Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARN_56x
PříspěvekNapsal: 25 čer 2013 10:45 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
-

Naposledy upravil Ciplox dne 03 říj 2013 11:54, celkově upraveno 3

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARN_56x
PříspěvekNapsal: 25 čer 2013 17:44 
Řádný člen

Kraj:
Proč jedině uzavřenou? Některé kusy, které jsem měřil mají parametry na bassreflexovou ozvučnici i bez tunningu. Zvukově vydařený určitě je, nicméně v malých ozvučnicích nebasuje (ARS814) a bez alespoň 6dB výhybky bych ho nezapojoval.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2013 23:05 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Plastová ozvučnice ARS 814 přece není malá, ale nesmyslně malá (5,5l), takže tam není divu.
Krom toho je málo tuhá, netěsná a ošklivá.

Ciploxovi díky za to, že se rozhodl texty a fotky použít a že nezůstaly v šupleti.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 čer 2013 14:49 
Řádný člen

ARN 56x mám rád, ale v BR by som ho veru nechcel. Čo sa týka ARS 814, tak tam sa, ako správne poznamenal Ransom, ani basovať nedá. Bez výhybky by som ho zapojil úplne kľudne - ARN 568, ktoré som donedávna mal, ale o ktoré som "vďaka" tomuto už roky neopraviteľnému nezmyslu http://www.repromania.net/tesla/ruzne-r ... y-rk09.php prišiel, by zahanbili nejedno širokopásmo. A rovnako sú na tom aj 567, za ktoré som ich musel vymeniť. Problém RK 09 alebo 1PF 067 33 skôr vidím v ARV 161, ktorému tam dávali nepochopiteľných 8 uF a ktorý tam v dôsledku toho hučí ako zmyslov zbavený. Niekde som raz prekreslil takéto meranie ARN 567 a myslím, že mnohé naznačuje, aj keď nie sú mi podrobne známe podmienky toho merania:
Obrázek

Ransom: No vieš, keď to nejde po dobrom, musí to ísť po zlom ;) .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 čer 2013 13:53 
Řádný člen

Kraj:
To že je nějaký reproduktor rovný neříká vše o tom jak hraje. Je fajn že si s ním spokojený, já jsem též přiznal že se povedl, ale s tím pouštěním jen tak s tebou prostě nesouhlasím. Ostatně právě proto mám s ARN568 vymyšlený jiný projekt (třípásmový) a zrovna dneska si jedu pro výškáče. Tam ze sebe vydají kvalitativní maximum. To že kombinace ARV161 + 56x/56xx nehraje pro mě uspokojivě vidím někde jinde. A to ani s kondem, ani se žádnou známých výhybek. Zajímavé je že ARV168 + ARO687 šlape jako hodinky, přestože je větší. To jen poukazuje na to že má teorie je správná.

Nepsal jsem že všechny kusy ARN56x, ale "některé měřené kusy" se na BR použít dají. Nevidím v tom problém. Ppo tunningu magnetem se jich dokonce hodí většina.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 čer 2013 15:28 
Řádný člen

Ak sú teda niektoré parametrovo vhodné do BR, doplnil som to. K tomu zapájaniu bez výhybky - používal sa tak? Používal. Takže nezostáva nič iné, než to skonštatovať. Či k takému zapojeniu máme výhrady alebo nie, je v tomto prípade aj tak úplne jedno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2013 01:15 
Řádný člen

Kraj:
No jo, ale to bychom také mohli konstatovat že je v pořádku např ARS825, ARS845, AuRa R6, ARS814 a řada dalších víceméně nesmyslných beden.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2013 10:01 
Řádný člen

Ja tu nehodnotím kvalitu bední. Popisujem históriu vývoja a výrobných zmien samotných reproduktorov a spôsoby ich použitia. A s ARS 825 ani 845 nemá predsa ARN 56x nič spoločné. Tie sú spomenuté inde a aj s tým, že to nie je vhodné riešenie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2013 14:25 
Řádný člen

Kraj:
Však já tu také nehodnotím kvalitu beden. Reagoval jsem tak na tvé tvrzení, že se dá zapojit bez výhybky a jelikož se to tak dělalo i v sériové výrobě, tak to prokazuje že to možné je bez ohledu na to, zda k tomu máme výhrady nebo ne. Jen jsem vyjádřil svůj názor na vhodnost takového řešení - nehádám se.
Jen se snažím mít na paměti že tyto příspěvky mohou (a budou) číst i laici a až si to takto jednoduše postaví, bedny nesplní jejich očekávání a budou se ptát jinde proč jim to nehraje, tak řeknou "na Reprománii psali že je to OK", načež by to vedlo v očích všech zúčastněných k jisté dehonestaci tohoto webu.
Proto bych to raději přeformuloval ve smyslu že takto byly pro své dobré vlastnosti i používány, přestože tak nelze dosáhnout optimálních výsledků (přesnou formulaci by bylo dobré ještě promyslet).

Neber to jako kritiku tvé záslužné a dobře sepsané práce, spíš jako doplnění nebo dopilování ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2013 15:34 
Řádný člen

Dal som sem tento nový (rok starý) text okrem úvodu po kúskoch, lebo som si nebol istý, či by fórum zobralo taký extrémne dlhý príspevok a najlogickejšie sa mi zdalo rozdeliť ho podľa typov. V prvom rade by teda bolo treba všetky texty aj s fotkami dať dokopy a pomocou CTRL+C a CTRL+V tým prepísať pôvodný text, ktorý už samozrejme nie je aktuálny. Môžem snívať.

No tak táto jedna veta určite dehonestáciu webu nespôsobí, k tej sa dá dospieť úplne inými metódami :lol: Niektorí laici aj nelaici sa dopúšťajú neporovnateľne závažnejších vecí, než keby si zapli ARN 567 bez výhybky. Mimochodom raz som o ňom niekde čítal - tú formuláciu si už presne nepamätám - ale išlo tam v zásade o to, že je to moderný nízkorezonančný reproduktor atď. atď., ktorého membrána je špeciálne prispôsobená aj na kvalitný prenos stredných kmitočtov. Ale keď si tak veľmi proti tomu, môže sa tá formulácia zmeniť. A to som sa už chystal odísť...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2013 15:42 
Řádný člen

Kraj:
Jo, tím mysleli hádám tu novou papírovinu co začala už na ARZtkách. Ta tomu skutečně prospěla protože když si poslechneš jak hrály ARO511 nebo starší verze ARO711 (s černou membránou) a podobné typy (které se dříve používaly jako basáky) tak tam je jasné že ty se do konvenčních dvoupásem (středobas + výška) nehodí protože nehrají moc vysoko. Ostatně píše o tom i Lukeš. Zato při kombinaci se širokáčem přes kondík se nevýhoda promění ve výhodu. Mě třeba ARO511 + ARE4608 v otevřené ozvučnici hrají subjektivně příjemněji než ARN565 + ARV161 v 1PF06733.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]