Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 03:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1573 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Projekt TOTEM 100 (dvoupásmo Monacor MRD-34PA, SPP-250)
PříspěvekNapsal: 08 úno 2013 14:46 

Kraj: SR - Žilinský
páni ĎAKUJEM za pozvánky analfabet tvoju by som asi aj prijal ked by už išlo do tuhého ( dufam že cca ešte v tomto polroku ) do BA chodím dosť nerád. Bohužiaľ moje železo zatiaľ tiež neexistuje ale tým začnem len sa zatiaľ zbavujem nepredajného šrotu a trvá my to. Potom ako som už naznačil pôjdem do JPA 100. Prelúskal som už všetky projekty tu na AW a aj mnoho ďalších a keď som sa už takmer rozhodol pre stavebku od VISATON tak som narazil na TOTEM a znova som tam kde som bol. Od Visaton by ale jediné riešitelne a môjmu rozpočtu vyhovujúce asi STARLET .... takže TOTEM je hot favorit

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 úno 2013 19:51 

Kraj: SR - Trenčianský
Každopádne si to vopred vypočuj, keby čosi tak mi daj včas vedieť :) čaká ma maturita tak si musím vyhradiť čas :mrgreen:
Ja to žhavím kvazošom od nalimka33.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 úno 2013 01:32 
Řádný člen

Kraj:
Kterým přesně? Nalimko jich měl víc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 úno 2013 09:07 

Kraj: SR - Trenčianský
UNI_50_Q ale teraz by som taký už nestaval, skôr 250W od jožiho :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 úno 2013 18:26 

dlho som doma mal bedne omnišrot tmx 1530 konečne vypadli z mojho obývaku teraz počúvam na tomto http://www.repromania.net/tesla/tesla-r ... s-6580.php nemyslím si preto že by sa my zvuk totemu nejak nepozdaval stejne som z predošlej kombinácie asi už skoro hluchý a hlavne za ty prachy no nekup to nehľadám žiadny "hajend" nemám na to prachy chcem len aby to hralo krajšie ako menované " PAčka"

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 01:46 
Řádný člen

Kraj:
No to sis zas tak moc nepolepšil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 13:43 

myslíš tým prechodom od omnišrotu k tesle??? no to nie tesly boli ale gratis tak som šrot poslal za 50e preč aj z odp. výškami
a totemom si mierne polepším ??? alebo to bude zas len dookola +- to isté hmmm??

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 19:15 
Řádný člen

Kraj:
S Totemy si zcela jistě pro běžný domácí poslech kvalitativně polepšíš za předpokladu že ti nejde o kravál (ty konkrétní Tesly co máš jsou o dost citlivější) a že ti nejde jen o to aby to na vyšších basech kopalo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 21:14 

no neviem o čom hovoríme presne ale v obývaku 4x5 to predsa musí hrať dostatočne hlasite - kravál , moja žena s teslami robí poriadny humbuk minule idem z roboty a trance až na konci ulice samozrejme od nás, susedia si musia mysliet že nam to občas hrabe. Ale vyzerá to predsa len tak že pred stavbou by som to rád počul ( pre istotu ) :)))

mne osobne už to tak nahlas netreba radšej nech to hrá pekne, ale zase nejaká záhradná akcička sa u nás isto bude organizovať ale vlastne ani tam kravál radšej moc nie aby som sa mohol mať dobre zo susedmi :shock: :shock:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 21:53 

Kraj: SR - Bratislavský
Myslím že to nieje stavané na záhradné akcie a určite to konštruktér projektu ani nemal v pláne na také niečo používať..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 21:58 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Toto jsou bedny pro domácí hifi poslech i v místnostech trochu větších než jsou obvyklé. Ovšem ale na zahradní párty jsou určeny jiné bedny.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 úno 2013 10:33 

ja by som to zo záhradnou párty moc nepreháňal to nebudú žiadne záhradné disko ide iba o to mať na záhrade nejakú muziku a žiadne prehnané hlasitosti, nejdem tu už takto prudiť jednoducho keď to budem chcieť stavať skúsim si to najprv niekde vypočuť a bude diky všetkým za rady

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 úno 2013 10:37 
Řádný člen

Kraj: ČR - Liberecký
Zdravim, tak ja hlasim drobny update, truhlar hlasi hotovo, ted jen nejak rychle dostat ty budky z Nachoda ke mne, at to muzu dokoncit :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 úno 2013 18:37 
Řádný člen

Kraj: ČR - Liberecký
Koukam sada repro na Totem100 za 364Kc a dokumentace za 1017,- Neni to chybicka ? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 úno 2013 17:09 

Chlapi vlastnici Totem 100, nemate porvnane s Tesla-mi, napr. ARS 1038? Velmi by ma zaujimali rozdiely.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 úno 2013 17:15 

kalio píše:
páni ĎAKUJEM za pozvánky analfabet tvoju by som asi aj prijal ked by už išlo do tuhého ( dufam že cca ešte v tomto polroku ) do BA chodím dosť nerád. Bohužiaľ moje železo zatiaľ tiež neexistuje ale tým začnem len sa zatiaľ zbavujem nepredajného šrotu a trvá my to. Potom ako som už naznačil pôjdem do JPA 100. Prelúskal som už všetky projekty tu na AW a aj mnoho ďalších a keď som sa už takmer rozhodol pre stavebku od VISATON tak som narazil na TOTEM a znova som tam kde som bol. Od Visaton by ale jediné riešitelne a môjmu rozpočtu vyhovujúce asi STARLET .... takže TOTEM je hot favorit

Nazdar!
Tiez som objednal JPA 100, tak pomaly si ho poskladam. Uvidime, mozno do leta to stihnem :lol: Zatial musi sluzit Transiwatttt 40 8-)
Povodne som tiez mal vybrate STARLET-y od Visatonu, ale ked som narazil na Totem 100, tak som zmenil nazor. Teraz som objavil, ze ma byt aj Totem 80 a vypada, ze ma vyrovnanejsiu frekv.charakteristiku, ako Totem 100.
Chcem sa Ta opytat, Ty si pocul tie STARLET-y? Lebo teoreticky by mali mat relativne kvalitne menice, aj basy ide od cca 33Hz -3dB. Akurat sa mi nepaci, ze ten basak pracuje "len" s bassreflexom a do takejto ozvucnice sa moc nehrniem a myslim si, ze nebude mat taky prirodzeny prednes basov ako pri uzavretej. (momentalne zivim ARS 1038)
Diky!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2013 17:09 

nie nie starlet som nepočul, som predbežne rozhodnuty pre jpa 100, totem 100, z rozpočtom aky mam to asi bude ono .... hlavne je to pre amatera ako ja idealne jpa 100 si dam zhotoviť bez vlastného pričinenia dufam čoskoro :| :|

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2013 17:55 

Díky za odpoveď, kalio. Zaujímajú ma dosť tie Starlety. Jedni hovoria, že majú výborný pomer cena/vzuk, ďalší, že sú to ucinkaní nemci, teda aj opačne na basoch.
Tiež si brúsim zuby na dákych Totem-och. Teraz je vo vývoji Totem 80, uvidíme, ako budú definitívne vypadať. Samozrejme som nemyslel len vzhľad.
JPAčko už máš doma?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2013 20:10 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Zdravím po delší době.Měl jsem problém se zadáváním příspěvků.Zdá se,že už mi to opět
funguje.Tak mohu přiložit pár zkušeností s Totemy 100.
Ve zkratce:součástky zakoupeny u Lukysse,vlastní tišťák+naletování součástek,zkouška výhybek
pouze poslechem(zesilovač s MBA810,abych si neodpálil zes.stereo).
Material a řezání na bedny-dřevotříska Bauhaus,síla 18+předek 22mm,díry+lepení na zakázku v truhlárně.Povrch se bude dělat až zatepla na balkoně-výhledově dýha mahagon.Vytlumení
cca do 1/3 odspodu 10 cm molitan,výše 5 cm.Zadní víka na přišroubování(přilepit se mohou vždy).Testování pomocí Bing audio test.Prvotní dojem-moc výšek.Zkoušeno na gramu.Ukázaly se
všechny neduhy grama,které jsem musel řešit.Při zkoušce s CD Bing audio asi při 80hz drnčení v
v jedné z beden,zatím neodstraněno.Při přehrávání LP,CD slyšet nebylo.Jinak výšky čisté a příjemné,basy přesné, nerozplizlé.Velmi záleží na nahrávce.U některé basů dostatek u jiné je nutno použít loudnes.V některých nahrávkách jakoby nestíhají-pank,rock a pod.Zvuky se slévají.Při klidnější hudbě je to ok-jazz,beat,folk..
Velmi záleží na umístění posluchače.Jakékoli vybočení mimo osu poslechu vl.,vpr.,ale i nahoru,dolů i o centimetry je znát.Samozřejmě i umístění beden v prostoru má velký vliv.
Akustiku posl.místnosti mám hroznou a nevím zda se mi ji podaří někdy vyřešit.Jednak je
to obývák+ jídelna+ložnice dohromady a také se mění místo posluchače.
Takže shrnuji:v cenové relaci velmi gut,čekal jsem,že budou trochu citlivější na komornější-noční poslech s více detaily.Při větším zesílení(u mne asi1/4 výkonu zes.) detaily
vystoupí na povrch i s prostorem.Posloucháno na zes.Sansui A40(po lázeňském pobytu v Luhačovicích 2x42W/8ohm).Zabírají trochu moc prostoru.Horší manipulace při změně místa.
Uvažuji vážně o madlech,nebo kolečkách,nebo obojím.Celkem spokojenost.
Pár foto pro představu:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2013 20:36 

Máš to pěkný, Yarmile! :o
Ty řezy máš přesné? Taky uvažuju nechat si nařezat v podobném obchodu, jako třeba Bauhaus/max. Bojím se trochu, jestli ty hrany budou přesné, taky jestli dodrží rozměry. Pak to zachraňovat gitem by se mě moc nechtělo.
Čo se týče výšek, to se pak už asi neupraví, co? Kdyby to bylo opačně, kdyby vejšky byly "zahuhňané", pak by se dalo mluvit o tzv. rozehrání. Neviděl jsem dokumentaci, zda je možné dle návodu upravit kompenzaci na výškách. To je asi spíše otázka pro autora.
Obdivuju, jak snadno děláte tu dyhu. Já jsem to nikdy nedělal a bojim se toho, co když bych to zvoral? Pak je cesty zpět? Ztrhnout špatně nadyhovanou dyhu a pak znovu?
Můžeš, prosím Tebe, napsat, jak Totemy hrajou kvalitní nahrávky? Neboli FLAC a vejš. Psals taky jazz - tohle mě zajímá ze všeho nejvíce. Konkrétně co takovýho posloucháš?
Teď nevím, jestli jsem na něco nezapoměl. Když, tak se ještě zeptám ;)

EDIT: Už jsem si spoměl - neuvažuješ o síťce z průzvučné tkaniny na zakrytí repro?

Naposledy upravil jon dne 17 úno 2013 20:54, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1573 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]