Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARN-226-07 + ARV-104-03
PříspěvekNapsal: 18 úno 2010 10:25 

Kraj: SR - Košický
ARN-226-07 + ARV-104-03 tieto reproduktory sa pouzivaju v ARS-225-05/4 .Treba mi spravit nieco lepsie ako je RED STAR RS217 preto chcem len vediet ci je ta ARS zvukovo lepsia - nejde mi o vybornu kvalitu ! Reprosustavy bi sluzili k jukeboxom (v krčmách a baroch ) alebo poznatie neaku lepsiu kombinaciu ?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARN-226-07 + ARV-104-03
PříspěvekNapsal: 18 úno 2010 23:57 
Řádný člen

Kraj:
Tohle je hodně blbá kombinace. Už se to tu rozebíralo mnohokrát tak hledej. Tyhle repráky se k sobě prostě nehodí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 úno 2010 05:49 

Vůbec basáky tohodle průměru od TVM už nějak s malou vejškou už nejdou.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 úno 2010 08:29 
Řádný člen

Kraj:
Současná ARV104 v libovolné verzi je prostě poměrně blbej reprák a když se ještě nevhodně použije tak je to na vraždu. Bohužel existence ARS225-05 a sestav podobného ražení je důkaz vítězství marketingu nad zdravým rozumem a technickým citem. To ale neznamená že by nešlo vyrobit zkousnutelné až přijatelné dvoupásmo 8" + něco. Šlo, jen se na to musí trochu jinak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2010 19:43 

A jsme zase u toho... Proboha kluci, on poslouchá Red Stary, takže tahle kombinace pro něho bude jako nebe a dudy. Posuzujte to z jeho pohledu, ne podle vašich netopířích uší! 90% lidí by určitě tuhle kombinaci naprosto normálně poslouchalo a většině by to určitě přišlo jako "wau, to hraje".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2010 20:37 

S timhle jdi upřímně doháje. Tady jde vysloveně o funkčnost. Kdyby tam dal jiné, stejně levné ale vhodné repráky, tak by snad nikdo ani nemukl. Ale tohle je svinstvo. Co naplat, že používá akceptovatelné měniče, když je použije neakceptovatelně? Jakej jinej než morální rozdíl je to oproti Redstaru? Kvalita výsledku je uplně stejně mizerná. Proč všichni zatloukáte šrouby s metrickým závitem desetikilovou palicí? Tady je to forum lidí od profi audia (ať už hifi nebo PA) a podle toho budem jednat. Snižovat se na úroveň hluchých, chudých, nevzdělaných, a jinak nešťastně postižených lidí, opravdu nebudem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2010 16:01 

Ale prdlajs Crashi. Poslouchatelný to je... Sám mám provizorně TVM 226/08 s Visatonem DT 94 na upravený výhybce z Alta 2 a že by to bylo naprosto neposlouchatelný, to teda ne. Postupně se TVM staví na úroveň nejlevnějších sraček a kdo z laiků příjde ať už sem, nebo na Audioweb, musí získat dojem, že nemá cenu stavět cokoliv, kde je TVM, ale pouze dražší věci z Monacoru a ještě líp, ať si objedná nějakej Seas, Tang Band, či podobně ze zahraničí. Absolutně se vytrácí kouzlo stavění z lepších a lepších komponentů, na úkor "postav rovnou Seas, levnější nemá smysl". Nikoho nezajímá, že se třeba přišel ptát kluk, kterej si prostě chce něco levnýho postavit a přišel na radu. Rovnou se takovej človek odkáže na 2x a víc krát dražší věci a hotovo. Schválně, komu z vás by se líbilo, kdybyste byli zezačátku odkazovaný na Monacor apod. i když jste chtěli stavět social audio z TVM. Asi nikomu a nejspíš byste si řekli, že nic stavět nebudete a radši si koupíte bedny od JVC za 4 hadry, nebo All in one, protože to má psaný všemožný vychytávky a určitě to teda bude lepší, než nějaký TVM. Navíc je spousta lidí, kteří u TVM už zůstanou a nic lepšího nepotřebujou. Takže proč jim cpát něco, co vlastně nechtějí?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2010 16:42 

Poslouchatelnost nechme stranou. Tu každý vidí jinde. Zaměřme se na to, jestli soustava opravdu pracuje jak má, jestli má požadovaný frekvenční rozsah a dostatečně "rovnou charakteristiku". Protože od Redstaru se to pak ani nějak moc vjádru neliší, nehledě na to kdo slyší a kdo ne.

Citace:
Postupně se TVM staví na úroveň nejlevnějších sraček

Kdo to dělá? ukaž na ty lidi. Maximálně tak TVM sama. Ty reproduktory jsou opravdu většinou levný low-end, netřeba se stydět za pradvu. Použitelnost tam je, ani já se neštítím, ale protože to jsou trošku levnější reproduktory, tak je ještě nemusim dojebat špatnou instalací.

Citace:
Rovnou se takovej človek odkáže na 2x a víc krát dražší věci a hotovo.

Jednoznačně nepravda, pokud nevymejšlí prasečiny typu Redstar. TVM reproduktory se mi zdají pro chudší, hlušší (já) osazenstvo použitelné, jen nesouhlasím se stávající sestavou.

Citace:
Schválně, komu z vás by se líbilo, kdybyste byli zezačátku odkazovaný na Monacor apod. i když jste chtěli stavět social audio z TVM

Tady je kritérium použitelnosti a korektní práce soustavy. I s TVM to jde složit. Ale jinak ano - pokud někdo nehodlá stavět poctivé audio, může si to jít bastlit nakoleni kamkoli jinam, nikdo tu nehodlá doporučovat a radit instantně špatné řešení. To si právě místo sady šroubováků na šrouby můžeš vzít jediný nástroj - desetikilovou palici, a taky splníš úkon spojování.... Vsadím se, že to vyjde nejlevněji. Takže jo, pokud má tazatel zájem o něco co nepracuje jak má, doporučíme mu, ať jde hrát kuličky, nebo oblíkat panenky, nebo alespoň pozve svou přítelkyni na večeři, protože to bude plodnější.
TVM použitelné je, nevím kdo tvrdí že ne.

Citace:
Takže proč jim cpát něco, co vlastně nechtějí?

Ještě jednou - pokud někdo chce žrát shnilé rohliky, může, není na to zákonem daný trest. Tady ho budeme nutit jíst pečivo čerstvé a nezávadné, a to ať chce, či nechce.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2010 18:38 

Já nepopírám, že 2-pásmo je lepší s 6" na basech, na druhou stranu většina laiků chce basy a ty spíš dodá 8". Jde i o poslouchanou hudbu. Pokud jde o taneční, tam nevidím důvod nepoužít něco takovýho. Kdyby TVM takovýhle 2-pásmo nevyrábělo, neřešil bych to. Když poslouchám svoje (provizorní) bedny, sice jim trochu chybí středy, ale dát to poslechnout lajkovi, naopak ocení dostatek basů.
TVM je low end, to ano. Ale pořád ještě slušně použitelnej, dostupnej, levnej. Na druhou stranu oproti reprům prodávaným v bednách z elekter je to určitě luxus. A oproti Red Starům apod. je luxusem i tahle kombinace, byť není správná.
Ale hádat o správnosti se nechci, nejsem natolik fundovanej. Podle mě to prostě jen není tak katastrofální kombinace.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2010 22:56 

ARN-226-07/8 máme bohužel "doma", takže ti z vlastní zkušenosti můžu říct, že to nedobrá kombinace je. Ten vejškáč na to nemá. Nejde tak dolů, jak by bylo potřeba, respektive tomu basáku se nechce tak nahoru. Nahoře kreslí dost nehorázně. Jak by ne, je to větší basák. Minimálně bych slevil požadavky a bral menší 188ku. Jistě se najde někdo další, kdo ještě pohaní ten vejškáč jako takovej. O to ale nejde. Důležitá je ta kombinace, nikoli jednotlivé reproduktory.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 úno 2010 09:16 

Boze pisal som ze si ich nejdem staviat na dobrý a kvalitný domáci posluch , je to k jukeboxom ktoré prevadzkuje jeden moj známi ,Momentálne ma cca 100 jukeboxou a na ozvucenie používa lacné redstar rs217.Potrebujem abi to nebolo niečo veelmi drahé ,nieco cenovo podobné ako bi višla ta kombinacia arn226+arv104 pretože k tomu mi treba robit aj zosilnovače ,a tam to tiež niečo stoji proste som chcel len poradit .2 pasmo cena meničou cca do 1300sk na jeden box vykonovo nieco okolo- alebo do 100w Tak ked pišete že je to zlá kombinacia tie tvm navrhnite neaku lepšiu kombinaciu .Hrať to bude v zadimenich krčmach v okoli kopec hluchých ožratich ludi tak preto mislim asi nikto sa tam nebude rozplivat nad WOW zvukom .Redstary chceme menit aj preto ze zosilnovače v nich sa dost kazia a dalo bi sa spravit niečo lepšie ,mislim že ventilator vo vnútry a netesnosti na prednom paneli a k tomu bassreflex tak to je brutal ešte aj cez ten vyškovi čo tam je tak tam prefukuje vzduch preto si dovolim povedat že aj ta najhorsia kombinacia tvmka bude lepsia ale prosim hodne sem neake navrchy inac box tak cca do 35 L ale to tiež nieje podmienka len na orientaciu .dakujem.A čo satýka štílu hudby tak mislim ze v jukeboxe sa najde asi každy žaner takže podla toho sa velmi orientovat neda.Mathes dakujem - ja mam tiež zlozvik odporučat veci kvalitnejšie a lepšie no vedčinou aj drahšie no tu je teraz zámer spravit niečo lacné a ani nie extra kvalitne no lepšie ako napríklad také RedStar . A pre ostatnych ja doma nepočuvam na redstaroch,

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 úno 2010 10:37 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Já bych to ale taky za každou cenu s 226tkou nestavěl, jestli ještě jsou, dal bych tam ARN 180-0000 nebo 188-07, ono to zabasuje taky celkem slušně. To, že to v hospodě bude poslouchat převážně banda zhulenců a vožralů bych tak jednoznačně netvrdil, co pak maj na to říct ti, co nejsou zhulení, ani ožralí, ale musí tam poslouchat nějakej "bum cink" když to přeženu. Prostě za každou cenu tam rvát 8" zrovna s touhle výškou od TVM, jenom abys měl hlavně 8" na basech mi nepříjde jako dobrý nápad. Tady vim min. o 3 hospodách, kde maj taky jako "ozvučení" k jukeboxu TVM, v jednom případě to jsou celkem hamátný 3 pásma, v dalším jsou to právě ARN 188 + ARV 104 a ve třetím ARN 188 + ARV 078. Hraje to slušně a stačí to.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 úno 2010 10:44 

No ja tam nechcem za každu cenu 8´´ basy bi mali bit aj pri 6 ´´ lepsšie ako na tej redstar tam to ani neak nebasuje,neviem nemal som moznost pocut TVMka ja sa nebranim zianim navrhom pretože sám nemožem posudit tieto tipy reproduktorov mislel som ze ked tam tvm robi take zostavi tak som mislel že bi to možno bola dobra volba teraz uz viem že nie ,inač mam tu dosky na 4 ks 24 L boxou .No neviem ako u vás no tu na východe je v krčme viac ožralov ako tích ktorý si tam prídu dat neake nealko ,vdtčine tam ide o to abi to dokazalo dobre kričat ale abi to neboli neake plechovky asi tak v skratke.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 úno 2010 11:01 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Jasne, chápu, že jde kolikrát o kravál, ale 226tky jsem měl doma ve 3 pásmech a se 188čkama jsem stavěl thcánovi sloupy, mj. jsem je slyšel i v těch malých 2 pásmech u kohosi doma. Prostě pro tenhle účel bych řekl i ten 6,5" bude stačit. Jinak třeba já si taky nechodím dávat do hospody nealko, ale teda nahluchlej ani po několika pivech nejsem a když maj někde bedny na hovno a ještě k tomu nahlas, tak mě to celkem brzo zkazí náladu. Proti TVMku nic nemám, ale ty bedny, co vyrábějí je opravdu zas obchodní tah nebo požadavek trhu technicky naprosto mimo. Vždycky to je o nějakých ústupcích, ikdyž zákazník chce technicky nějakou blbost, ale dobře zaplatí třeba větší sérii, tak se mu kvůli penězům vyhoví, ne... :) Pak vznikaj takové paskvily holt.
Nebo by nebyly špatny do té hospody erární špunty do uší pro ty dobře slyšící. :lol:

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 úno 2010 11:23 

Jestli máš pocit, že je to uplně jedno, tak se na to neptej, a ubastli si to "jedno"... Nám to jedno není, a opakuji, že se můžeš klidně vsteknout, ale nebudem tu řešit "jedno-audio" a konkurovat tu Redstaru....

Dneska jsem si poslechl ARN5614, a po paměti, co jsem slyšel 5604, tak novější verze se mi zdá mnohem lepší na středech, takže doporučuju tu 5614ku, popřípadě ARN-188-07/8, namísto 226ky.
Tam už by to bylo akceptovatelný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2010 02:44 
Řádný člen

Kraj:
Matesi tys to nepochopil. Já tu nehaním repráky od TVM, já jsem řekl že to je blbá kombinace a za tím si prostě stojím. Tomu basáku se nahoru nechce - je to spíš basák než středobas a ten výškáč je blbej a ještě potřebuje dělení dosti vysoko a ještě se strmostí 18dB/oct. to není moc kompatibilní. Buď ať mezi to vrazí střeďák (což asi tazatel nechce - psal jasně že chce dvoupásmo) a nebo ať si spáchá dvoupásmo s ARN6614 a ARV089 a dá si tam nouzově výhybku z ARS830 když už není veřejně dostupná lepší. Proč? Protože ARN66xx je prostě lepší na středech než ARN226 a krom toho je levnější. Výjimkou je ARN226-08 který by možná mohl být na stejné úrovni a možná i lepší ale neměl jsem ho v ruce tak je to dohad. Každopádně je skoro o polovinu dražší. A bohužel ARV089 se k němu designově nehodí. A proč tu melu o té ARV089? Protože je to jediný reprák z produkce TVM který se zavřenýma očima snese nízkou děličku, což je podmínka kombinace velkej reprák ve dvoupásmu s něčím. Jestli se dotyčnému z nějakých důvodů ARV089 nelíbí tak ať si koupí ARN226-08 a k tomu flákne Monacor DT-300 + waveguide WG-300 a když by se k tomu navrhla slušná výhybka tak to k sobě s jedním okem zavřeným půjde a bude to i nějak poslouchatelné. Opticky to také půjde dohromady slušně. Tak to prostě je, napsal jsem to sem už mnohokrát (i na fórum TVM) a to i podrobněji a už mě nebaví to pořád dokola opakovat.

Petře stará verze ARN5604 je na středech bezpečně lepší než ARN5614. Problém je v tom že ARN5604 proběhl během výroby celou řadou drobných modifikací - bohužel zcela pravidelně k jejich škodě a poslední verze jsou už zvukově i ostatními vlastnostmi zcela shodné s ARN5614. Jen mají o fous nižší zatížitelnost kvůli papírovému formeru. Také jde o to jestli si třeba neslyšel nějaký kus ve špatném stavu - ztuhlý závěs a podobně. To hraje nemalou roli.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2010 11:07 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Presne tak, nie je ARN 5604 ako ARN 5604. Podľa príkladu označenia úplne prvých modifikácií ako 5604A a B mali aj tým posledným vyrábaným typom dať zase iné označenie. Tak by sa v tom dalo orientovať. Keď je však označenie rovnaké a reproduktory sú iné, vždy v tom bude paseka...

Mereksk: Ak si ešte repráky nekúpil, tak ako hovorí Thales, namiesto ARN 226 kúp ARN 661x a ARV 089 a k tomu okopíruj výhybku z ARS 830. To bude najlepšie, čo z toho v tejto chvíli núdzovo vytrieskaš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2010 13:32 

Dobre dakujem za rady , repro ktoré navrhujete je aj lacnejšie tak mi to aj viac vyhovuje .Ináč basove repro čo je v tých redstaroch mi velmi pripomina ARN-226-08 .Pre tie arn6614 alebo 6618 bi mal vyhovovat objem 24dm3 uzavrena ?vytlmit alebo nie ? za odpoved vopred dakujem

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2010 14:47 
Řádný člen

Kraj:
Je to objem sice trochu menší než by bylo optimální ale stačí. Vytlumit středně hustě a je to OK. Jinak kdybys chtěl měl bych tu něco podobného na prodej jako hotové bedny tak se mi kdyžtak ozvi soukromě (např. na ICQ).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 čer 2010 16:30 

No práve teraz prestala tvm vyrábat repro . Všade kde som hladal maju ked už len arv089 ale 4ohm a u nas v miestnom ochode ma tiež neake kusy arn6614 celkom lacno , višie ste mi radili vyhybku z nejakej staršej tesla zostavy no da sa použit na 4ohm ? Treba mi 4ks bedien Dosky su už davno narezane tak mi to treba dokončiť no je problem pozhanať tieto reproduktory

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]