Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 15:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: TVM ARN 6618+ARV 3608
PříspěvekNapsal: 06 srp 2009 06:58 

Zdravim vas vsetkych je mi dopredu jasne zi by som mal asi pisat do hifi ale predsa......vas chcem poziadat o radu vlastnim spominane TVM ARN 6618(2 kusy),ARV 3608(2 kusy)-ale verziu s ciernymi mam pocit ze hodvabnymi kalotkami bolo mi povedane ze to bola nejaka udajna vyvojova modifikacia......ale k jadru problemu zivym sa ako dj a premyslal som nad tym ze by som mohol tieto menice vyuzit na stavbu malych odposluchov na "take domace mixovanie"-samozrejme s rozumnou mierou hlasitosti aj s ohaldom na planovane pouzitie menicov,jednalo by sa zamozrejme o 2-pasmo.Preco tieto reproduktory a preco na "disko odposluchy"?......odposluchy ktore pouzivam bezne na akcie su z 12" a 1" tlakovou hornou a na moju malu izbu su jednoducho prilis silne a musim priznat ze aj velke,mam totizto problem sa v malej izbe dostat od nich dost daleko nato aby to bolo rozumnom zvuku....preto rozmyslam na vyuzitim tych TVMiek(Tesiel ak chcete),su nevyuzite a keby sa s toho dali postavit slusne 2-pasma strednych rozmerov....najlepsie by bolo keby sa dali potom pripevnit na nejake silnesie stojany priamo do steny.Stolara by som mal a ako material hodlam pouzit 19-21 mm MDF ktorej mam v pivnici celkom dost ...tak preco ju nevyuzit.Problem mam ale s navrhom reprosustav chcel by som nieco v tzv style "trapezoveho tvaru v "disko" znamy vyraz no a prave s tym by som potreboval od vas pomoct ci nahodou nemate niekto nieco na taketo repro nakresne(samozrejme uzavreta ozvucnica basreflex nie)Nikdy som nic podobne nerobil a tak vobec nemam predstavu ako to stolarovi nakraslit aby ma spravne pochopil.Ale este vacsi problem mam vo vyhybke moc sa v tom nevyznam len tak trosku som hladal na nete a nasiel som nieco od BS Acoustic s oznacenim CN 01-2-12/8 deliaca frekvencia je na 2500 hz aj ked vzhladom na charakteristiky repro mi to ako laikovi hovori skor nieco trosku nizsie tak ako 2200hz asi? aby nebol ten basak moc do stredov a zbytocne sa netrapil a nesiel do skreslenia ked v podstate tuto robotu v pasme 2200hz zanho moze odviest uz vyskac,je mi jasne ze si k danym repro nemozem len tak vybrat vyhybku prvu ktora mi pride pod ruku,tato sa mi vsak zatial vzhladom nato co trh ponuka najviac pozdava a kedze neviem ci by sa niekomu chcelo alebo ci niekto ma nieco odladene tak zatial pocitam s touto variantou....vopred dakujem za akekolvek ohlasy....:-)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: TVM ARN 6618+ARV 3608
PříspěvekNapsal: 07 srp 2009 01:01 
Řádný člen

Kraj:
Tak asi tuším co ti tady kolegové řeknou na ty odposlechy z tohohle ale to tu nebudeme pitvat. Já se na tu kombinaci reproduktorů dívám jako na dosti nešťastnou. Ty reproduktory se k sobě vážně nehodí. Bylo by to OK jako třípásmo (např. solu s ARX130) ale jako dvoupásmo fakt ne. jestli to fakt nutně potřebuješ použít jako dvoupásmo musíš vyměnit výškáč. Buď tam dáš ARV089 který sice hraje nicmoc a má blbou směrovku ale zato stojí jen pár korun a nebo lépe Monacor DT-300 se zvukovodem WG-300. To už ale zase něco stojí. Tak si to přeber. každopádně na to budeš muset odladit novou výhybku což tě bude stát nějaké to úsilí - minimálně v tom že najdeš člověka který to za tebe udělá a něco mu za to dáš. Takže nebylo by ono lepší to prodat a postavit nějakou odladěnou onfiguraci kterou ti zde někdo jistě doporučí? Nebude to sice nejlevnější ale zato to bez problému slní svůj účel a ty si nebudeš muset drbat hlavu s výhybkou.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: TVM ARN 6618+ARV 3608
PříspěvekNapsal: 07 srp 2009 09:09 

Na tu kombinaciu s ARX 130 by som sa nechal nahovorit pravdepodobne momentalne by som totizto celkom rad vyuzil tie 2 menice ktore mam doma ale este stale mam problem s navrhom ozvucnice a potom s tou spominanou vyhybkou je mi jasne ze budem musiet niekoho poziadat o odladenie............alebo by ste mi vedeli niekto poradit nieco obdobne,pripadne nejaku inu variantu na slusne odposluchy?

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]