Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 18:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Náhrada za VIDEOTON -> SAL ? Zkušenost
PříspěvekNapsal: 20 zář 2014 22:51 

Kraj: ČR - Liberecký
Zdravím,

právě se dostávám z horších časů které nastaly, když začal drnčet jeden basový reproduktor u sestavy VIDEOTON D 402 E. Bedny jsem zachránil ze skládky a celkem slušný stav. Hrajou perfektně. Pro teenagera jako jsem já se do pokoje hoděj.

Každopádně jsem za ně i teď moc a moc rád. Už však od začátku trochu drnčel jeden basák. Menil jsem u všech uklepaný kontakty. Teď už však ten basák drnčel dost nesnesitelně. Vždy při určitých frekvencích. Když jsem ho vyndal a poklepal na vrchlík tak to také drnčelo. jelikož závěsy byly na hranici smrti tak jsem ho odstřihl a kontroloval zda neco neklepe tam. Také vrchlík jsem sundal ale všude čisto. Jedině tedy dole něco špatného se stalo. Avšak tolik se mi to už nechce rozdělávat. akždopádně už to má asi za sebou.

Beden bych se nechtěl zbavovat. Zatim jsem tam hodil aro 6608 aby to hrálo ale nebzučelo. Přemýšlím tedy, zda by byla cesta koupit něco jiného a vyměnit všechny 4 repro. Alespon trochu rozměrem i spec. by šel použít tento http://www.reproobchod.cz/rn-226-1208-p3312.

Zajímal by mne Váš názor a rady co si počít. Jsem na tohle vetešník. Dneska jsem zase přišel k bednám Jsou to 1PF 067 67. Mám už tedy dvoje. Tyhle sic jsou polepeny čímsi černým lepícím jsou ve stavu perfektním. Teď mi hrajou ty maďarky a tyto. Je to pro mne poslouchatelné a výkonově dostačující co pokojíčku.

No zatím teda díky za jakoukoliv odpověd. Snad mne něčím potěšíte někdo

Hudbě zdar, Kubajs

E: Změna téma na přímé poptání na maďarské reproduktory SAL. Vyrábí přímo náhradu za Videotony. Bude reprodukovaný zvuk alespoň stejně "kvalitní" jako předtím ? Nebo jsou to jen jepky. Přikládám odkaz i sem. Zatím díky :) Kubajs

[url]
http://www.ame.cz/Reproduktor-SAL-SBV20 ... 10699.aspx[/url]

Naposledy upravil jubka dne 23 zář 2014 21:48, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Příčina smrti repro. , výběr vhodného nového do sestavy.
PříspěvekNapsal: 21 zář 2014 14:18 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Kámoš má rovnaké bedne a pôvodné basáky nahradil basakmi TESLA. Pravdepodobne 2xARN6618. Podľa jeho slov sa zvuk významne nezhoršil a bedne má doteraz. Otázne je či zozenieš 4 kusy...vedel by som si tam predstaviť ešte lepšie ARN6608, ale tiež problém 4 kusy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 zář 2014 09:07 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Podívej se do AME na maďarská repra SAL, aby to bylo skoro původní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 zář 2014 18:12 

elyt -> To je bomba díky Ti moc za radu. Maji tam toho tunu a dokonce ty repro vypadaj dost slušně. Skvělej obchod koukám. Opravdu moc díky.

No užasný. Dokonce jsem našel repro kde je dopsaný že je to přímá náhrada za poškozený videoton. Za to teda ty maďary chválim, že si někdo vzpomene na bedny co se dělaly buchví kdy. Snad to bude alespon nějak hrát. Koukám na tu menší citlivost no...

http://www.ame.cz/Reproduktor-SAL-SBV2020-8ohm-80W-_d153830_10699.aspx

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Náhrada za VIDEOTON -> SAL ? Zkušenost
PříspěvekNapsal: 11 srp 2015 18:04 

Tak jsem objednal 4 kusy těch Madaru. Celkem asi 1580 s poštou. Perfektně zabalené. Kvalita na první pohled slušná. Pekné zpracování. Poměrně masivní reproduktor. Při montáži do bedny jsem zjistil že nejsou uplně stejné jako staré repro, ale nebyl problém je chytit tak, aby byl všude přesah. Musím však vymyslet, jak je utěsnit k bedně. Napadlo mě tesnění na okna a pod. Zkusím něco sehnat.

Změna je neskutečná. Bedny mají naprosto jiný zvuk. Hrajou perfektně. Budím je TESLOU AZS 222. Zesilovač asi na 80% a taktéž výstup z počítače na tuto přibližnou hodnotu. Nerozpoznal jsem nějakou velkou nedokonalost v této hlasitosti. Při předchozím osazení - Bedna Madarsko - druhá bedna ARN 6608 jsem končil s s poslechjem na PC na 30%.

Foto pošlu až budu mít více času a klidně se ještě rozepíšu.

Mimochodem na aukru jsem koupil za 200kč zesilovač RFT SV 3900 HIFI http://aukro.cz/show_item.php?item=5588610131. Myslím si, že to nebude špatnej kup. Uvidim jak bude fungovat.

Zatim ahoj a hudbě zdar

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]