Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 20:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prosím o identifikaci repro boxu.
PříspěvekNapsal: 11 úno 2015 12:07 

Kraj: ČR - Liberecký
Ahoj, jsem tu nový a rád bych Vás poprosil jako zkušené uživatele o identifikaci těchto repro. Repro jsem zakoupil od kolegy za symbolickou cenu. Ale nikde na internetu nemohu nalézt žádne informace o těchto boxech. Jedíně co všude píšou je jen impedance. Ale výkon, frekvence atd prostě nic.

Rovnou bych se ještě zeptal jelikož u jednoho boxu hraje pouze spodní basove repro, jak tuto ozvučnici co nejšetrněji rozdělat, jelikož jsem koukal a bedny jsou kompletně lepené a nerozebíratelné, i přední mřížka s tkaninou je lepena.

Děkuji za každou radu, v příloze zasílám foto repro.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Prosím o identifikaci repro boxu.
PříspěvekNapsal: 11 úno 2015 13:05 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Velmi nerad nosím špatné zprávy. Jedná se na první pohled o jakousi supermarketovou napodobeninu reproboxů, možná doplněk nějaké velmi laciné "věže". Nemělo to žádnou užitnou hodnotu ani jako nové a byl bych ochoten něco podobného poslouchat jedině jako alternativní trest místo sta ran holí.
Podobné věci se rozebírají pouze destruktivně.
Co s tím máš prosím tě v úmyslu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 úno 2015 14:59 

Rad bych je pouzil do dilny k poslechu radia a obcas cd. Kdyz tam neco zrovna delam.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 úno 2015 15:02 

Kraj: ČR - Vysočina
tak když budeš něco řezat flexou proč ne :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 úno 2015 15:37 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Hm...pokud nejsou funkční, tak asi nebudou dobrý ani do dílny. K reprákům se asi lze dostat jen po násilným odstranění síťky. Pokud jsou ale měniče v háji (což najspíš budou), stejně to nebude nic platné. Tohle nemá žádnou cenu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 úno 2015 18:24 
Moderátor

Zkusím hádat: Že by odešly všechny reproduktory najednou se mi zdá málo pravděpodobné. Nabízejí se tedy možnosti:

1) Namísto výhybky v tom budou tradičně jen mrňavé elektrolytické kondenzátory, které se po nějaké době odporoučely. Pomůže investice pár korun a jejich výměna. V krajním případě budou všecky ty malé repráčky spojené dohromady přes jeden kondenzátor. Můžu se mýlit, ale moc nevěřím, že to bude doopravdy 4-wege. Je dokonce možné, že některý z těch repráčků je falešný a neplní žádnou funkci. To nahoře kupříkladu je papírový repráček za 20Kč schovaný za plastovým výliskem, který velmi špatně imituje tvar výškového repráku se štěrbinovým zvukovodem. Ani se neobtěžovali dát ho nastojato.
2) Upadaný dráty uvnitř. "Basák" bude nejspíš připojený napřímo a od něj bude odbočka k ostatním. Upadla-li ta, máme logickou příčinu.

Zkus odpáčit rámeček, odšroubuj repráky a pak ukaž co je uvnitř.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 úno 2015 20:28 
Řádný člen

Já to zas vidím takhle:
Vrchní reprák bude jen takové to maličké piezo, co obvykle ani nebývá slyšet (motovalo sa to do čínských pseudověží jako Mekosonic a spol. místo výškových repro). Takže ten možná i funguje... Ty dva pod ním budou spálený, protože je tam (ne)výhybka, kterou si popsal a někdo tomu naložil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 úno 2015 21:00 
Moderátor

Vsázet se nebudu, nechám se překvapit.
Známému jednou přestal hrát výškáč v bednách u venkovního posezení. Nakonec se ukázalo, že je celý vyplněný hlínou od kutilek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 úno 2015 23:55 
Řádný člen

Ale no ták...alespoň o jedno pifko. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 úno 2015 19:51 

Tak dneska jsem repro operoval, no reknu tedy ze takto blbe provedenou ozvucnici jsem nikdy nevidel, proste je udelana tak ze se neda nikdy rozdelat. Zepredu pod sitkou jsou jen krytky na repro a samotne reproduktory jsou sroubovane zevnitr ozvucnice. Takze mi nezbejvalo nic jineho nez odriznout celou zadni stranu ozvucnice.

A uvnitr je to presne tak jak bylo napsano :-) misto vyhybky pouzite kondiky. Zavada byla upadnuty dratek od basoveho repra ke kondenzatoru. Parametry na repro jsem ani nezkoumal, jsou to nejakej Germany repro. Jinak po nasledne oprave a smontovani, zalepeni Mamutem a vytmeleni silikonem repro hraje. Ale k poslechu musim rici ze ten piezo neni vubec slyset, zbytek repro tedy hraji. No do dilny mi to teda staci, na to moje radio a obcasny cd :-)

Jen mi prijde ze reprobox ma velmi malou citlivost, zesilovac musim mit pomalu na polovicni vykon aby to trochu hralo.

Zesilovac pouzivam stareho dedecka made in Japan (Toshiba SB-A25) a jako FM tuner Yamaha TX-330 (Made in Japan). Jsou to obadva dedeckove ale funguji.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]