Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARN 6604 poradit, prosim
PříspěvekNapsal: 28 bře 2009 18:02 

prosim o vyjadrenia k ARN 6604. Ci sa da pouzit so slusnym vysledkom, produkcia (datum vyroby)je starsia (magnet zaliaty v plaste), ale nepouzity vo vybornom stave - kupil otec, repraky (2ks) boli doteraz v krabici...4 Ohm/20W, zaves gumeny. Takze potrebujem odpovede na :
1. BR alebo uzavreta ozvucnica?
2. Objem?
3. Doporucene vyskace do dvojpasma?
4. Nejaky navrh na vyhybku a ppr. - naladenie bassreflexu (teda pre mna rovno rozmery
natrubku...)

Uvitam akekolvek nazory, rozhodnem sa podla toho, co bude prevazovat. Dakujem:-)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARN 6604 poradit, prosim
PříspěvekNapsal: 28 bře 2009 18:36 

Kraj: SR - Košický
Uzavretá, min 20 opt. 30-40l, vyšky k tomu pokiľ niesu pre teba drahé ARV 104, deliaca f 3kHz, ale dali by sa použiť aj lacnejšie no musela by sa zdvihnut deliaca frekvencia cca na 4-5kHz čiže podanie stredoch by bolo horšie - ARV 078, DBS E 126, SAL DTS20, pieza po 1,3€ by som k tomu už nekupoval.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2009 19:23 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Uzavrenka ako hovorí Mayo. Záves očisti ako som tu publikoval. Inak je to posluchovo príjemnejší reproduktor ako jeho novší bráškovia. V dvojpásme by som skúsil DT300 od Monacoru. 104ka je hnus.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2009 19:42 

deliť 8" stredobas na 3kHz je kokotina, radšej tú DT300 a deliť na 1,9kHz.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: ARN 6604 poradit, prosim
PříspěvekNapsal: 29 bře 2009 01:14 

super, tesim sa, ze to nie je beznadejny menic... Piste dalej, kludne aj konkretnejsie - napr. dufam, ze rozhodnutie o deleni vyhybky urobite vy... na zaklade osobnych skusenosti. Tiez by mi pomohlo, ak by mi ju niekto vedel navrhnut. Asi som trubka, ale zostavit to uz budem vediet. Aj zapojit. Cena vyskoveho ma az tak netrapi, kedze tieto uz "boli." Takze vyberte nieco, co dobre hra. Moze to byt aj nieco agresivnejsie, resp - s rozsahom cez 20kHz... Napriklad sa mi pacila adminova myslienka profi 15" + Hi-Fi vyskac - v ozvucnici na doma.
- Hm a uzavretu preferujete preto, ze je to "gumak"? (v BR by velmi tancoval?)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2009 11:48 
Řádný člen

Aj gumák môže byť v BR, ale tieto staré Tesly niesú vhodné do basreflexu, lebo na to nemmajú parametre. Majú slabý pohon (magnet) a preto by v BR plandali, hučalo by to, bučalo, ale nebasovalo. Preto uzavrenku. U týchto reproduktorov nieje o čom...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2009 12:15 

to "Martinekk" : a Tvoj tip na "vyskac"? To, ze nie je vhodny do BR je jeho vyhoda alebo nevyhoda? Vzhladom k tomu, ze urobit spravne BR nie je az take jednoduche, tak mozno aj vyhoda, ked nemam skusenosti, vsak? :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2009 12:50 
Řádný člen

Slabý motor je niekedy výhoda, nieekdy nevýhoda. Repráky vhodné do open baffle ozvučnice dokonca nemusia mať silný pohon... Tam sa vyžaduje vyššie Qčko. Na začiatočnícky projekt je lepšia uzavrenka. Niekde je lepší BR, niekde uzavrenka. Hlavne keď máš zlú miestnosť, tak oceníš uzavrenku. DT300vka by k tomu mohla byť fajn. Nepočul som ju, tak iba papagájujem, no...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2009 20:57 
Řádný člen

Kraj:
Martine ale jo, slyšel si jí (DT-300) spolu s ARN6618 a ARZ668 když si byl u mě. Jimmy (ICQ 225623250) má na tu kombinaci projekt ale je to simulované jen podle grafů od výrobce a ne podle měření a podle toho to dopadlo. Ideální je postavit bednu, osadit, odměřit a pak máš šanci že to bude hrát slušně. Jen podle grafů se nic simulovat nedá. Zjisti si kdo k tobě nejblíž je schopný měření. Pokud tam nikoho nemáš budeš muset bednu někomu poslat poštou nebo po někom. Já vim že se ti do toho chtít nebude ale věř mi že to stojí za to.

K tomu DT-300 by byl vhodný i waveguide WG-300.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2009 22:08 
Řádný člen

Ja som to tuším nepočul, prišiel som predsa o deň neskôr, a ajtak sme nepostíhali všetko čo sme chceli.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: kto nejblize ke mne
PříspěvekNapsal: 29 bře 2009 22:54 

bydli, se tazi? Navrhujem takto - ta bedne este je len v mojej hlave a v tych 6604... AJ ked ukupit DT300 nie je problem. Som z PO a su dostupne v poho. "Jimmy" ma projekt znamena, ze ma vykres na drevo a schemu na vyhybku? Takze tu je moj navrh. Nemozem zistovat, kto ako daleko byva... ALe napisem, ze som z Presova a nech sa ozve niekto, kto vie merat tieto veci a chce sa mu s tym babrat a mysli si, ze je mne dostupny. Ak sa niekto taky (ako navrhoval Thales) najde, tak ja urcite nebudem tvrdit, ze sa to neda poslat v nejakej rozumnej vzdialenosti. BTW - ked uz bude zlepena a osadena, ako potom na nej nieco zmenim? Myslene bolo"variovat na vyhybke"?:-)

Nevadi, ze otravujem tuna s tymto? Alebo potom nechat tak 6604 a robit s DT300 v kombinacii s inym reproduktorom - basovym, na ktory je dokumentacia, je to odskusane a hra to na urovni. Je to lepsia cesta? Lebo zatial ma to nic nestalo, tak nech nemudrujem nad zbytocnostou. To, co som uvazoval skladat teraz by bolo k PC... Viete o niecom takom? Nie je nieco take ten Tvoj navrh na "zacatecnicky projekt c.1" - Thales?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 bře 2009 00:08 
Řádný člen

Kraj:
Ten začátečnický projekt měl být lepší kvality protože víme že se současným ARN6614 o prostě nejde. ARN6604 je o něco lepší ale přeci jen ne zas tak o moc. Tak jsme koukali po lepším repru ale zatím se nenašel nikdo kdo by zaplatil materiál a pak nám to všechno nechal ať si s tím pohrajeme. Ale když už ty ARN6604 máš tak si musíš rozmyslet jestli je použiješ nebo zainvestuješ do něčeho lepšího což tě bude stát peníze navíc. Zase na druhou stranu se zajímavějšímm materiálem najdeš víc lidí pro které bude zajímavé se s tím zabývat. Je to na tobě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 kvě 2009 15:49 

Kraj: SR - Žilinský
Zdar chcel som na arn6604 dnes som ho doniesol od kamaráta bol v strašných podmienkach a menič ešte v horšom stave najväčší problém je že niekto rozstrihal kôš vôbec neviem či má ešte povodnú geometriu a chcem vedieť že ako ho mám vystužiť aby nejako nerezonoval
P.S. celý kmitací systém je vyosený

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 kvě 2009 18:23 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Myslím, že se nemá vůbec cenu zabývat opravou. Ten koš už není tak pevný...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2009 01:33 
Řádný člen

Kraj:
Ten reproš nemá cenu jakkoliv zachraňovat. To prostě nejde a i kdyby to šlo tak se to nevyplatí. Má to za sebou. Zkus ho rozebrat na řekněme "náhradní díly". Můžeš z něj vyrubat třebas magnetkterý budeš mít v dílně třebas jako držák nástrojů, nebo si s ním můžeš zkoušet lehce potunit jiný reproš nebo na sbírání šroubků... No a mě by se z toho hodila třebas cívka případně i se zbytkem membrány a přívody (protože tu mám jiný reproš který má všechno v super stavu až na připečenou cívku).

A jestli potkáš toho kdo tomu repráku provedl takové zvěrstvo tak mu dej za mě minimálně facku protože to nemohl být normálně myslící tvor.

Jestli chceš mám tu na prodej tyhle dva reproše. Normálně stojí 340Kč (za kus), já ti je nechám za 300Kč/kus. http://reproduktory.tvm-valmez.cz/hlubo ... -p-26.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2009 10:26 

Kraj: ČR - Vysočina
Kqoupil bych kmitačku ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2009 15:06 

problém bude v tom že dlhodobo nemám peniaze :cry: takže chodím ku kamarátovi do "skúšobne" a zbieram a zachraňujem čo sa dá mám od neho aj aro-4658 a aj arn 567 ktorý som tiež zachránil
P.S. celý repro až na ten rozstrihaný kôš a začmudenú cievku vyzerá ako keby vyšiel včera z továrne

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2009 18:39 
Řádný člen

Kraj:
Tak tu kmitačku už nechci :lol:

Do toho šel snad stejnosměr ne? Hádám podle toho že cívka je zčernalá jen z jednoho konce a ne z obou rovnoměrně nebo uprostřed. Jinak škoda reproše.

Tvoje snaha zachraňovat takové historicé kousky je fajn a leckdy se může vyplatit ale tentokrát bohužel nikoliv. Příště se to třebas povede.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2009 21:32 

kamarát tam má aj 2x ARN-8604 v asi 30l ozvučnicy ale tie používa stále, takže keď budem mať peniaze kúpim mu nejaké čajnafony a ARNká zachránim.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2009 21:33 

Tú 6604 chcem zachrániť na kôš už mám vyrobené záplaty a cievku asi použijem z rostrhanéhej 5604. Zachraňujem ho preto lebo sa my páči ta guma je taká hladká, mám doma aj ARN-226 a tam je taká hnusne- vrásčitá guma.
P.S. držte palce nech sa to podarý a dúfam že to nebude stáť viac ako nový arn-6614

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]