi nemá cenu ani opravovat, že? Nevim, kde se tu vzal, navíc má nějaký fakt originální tuning, že mu kdosi ojel okraj koše flexou. Tak bych z něj nechal akorát magnet.

Kdyby si ten 368 nevzal Thales, tak já bych ho vzal. Mám 4 ks ARZ 368, které už mají své určení (nebudu psát jaké, by byste mě zjebali jak psa :D a tenhle by byl plonkový jako rezerva k nim.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 18:44 
Řádný člen

Ten textil nemusí byť ofarbený na čierno už pred spracovaním. Napríklad tie moje dva to majú farbené len z prednej strany a to evidentne až po nalepení na membránu, pretože pod membránou je to svetlé, niekde aj po obvode membrány presahuje kúsoček bledého miesta a presne na protiľahlej strane je do takej istej miery ofarbený okraj membrány na čierno. Je teda jasné, že to robil stroj, trošku nepresne, a až po nalepení. Že ich nejaký blbec potom ešte ponatieral ktovie čím, zdeformoval a tým zničil, lebo spravil pre ne v bedni malé otvory :evil: je druhá vec. Určite to nespravili pri výrobe. Tie, ktoré majú čierny záves z obidvoch strán, tak až to bol originál čierny textil. Ku koncu roka 1969.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 19:27 
Řádný člen

Tie moje majú tiež čiernu farbu, len spredu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 20:52 

Laminat: Tak se s Thalesem dohodni, kdo z vás ho chce víc, jak jsem psal, nic za něj nechci, ale zároveň mi to nestojí za to se otravovat s poštou a ještě nakonec poštu zaplatit... V nejhorším bych to na tu poštu hodil, jinak možnost předání Havířov, Ostrava, popř. na trase Rožnov, Valmez + blízké okolí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2009 23:02 
Řádný člen

Kraj:
Já ho chci do páru 8-)

ten ARZ669 co tu mám má z jedné strany textil (černý) a z druhé strany gumu (taky černou) tak nemůžu zjistit jestli je černý jen z jedné strany. CVzhledem k tomu že ani při podrobné prohlídce zblízka nevidím nikde ani kousek ničeho světlého hádám že textil byl černý už při výrobě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 říj 2009 11:38 
Řádný člen

Gumu? Kde? Nemôžeš to detailne nafotiť? Porovnám s mojim...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 říj 2009 12:27 
Řádný člen

:shock: No, to som aj ja zvedavý...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 říj 2009 13:53 
Řádný člen

Viper píše:
Laminat: Tak se s Thalesem dohodni, kdo z vás ho chce víc, jak jsem psal, nic za něj nechci, ale zároveň mi to nestojí za to se otravovat s poštou a ještě nakonec poštu zaplatit... V nejhorším bych to na tu poštu hodil, jinak možnost předání Havířov, Ostrava, popř. na trase Rožnov, Valmez + blízké okolí.

Ja ho Thallesovi klidně nechám, snad není poslední na světě :-). Ale zase bych měl lepší možnosti vyzvednutí, než on :-).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 říj 2009 16:40 
Řádný člen

Kraj:
Já to klidně nafotím - až je vyndám z beden a hlavně až přestane sněžit nebo pršet. Jinak bude vidět prd. Zatím jsem tam jen sahal a na pohmat cítím zesoda jen hladkou gumu - žádný textil jako zvrchu. Prostě takový hybrid.

Udělám pak porovnávačku všech verzí co mám. Bohužel čistokrevný textil tu nemám. Každopádně už teď vím že ty z roku 70 (větrané s ultramškou středičkou bez vrchlíku) hrají mnohem mnohem lépe než ty pozdější. Včera v noci a dnes jsem měl puštěné oba a fakt je ten rozdíl hnedka slyšet.

Lamináte tak ho vyzvedni a přivez :lol:

Napadla mě zcela zcestná, úchylná a nereálná myšlenka - ukecat TVM aby vyrobili ARZ aby vyrobili omezené množství těch původních verzí :lol: upravený koš od ARN, lehká membrána z ARZ660x, závěs z původní gumy (vím že namíchat původní gumu není problém) jen nevim jak spáchat tu původní středičku.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]