Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 10:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Změkčení zavěšení
PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 01:22 

Kraj: ČR - Středočeský
Dobrý den, sehnal jsem si přes internet nový bassový reproduktor, avšak tvrdost zavěšení a samotné gumy by se dala popsat jedním slovem. Šutr! :evil: Našel by se někdo,kdo by věděl čím by se dala popřípadně změkčit bez toho, aniž bych musel daný reproduktor rozebírat? Děkuji...

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Změkčení zavěšení
PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 07:02 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zkus postup na renovaci gumových závěsů, co tady publikoval Martinekk

http://www.repromania.net/teorie/renova ... uktoru.php

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 07:17 

Tak guma je spíše ten "měkčí" problém. Na středící membránu byste něco nevěděl? Děkuji

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 07:30 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tak to bude vědět spíš Martin nebo Thales, ale středička pokud vim, tak přece nebývá z gumy, ale z hrubšího textilu.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 08:44 

Proč to musí být měkké? nenapadlo vás třeba, že to je tak určené, a potřeba?

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 09:15 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Presne tak. Asi to tak má byť. Pokiaľ je to klasická textilná stredička, tak tá nezvykne tvrdnúť, skôr naopak - pri nesprávnom skladovaní a navlhnutí sa vyduje a zmäkne, ale to je už havarijná situácia...
Na tú gumu skús ísť podľa návodu. Záleží však na tom, akej kvality je. Ten návod funguje na staré Tesly, u ktorých je guma výnimočne kvalitná.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 09:36 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Pokud je úplně nový, tak je možný, že se časem trochu rozhýbe sám od sebe. Značku a typ víme?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 11:58 
Řádný člen

Kraj:
Mě je taky divný proč nenapíše hnedka typ nebo nedodá kvalitní fotky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 13:09 

Je to Audion 1912 dvoucívkový. Základní info jsem neuvedl, protože už nijaké dokumenty nevlastním. Neznaje základních informací a parametrů jsem se nechal zlákat informacemi o vysokém výkonu, avšak ten jaksi nebyl. Je to klasický techno reproduktor,který kvůli již zmíněné tvrdosti umí dobře akorát jednoduché tóny, avšak když melodie potřebuje "podržet" hluboko, nestíhá. Vyniká v bolestech hlavy, maximálně. Jedním známým mi bylo řečeno, že za všechno může právě středící membrána a že už se to nejspíš moc nezmění. Foto přikládám. V současnosti využívám ARN 312 - 8 takže s tímhle nijak nespěchám, avšak je mi trochu líto,že stojí doma na skříni a práší se na něj...Děkuji
P.S.: Thales - pokud váš přispěvek byl adresován mě, rád bych byl příště, Prosím, osloven. Děkuji za pochopení... ;)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 13:46 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Hmm, to je kruté :| . Nech už je reproduktor akýkoľvek, prílišné experimenty so stredičkou by mohli spôsobiť rozstredenie kmitacieho systému a zadŕhanie cievky o magnet. A potom by už reproduktor bol úplne na ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 17:16 

Sunnyman: On ale Thales neměl žádné otázky ani odpovědi na tvou osobu, proto neměl důvod vybírat oslovení. Je to sice mrzské, to jistě chápu, ale když už jsi udělal chybu, je potřeba se dopátrat kde, a taky ihned zabránit chybám dalším.
Způsob, jekým hledáš své řešení je krajně nevhodný, a typicky nevede k úspěchu. Aneb „snažit se přešívat župan na tanga a zpět na kalhoty není efektivní metoda práce“. (Župan prodej, a kup potřebné kalhoty)
Snad si nemyslíš, že na jinak uplně skvělém reproduktoru je jen menší zádrhel v podobě tužšího spideru. Ten reproduktor je vhajzlu uplně celej. Ten výkon tam není ani se správným kmitacím systémem, a změkčením zavěšení může dojít dokonce k dalšímu snížení zatižitelnosti a zhoršení vlastností.
Můžu k tomu říct snad jen to, že ty prachy zmizely v momentu nákupu, a jediná normální možnost je, zase to honem rychle prodat, a propříště se svěřit do rukou někomu, kdo nemá potřebu dělat neobjektivní reklamu na proukty které sám prodává, a své zboží neprodává na základě sady potřebných, navíc ověřených parametrů. Výkon mezi ně stejně moc nepatří.
Pokud je navíc cena jediný důvod, proč se s prodejcem bavím, mělo by se mi v hlavě rozsvítit jasné červené světlo....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 19:46 

Jasný, teď už to vím. Já si myslel, že to tímhle způsobem nejspíš nepůjde, avšak nejsem odborník, a proto jsem se radši zeptal. Děkuji za osvětlení celé věci, příště si už dám pozor a takové věci se vyvaruji....Není nad osvědčenou metodu dloubání prstem, to jsem tenkrát nevěděl... :) .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 19:47 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
SunnyMan - bohužel je mě to také líto a vůbec se mě to nepíše snadno. Ale pokud by jsi chtěl zasahovat do reproduktoru, nebo to někomu znalýmu předat, aby ho upravil. Tak Tě úpravy výjdou na částku, za kterou by sis mohl koupit reproduktor, který by vše co požaduješ zvládal.

Takže asi jediné řešení je ho prodat dále a za utržené peníze + přidat ještě něco a koupit nový. Věřím, že na aukru se jistě prodá a za pěknou cenu. Když to dáš do sekce "AUTOHIFI".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 20:29 

Někteří si na to bouchání potrpí, a jistě po něm rádi sahnou, pokud bude za nějakou lidskou cenu. Nedávno jsem pořídil jeden (úmyslně) nefunkční levný autohifi reproduktor, vzhledově typická pumpička, kde na závěs padly snad dvoje holínky, a také jsem se podivil, jak je zavěšení tuhé. Uplně stejně jako u běžných profíků. Je mi to divné. Na to aby tohle fungovalo je potřeba opravdu silný motor, a stejně to pak nechodí „moc dolu“.
Do reproduktoru není potřeba dloubat. Stačí hledat reproduktor, co má zároveň adekvátně nízké parametry Qes a Qts(u hifi kolem a do 0.6/0.5) Fs (do 25-30Hz), a pak je víceméně jedno, jak tuhý je závěs. Dolů to půjde... Je to právě o tom, jaké relevantní informace prodejce o svém produktu uvolní.
Opravdu dospělé decentní reproduktory v tomhle segmentu prodává Peerless.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 črc 2010 04:08 
Řádný člen

Kraj:
Ne že bych chtěl vzbuzovat jakékoliv naděje ale stále ještě tu zbývá možnost že třeba ten reproduktor není tak zlý ale jen je třeba nainstalován v nevhodné ozvučnici či provozován nevhodným způsobem. Dále je tu možný vliv místnosti a tu opět narážíme na nedostatek informací. Proto bych se nejdřív zeptal jak vypadá místnost (rozměry, vybavení nábytkem) místnosti kde má ten reproduktor hrát a hjestli tam ARN312 (v jaké ozvučnici?) hraje normálně. Další otázka je čím je ten reproduktor živen, nastavení výhybky a teprve po tom všem bych začal řešit TS parametry tohoto reproduktoru jeho ozvučnici. Pak bych udělal závěr. Sice je možné že nebude daleko od toho co bylo napsáno výše ale naděje jen vyzývá.

Středičku sice lze změkčit ale s nepředvídatelným a neopakovatelným výsledkem pomocí ředidla. Funguje to ale je lépe se tomu vyhnout.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2010 18:19 

Tyhle "pumpy" mají neuvěřitelně tvrdé závěsy, prostě to tak má být, takže není důvod to měnit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 02:40 
Řádný člen

Kraj:
Ono to má hlavně závěs z pěny a s tím se nic dělat nedá. Na to by kápnul nějaké rozpouštědlo jen jednou a naposledy protože by mu tam zbyla leda tak díra či nějaký škvarek. Se středičkou by se třeba experimentovat dalo ale s velmi nejistým výsledkem. Základem je ale to měření.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]