Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Moduly Dexon , aktivní bedny
PříspěvekNapsal: 12 led 2010 12:00 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Mám dotaz, jestli považujete tyhle moduly pro vestavbu do aktivních beden za šrot?shttp://www.dexon.cz/katalog/profesionalni-technika/moduly-zesilovacu/
Já jsem už nějakej pátek přemýšlel, jak lehce přizvučit kapelu a napadla mě jako nejschůdnější alternativa aktivních repro a stačil by mi klidně jeden sub a dva satelity. Pozn. - nechci mít nic s "velkým zvukem" a stavěním racku... Napadá vás nějaká jiná alternativa?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Moduly Dexon , aktivní bedny
PříspěvekNapsal: 12 led 2010 12:49 

Bojím se kvality, podpory, záruky....
Nevím ani, zda se to tak uplně vyplatí dělat sám -
ART310-A jsou za 13000Kč/ks, a asi by to šlo zfouknout za méně, ale té práce k tomu.
Ať by se to vyvíjelo kamkoli do lepších ambicí, je jedno jakou cestou to půjde, ale bude to mnohem dražší. Takže buď komplet levné "sociál audio" a nebo naopak pořádné (ne velké).
Absolutní hodnota ceny takové sestavy bude jistě i násobně větší. Relativní cena bych si dovolil říci, že bude ale hodně příznivá, a dexon bude i vzhledem k ceně zahanben. Jakmile se ti ten dexon začne s*át, veškeré úspory co jsi na tom udělal jsou ty tam, a zbyde ti jen pár trosek. U toho lepšího nikoli kvůli kvalitě, podpoře, záruce, dobré vůli prodejce atd.Záleží kolik do toho můžeš investovat.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2010 13:42 

No tak jo! Jednu sociál sestavu bych tu na skladě měl: Powermix Yamaha EMX 312 SC satelity Tesla ARM 9408 a Selenium D220Ti. Výhybka už je konečně vyřešená... Mno sub bych mohl vyřešit pomocí vintage boxu 2 x ARO 9408. V tomto nádherném řetězci bohužel chybí ještě zesilovač pro subbas. Kdybych to krmil mým krásným Musicem 130 bez crossoveru, tak to bude fakt k smíchu :mrgreen: ..

PS: Prachy jsem všechny nacpal do mých 2 basových aparátů :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 bře 2010 17:59 
Řádný člen

Kraj:
"Třistadesítky" či dB Technology v aktivu ANO. Otázka co je myšleno tím "přizvučením". Jak je všeobecně známo, může to být i ples v kulturáku, kde je akustická verze hraní poněkud slabá na celý parket...
Nebo se jedná o vyloženě "trošku víc toho co teď je".
Nenapsal jsi, co máš v kapele za nástroje, co chceš přizvučit, jaký žánr hrajete. Rozpočet?

Řešením ja také powermix a dvě slušné 12" s podporou aktivního 15" subíku. Takových sestav je plno...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 bře 2010 21:33 

Jsme obyč bigbíťáci. V případě, že bychom hráli v klubu nebo hospodě, tak bych to řešil jen powermixem a satelitem s 12tkou (mám jednu dvě vyhlédnuté) a nazvučil jen zpěvy. Kdyby to byla lepší alternativa, tak přizvučím ještě kopák a ten bude potřebovat sub. Sub bude ale pasiv, protože mám v plánu dva 15 hornflexy. Zesák by na to byl... Zatím nic není dotažené do konce, takže používám normální EM 151 a powermix.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 bře 2010 21:40 
Řádný člen

Kraj:
Jasně, to už jsme něco podobného kdysi řešil a i všeobecně.
"Chceme trošičku přizvučit ať vylezou vokály a tak nic víc..."
Nakonec kluci (je jich 6 v kapele) vozí 4x15" suby a dvě 2x12+1,4 :lol: :lol: :lol:
Protože to, co původně bylo postaveno pro "trošičku" se postupem času zase zdálo málo a málo, kluci řekli ááááá máme aparát, mužeme zkusi i větší místo, ono to uhraje, nasmlouvali kšefty a jéééje, apec už zase nestíhá a chce to zase "trošku" přizvučit více. Modifikací beden/repro/zesáky bylo asi 4x, nakonec jsme je donutil to prodat a koupit (resp.postavit) pořádný apec :)

Máš EM151, to nestačí? To plánuješ používat ty 12" k těm 15"? To asi nedopadne nejlepe,.... a tahat 4 bedny? Proč.
K 15" vrchům bych dal 18" spodek. Zase ale hraje rozměry a váha roli že?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 bře 2010 21:51 

Jo, když už pořádně, tak potáhnu 4 bedny. Dva subz
y s 15tkou k 12ctce satelitu bude taktak stačit, ale zvukově sladěné to snad bude. Jinak ten satelit s 12 chci slušnej a těch EM 151 se chci zbavit. Prostě se mi to zvukově nelíbí, zvlášť po tom, co jsem slyšel můj retro prototyp basovějšího satelitu ARO 9415 s Seleniem D220TI. Je to ale ve 130 litrech čistého :lol: ., ale supr zvuk. Velkej aparát postavim, až budu umět něco hrát :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]