Ano zní to divně, ale jelikož poslouchám prakticky jen rock, chtěl bych nějaké PAčko na doma. Prostě hodně citlivá bedna i na slabší zesilovač přitom abych se s tím nemusel stydět na zahradní párty a zároveň to bylo dostatečně čistý na doma. Nic na velký stěhování, takže klidně almary, spíš jde o zvuk. Moc sem nechodím, ale vy pro takovej projekt budete mít větší pochopení než na audiowebu, kde by mě s tím určitě vyhodili - jestli to uvidí dawsoo, tak mě odstřelí

No a ten shotův projekt mě inspiroval, takže je to minimálně výzva ho překonat

Předpokládám, že na to budu dlouho šetřit, takže to bude takovej běh na dlouhou trať a dlouhodobý hraní si. Časem budu doplňovat, ale uvítal bych hlavně praktický postřehy.
Začnu s vejškou. Našel jsem si krásnou waveguide
XT1086 od Eighteensoundu a k nim driver
NSD1095N. Spolu je to jak když střelí, minimálně na PA poměry:

Chybí mi ale nějaký srovnání, zkreslení a podobně, co z datasheetu nevyčtu. Děličku zatím neřešim, to pak nějak vyplyne samo, každopádně ten měnič má páru, že 2k pohoda.
Pod to jsem myslel něco jako
8NMB420 která by byla doplněná ještě něčím vespod. Ale to zatím neřeším. Teď mě zajímá, jestli PA výška by byla poslouchatelná i doma na rozumný hlasitosti, kde jde spíš o jemnost a rozlišení než dB, tak aby se v tomhle vyrovnala alespoň nějakému hifi průměru...