Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 14:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: oprava ARN 6604
PříspěvekNapsal: 30 lis 2013 17:36 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
zdravím

Mám tu rozebraný ARN 6604 s vysypanou cívkou (NENÍ MOJE PRÁCE). A z dalších reproduktorů jsem vypreparoval tyto cívky, problém je že originál cívky jsou dvakrát delší než tyto, mohl bych je použít? Dále bych se chtěl zeptat jestli můžu použít na lepení cívky, středičky a membrány lepidlo PVAC (herkules) a na lepení závěsu s košem chemopren? Mohu tedy použít tyto cívky, mám dojem že to nebude ono...

dík za pomoc :-) Vašek

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: oprava ARN 6604
PříspěvekNapsal: 30 lis 2013 20:31 

Kraj: ČR - Jihomoravský
"tu es Deus"

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2013 17:10 

co? jakto že se nevyjadřujete?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2013 17:52 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Mäkké hĺbkové reproduktory s veľkou výchylkou musia mať dlhú cievku, pretože - zjednodušene - krátka cievka by sa pri veľkej výchylke dostávala mimo pôsobenia energie magnetického systému, čo by bolo zlé. Hentie cievky sú z čoho? Z nejakého širokopásma?
Pokúšať sa prilepiť cievku k membráne + spojiť prívody + prilepiť stredičku v domácich podmienkach - to ti teda nezávidím :shock: . To sa nedá spraviť len tak od oka. Ten trojitý spoj musí byť vylisovaný úplne presne. A ešte keď máš cievku hentak odrezanú... Napríklad originálne teslácke papierové cievky nielen na ARN 6604 majú na okraji také jazýčky, ktoré sa navlečú na stred membrány a potom sa to zlepí a zlisuje spolu so stredičkou. Na to sa používa lepidlo, ktoré stvrdne na kosť, ale pritom je vodeodolné a nepéruje ako Chemoprén. Ťažko povedať, či by bol Herkules dostatočne pevný. Skôr niečo ako Kanagom, ale ten sa zas pri schnutí deformuje.
Na spoje záves + membrána a záves + kôš je Chemoprén vhodný. Ale pamätaj, že spočiatku gumu naleptáva a deformuje, kým nezaschne, preto ho radšej nanes na negumový diel, potom prilož dôkladne vyčistený gumový diel a okamžite ich pritlač.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2013 20:10 

dobrá díky že jsi potvrdil mou teorii :-) chtěl jsem se nejdříve zeptat než bych stvořil paskvil, ano cívky jsou ze širokopásem, konkrétně z dvoupásem do auta o průměru asi 100mm, cívky odříznuté nejsou, ty repráky byly v ubohém stavu, tak jsem vzal nůžky a pustil jsem se do toho hlava nehlava, lepidlo jsem z cívek pak poodlamoval, takže jsou komplet celé, i s původní ryskou :-) , ještě jsem se chtěl zeptat, jak mám dostat středičku z ARNka ven? poslouží ředidlo?

postup, mohl bych to udělat takto? Cívku membránu a středičku bych slepil dokupy, po zaschnutí systému bych napatlal chemopren na koš vložil systém a zajistil ve správné poloze v mezeře, a pak po zaschnutí podobným stylem přilepím závěs.

jeden ARN s odlepeným závěsem už jsem lepil, a dodnes reproduktor hraje bez problému.

PVAC stvrdne se mi zdá pěkně a ještě když se trochu vsákne do papíru...

dobrá, díky tedy za pomoc, cívky bych asi schoval a použil někdy příště.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2013 09:36 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Odlepovať stredičku môže znamenať definitívny koniec snaženia... Neviem, čo to je za špeciálne lepidlo, ale pamätám si, že keď som raz chcel odstrániť jeho zbytočne veľké nánosy, riedidlo sa naň nechytalo. Teda konkrétne C6000 nie. Iné som neskúšal.
Na poskladanie je možných viacero postupov, čo k čomu prilepiť najprv. Ja mám vyrobenú formu na lepenie gumového závesu k membráne ešte z čias, keď som stvrdnuté čiernené textiláky ARZ prerábal na gumáky. V tej forme si bez problému prilepím záves úplne presne a nemusím sa s tým trápiť pri centrovaní, keď by sa mi navyše gumový záves pri styku s lepidlom začal skrúcať. Potom na kôš nanesiem lepidlo, celý kmitací systém navlečiem cievkou na presne vyrobený centrovací valček, zasunutý do medzery a už len pomaly posúvam dolu a keď sa okraj stredičky dotkne koša, tak už neposúvam, ale dookola ju prstami poprilepujem. Lem závesu pritom samozrejme automaticky sadne do koša tiež, takže reprák už len položím hore magnetom na rovnú podložku, zaťažím a nechám zaschnúť.
Dúfam, že týmto teraz neinšpirujem niekoho na hromadné "opravy". Vôbec to totiž nie je taká sranda, ako sa môže zdať. Kedysi som chcel natočiť video s postupom, ale toto bol jeden z dôvodov, ktoré ma odradili. A potom sa k tomu pridali ďalšie dôvody... no, to je už zložité...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2013 12:33 

dobře tedy, nechám to tak.... jen mě napadlo potuňit ARO 689 ne ohodně větší výkon, ale nemám na to kus tak to nebudu ani dělat, díky za odpovědi :-)

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]