Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 15:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARZ 669 - rozdílné TSP?
PříspěvekNapsal: 24 led 2014 18:23 

Kraj: ČR - Středočeský
TSP se učím měřit déle než měsíc a už mě většinou vycházejí hodnoty podobné firemním hodnotám. Největší rozdíly jsem zatím naměřil u ARZ 669, kde jsem to srovnával s údaji zde na webu viz http://www.repromania.net/tesla/tesla-b ... rz-669.php , autor Martinekk :
Příloha:
arz669tab.jpg

Abych si to uměl lépe představit, tak jsem udělal simulaci v Amplionu:
Příloha:
5xarz669.png

Uvádím pro přehlednost jen měření v REW. Moje hodnoty jsou v toleranci pár dB ale rozdíl proti měření Martinekk-a je skoro 5 dB. Na zmíněné stránce jsou ale vyfocené 3 různé repra: nejstarší s otvory + textilní závěs, novější s otvory + gumový závěs (= moje A, B), ještě novější bez otvorů (= moje C,D). Nevím které byly měřeny, pokud ty textilní, nemají vyšší citlivost?

Já jsem reproduktory nijak nerepasoval, jsou v původním stavu. Jen jsem je lehce rukou "rozhýbal" a cca 2 hodiny bez ozvučnice rozehrál. I to už způsobilo pokles fs z původních hodnot přes 40 Hz na současné hodnoty kolem 30 Hz.

Je vliv stárnutí gumy tak velký nebo mám v měření chybu? Vím, že se tady o tom už kdysi diskutovalo, ale odkazy na výsledky měření se už nezobrazují.

Měřil jste někdo další TSP pro ARZ 669, nebo můžete to někdo změřit?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARZ 669 - rozdílné TSP?
PříspěvekNapsal: 24 led 2014 20:58 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
SvoP píše:
Je vliv stárnutí gumy tak velký?

Jo. Na to ani nepotřebuješ měřit, změna je po renovaci závěsů dost slyšitelná.
Nepšíliš silný magnet, lehká membrána a cívka, tam se ztvrdnutí závěsu projeví rapidně.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARZ 669 - rozdílné TSP?
PříspěvekNapsal: 26 led 2014 11:08 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Okrem týchto na fotkách je ešte celá fúra rôznych modelov, ako textilných, tak aj gumových. Bohužiaľ, stále nie je možné dať to do všeobecného povedomia... :evil:

Čo sa týka citlivosti, najcitlivejšie sú čiernené textiláky (je jedno, či len spredu čiernené, alebo obojstranne). U nich je ale veľké riziko stvrdnutia závesu. Možno keď boli nové, tak tie nátery im zlepšovali vlastnosti, ale dnes po 45 rokoch robia viac starostí ako radostí. Gumáky majú záves z takmer nezničiteľnej gumy a tá sa dá sa úspešne zregenerovať, aj keby bola nesprávnym skladovaním a používaním v akokoľvek zlom stave.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]