Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 23:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaké repro použít coby náhradu
PříspěvekNapsal: 26 bře 2009 20:17 

Chtěl bych se zeptat někoho zkušeného, co požít za repro do věže PANASONIC SA-AK47. Jsou tam nějaké pieza a jsou samozřejmě KO. Ptal jsem se v servisu Panasonic a bylo mi odpovězeno, že se jako náhradní díl nedají objednat. Dám sem foto jak vypadají původní, třeba mi někdo poradí, čím a jak je nahradit.
Díky za rady

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Jaké repro použít coby náhradu
PříspěvekNapsal: 26 bře 2009 20:36 

Kraj: ČR - Olomoucký
Šikly by se zakladní rozměry (aspon průměr montážního otvoru), ohmáž a watáž. Myslím že ale po drobnym tuningu by se daly použít TVM ARV-040-15/8. Nevím o jiných podobných výškách.

//Edit:
Díval jsem se na netu a něco dalšího krom TVM by se možná našlo. Důležity jsou ale rozměry a ohmáž a pokoud možno aji wattáž a frekvenčni rozsah.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 bře 2009 21:11 

Ta Tesla je o něco větší, ale místa je tam dost a snad by se tam mohl vejít. Otvor na repro by se snad mohl dát zvětšit. Ta watáž a ohmy, to je něco co nikde nezjistím, servisák mi dal sice číslo dílu, ale i když jsem googlil, nic jsem bližšího k němu nezjistil. Jinak průměr kopulky je 25mm, celkový rozměr je 32 x 52 mm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2009 00:46 

Kraj: SR - Žilinský
vyhoď cele bedne a zadováž si niečo lepšieho lebo zachviľu sa ti tam pokazia aj basaky a tie ťoež nezoženieš mám s tim svoje skusenosti

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2009 19:12 

Hrabat do konstrukce plastové bedny bych se u hifiny bál, aby se to pak nerozpadlo cely. Nabízí se 4 možnosti. První-Koupit ty TVM a do bedny s velkou opatrností udělat větší "díru". Druhá je shánět a shánět až narazíš na nějakej repro co bude mít 25mm v pruměru. Asi zkončíš někde na poli autohifi a bůhví jak to bude hrát. Další možnost je sehnat nějakej autovýškáč ve svojí vlastní malé ozvučnici a nějak pěkně a rozumně ho připevnit k bedně a ty pieza co tam byly vrazit nazpátek,ale nezapojovat (kvůli tomu aby se z díry po nich nestal nechtěnej BR). Mno a konečně ta poslední. Vysrat se na to, hifinu střelit na aukru, pořídit nějakej rozumnej reciever a solidní reprobedny, v kterejch ti zase časem něco odejde, protože číňani nikdy nespí. Koukni se po nějakejch starších teslách nebo podobnejch poctivejch výrobcích. Dnešnímu TESCO HiFi se nedá věřit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2009 20:09 

Na vyhození je času vždycky dost. Zkusím potunit s Teslou, v pondělí bych měl jet přes Valmez, tak v Elasu nebo Empesortu snad něco budou mít.
Jen taková drobná poznámečka. Tuhle sestavu hodnotit jako Tesko kvalitu, no nevím nevím. Stáří něco mezi 10-12 let s nálepkou ješte Made in Japan, 4 pásmové bedny, sice lamino, ale betelné ...
Celou dobu bez jediné závady, a to si párkrát zahrála i na různých pijatických akcích :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2009 20:28 

Neříkám že to tvoje je tesco kvalita, myslel sem to s poohlednutim se za kvalitou dnešních výrobků, neříkám všech,ale většina na tom zrovna moc dobře není. Neslyšel sem tuhle sestavu hrát a je sice pěkny že je to 4p, ale udělali by lip kdyby to bylo 3p s pořádnou výškou ;). Kdyby se ti podařilo to udělat s těma TVM tak sem pak hod fotku. Docela by mě zajimalo jak to dopadne ;) . Hodně štěsti.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2009 20:51 
Řádný člen

Kraj:
Pozor!!
Jestli je to piezo pak je docela dobře možné že to nemá předřadný kondenzátor ale je to připojené ke zbytku natvrdo. Kdyby došlo k výměně za normální dynamický reproduktor pak by to nepřežil. Zkontrolovat! teprve na základě kontroly se rozhodni jak dál. Pokud tam kondenzátor v serii není pak nahradit jiným piezem a nebo tam ten kund v nejjednodušším případě dodat. Velikost podle toho jak hraje zbytek. Jestli je to 4pásmo pak bude stačit nějaký malý, odhadem někde mezi 0,5 a 1uF v provedení MKT nebo lépe MKP. Zkusil bych kouknout na malé repráčky od Monacoru (třeba DT-25N, DT-28N) které se budou možná lépe montovat. Při tak vysoké děličce je možné uvažovat též o RBT-95 též od Monacoru ale ten tam asi nenarveš mechanicky. Kdyby ano byl by to luxus za pár korun.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2009 12:01 

Takže jsem se konečně dostal k tomu, abych dodělal co jsem začal. Nakonec jsem do té bedny dal dle rady Kalvoje výškáč Tesla ARV-040-15/8. Sice šel namontovat dovnitř, ale zvukově to nebylo ono, protože ten otvor po piezu mi dělal zvukovod a k tomu ještě malý průměrem, takže zvuk výšek zůstával v bedně. Nakonec jsem zjistil, že by šel výškáč namontovat zepředu. Vyvrtal jsem 2 díry na průchod přívodního kabelu a po připájení k výškáčku jsem kabel a částečně výškáček přilepil tavnou pistolí k bedně. Po stránce designu je to na vytrhání vlasů, ale po montáži původní krycí mřížky si toho nikdo ani nevšimne. Po zvukové stránce je to velká spokojenost ...

Jinak piezo bylo natvrdo, takže jsem k výškáči do výhybky přidal kondík 1,5 uF

Fotky jak to vypadá jsem dal na http://www.mikzvuk.wz.cz/vymena_repro/index.htm

Ještě jednou dík za tipy na repro ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2009 22:32 

wow..no...vypada to hrozně. Jediny co tě omlouvá je ta mřížka. Já bych to ale řešil vyřezáním větší díry pomocí lupínkové pilky. Sice to taky nebude 2x nádhera, ael bude to 100x lepší než ve stavu jako je to teď. Pokud ale nehodláš sundávat mřížku tak bych to tak nechal...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2009 22:36 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Jojo mřížka schová :). Ono předělávat takovéto plastové bedýnky není žádná radost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 dub 2009 09:02 

U první bedýnky jsem zkoušel šmoulit s dírou, ale nemělo to smysl, protože vevnitř není místo a repráček by byl pořád utopenej vevnitř v bedně. Vypadá to fakt hrozně, ale k tomuhle řešení jsem se rozhodl po zkoušce s mřížkou, která to schová.
Jinak zvukově paráda, hned večer jsem ji bral na chlastačku a ty výšky při větší hlasitosti opravdu jely ... Doma to tak neosolím, to by mi asi upadly uši

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2009 11:39 
Řádný člen

Kraj:
Tak hlavně že se ti to líbí. Jinak "ideální" bedny na chlastačku...

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]