Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 16:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak dostat ze Supraphonu RK40 maximum?
PříspěvekNapsal: 25 zář 2014 10:35 

Kraj: ČR - Středočeský
Koupil jsem RK40 /podobnost s ARS 845/ a chci je dětem dát do pokoje na hraní /dceru čeká puberta/ nenáročného poslechu. Jsou osazené 2xarz 668 a 1xarv161, zapojené přes kondik. Stav velmi pěkný a proto bych chtěl z nich dostat maximum. A ted možnosti 1/vyměnit jenom kondík a nechat tak, 2/dodat nějakou tesláckou dvoupásmovou vyhýbku a nechat tak, 3/předělat na třípásmo-skelety nechat tak a vyměnit za arn664, aro667 a arv161 + koupit nějakou teslácko starou vyhybku, která by tam přibližně pasovala. Všechny repra mám /k tomu i jiné, které by tam šli/, takže by to nebyl problém. To je i důvod, proč spekuluji, až na tu vyhýbku všechno mám k dispozici doma. Asi by bylo nejlepší to změřit a "udělat to na míru", ale nikdo mi to zadarmo samozřejmě dělat nebude. Do té vyhýbky bych ještě investoval, ale jinak to asi nemá smysl. Prosím nekamenovat, nechci od Vás drahé know-how, jenom si doma hraju, do businesu se nemontuji. Děkuji za názory.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Jak dostat ze Supraphonu RK40 maximum?
PříspěvekNapsal: 25 zář 2014 12:45 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Protože z těch možností žádná není dobrá, klidně to nechej tak. Přestavba na trojpásmo by nakonec znamenala postavit úplně jiné bedny.
Ozvučnice je ale nezbytné vyztužit a zatěsnit, bývá to jak krabice od pračky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 zář 2014 20:17 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Možná, že potom co zde napíšu, se asi také na tomto fóru nezavděčím, ale hodlám provést následující: již dlouho mi doma leží skelety od těchto beden. Rozebral jsem je kdysi, jelikož jejich zvukový projev byl nevalný. Pak jsem ve zdejší bazarové rubrice skelety nabízel, ale také je nikdo nechtěl.
Kdyby nebyly v dobrém stavu, tak bych vše vyhodil, ale než tak učiním, rozhodl jsem se ještě zkusit do nich zainstalovat bastl z bedniček ARS 9104. Mám dva páry těchto čtyřohmových soustav, které zvukově patří k lepším z této nejmenší kategorie. Do jedné bedny přijde 2x ARN 5604 a 2xARV165 vždy seriově, klasicky zvětším indukčnosti na dvojnásobek, kapacity napolovic, aby to odpovídalo osmi ohmovému provedení. Po dokončení přijde poslechové srovnání s Videotony DC2580, které jsem upravoval již kdysi a s ARS 1034.
Netroufám si dopředu tipovat jak to dopadne, ale kdyby to znělo solidně, tak bych pak pro definitivní provedení poněkud vyztužil ty slabší skelety a provedl na nich ještě další drobné úpravy. Pokud se mi zvukový projev nebude zamlouvat, vrátí se vše do původních ARS9104.
Materiálové náklady na pokus jsou nulové, takže ta troška práce pro zábavu určitě stojí za to a výsledný dojem pak zde zveřejním.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 zář 2014 20:41 
Moderátor

A co jsi provedl s původním osazením? Jako bedny to za mnoho nestojí, ale je to dobrý zdroj basáků ARZ668 nebo ARN668.
Na dva 6,5" je to moc velký a taky se to klepe jako ratlík, což je jedna z věcí, které kazí výsledek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 zář 2014 21:05 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tam byla repra 16cm. Jedna z beden měla pro ně originál otvory, druhá měla otvory pro 20cm repro a byly tam redukce na 16 cm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 zář 2014 22:25 

Kraj: ČR - Středočeský
Toš jsem to tak nějak čekal, stejně děkuji za názory a pohraju si s utěsněním a spevněním.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 zář 2014 22:38 
Moderátor

elyt píše:
Tam byla repra 16cm. Jedna z beden měla pro ně originál otvory, druhá měla otvory pro 20cm repro a byly tam redukce na 16 cm.

Tak to by odpovídalo praxi Litovle. Když došly 8", dali 6,5" bez ohledu na vhodnost či nevhodnost. Prý byly takto spatřeny i RK15 a snad i ARS825.

No, uvidíš sám. Já čekám, že se tam ty 6,5" budou neužitečně plácat a ztratí to přílišným objemem na basech. Dej pak vědět.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]