Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ozvučení CLUBU, výběr zvuk. aparátu.
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2012 12:41 

Kraj: ČR - Zlínský
Dobrý den, aktuálně řešíme ozvučení CLUBU pro cca 400 lidí. Taneční parket cca 7m/šx10m/d výška stropů je cca 3m. V clubu bude z 80% hrát disko hudba, zbytek AKCE: HIP-HOP, TECHNO, HOUSE, TRANCE aj. Proto by jsme chtěli zvolit universální aparát, který by byl nejvíce vhodný na všechny tyhle hudební styly... ale je potřeba brát v úvahu že skutečně z 80% bude hrát disko a je to tudíž priorita.

Všechny tyhle 3 nabídky mají cca srovnatelnou cenu, naschvál nepíši od koho tyhle nabídky jsou abych předešel nějaké zaujatosti.

Prosím všechny co zvuku rozumí lépe než já aby se vyjádřily k těmto nabídkám, která je nejlepší popř. jaké věci u jednotlivých nabídek upravit aby byla co možná nejlepší. Všechny nabídky se dají upravit dle požadavků :)

Aktuálně máme 3 nabídky.
1. Nabídka
Název výrobku Specifikace Počet
PowerdanceAudio S12 Středy 12“+1“/400W 4ks
PowerdanceAudio Bass 18B Bass 900W 4ks
Digisynthetic DS428 Zvukový procesor 1ks
ADJ V5001 Zesilovač 2x2150W/2Ohm 1ks bassy
ADJ VLP600 Zesilovač 2x300W/4Ohm 2ks satelity
Rack DDR10 19“ 10RMS Racková skříň 1ks
ADJ VLP1500 Zesilovač 2x675W/4ohm 1ks odposlech
PowerdanceAudio M12/2 Odposlech pro dj 1ks
Osazeno reproduktory beyma... bohužel výpis repro nemám zatím k dispozici.
výhody: firma v blízkosti clubu (možnost zapújčení náhradních komponent, nebo rychlá oprava vadného aparátu)

2.Nabídka
B940 Dvoupásmový reprobox 15"+1,5" 800W 2ks
S118 Basbox 1x18" - 4ks
B215/550 Monitor 15"+1,4" /550W RMS 2ks
FP10000q Zesilovač Sanway 4x 2100W/4 ohm 2ks
Ashly Protea 3.6.SP DSP 3in 6 out 1ks
Rack 6U/500mm Kompletní amprack včetně kabeláže a konektorů 1ks

3.Nabídka
satelit MH950 osazení: MB15N401 + ND850 + HF94, příkon 850W + 100W, 99dB/1W 2ks
subwoofer SBR1080 osazení: L18P300ND, příkon 1000W, 99dB 4ks
odpolsech MX450 osazení: 12HCX76, příkon 450W 97dB/1W 2ks
zesilovač pro satelity / odposlech FP10000Q 1ks
zesilovač pro subwoofery FP14000 1ks
zvukový procesor Ashly Protea 3.6SP 1ks
di-box 2kanál 2ks

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Ozvučení CLUBU, výběr zvuk. aparátu.
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2012 13:17 

Kraj: ČR - Olomoucký
Bral bych nabídku č.2 od Petra Vinše, nebo nabídku č.3 od Martina Šimůnka. Jsou shodné. První bych se obloukem vyhnul. Protože oprava vadného aparátu by byla v případě ADJ asi často :D

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 kvě 2012 13:53 
Řádný člen

kor při použití toho zesu na suby, které jsou 4ohmové takže do 2 ohm na kanál....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 kvě 2012 13:54 
Řádný člen

Kraj:
Ta první je od Power Dance :)
Já bych nebral ani jednu, za ty peníze co to doho chcete dát, jsou i jiné možnosti

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 kvě 2012 15:48 

Kraj: ČR - Středočeský
Já bych ještě dodal, že nabídka ode mne zde zmíněná je už lehce upravená na menší cenu. Původní nabídka je s 8 kanálovým DSP Ashly Protea 4.8SP, tedy PA komplet aktivní dělení + odposlechy přes DSP a navíc zesilovač Ashly KLR-2000 pro drivery. Byl požadavek na top kvalitu za rozumnou cenu a podle toho je taky nabídka složena.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 08:28 

Zatím se mi moc nezdá že by se to rozběhlo v nějakou konstruktivní debatu :)

Tak začnu já.
1. Co si myslíte o zapojení 4 satelitů nad taneční parket. Údajně je to všude ve světě moderní (hlavně v Německu)... a údajně na tu diskotéku to hraje lépe, ale musí se tam dát kvalitní DSP. Bylo mi řečeno že když to hraje ze předu a je nízký strop tak 2 Satelity nedostřelí dobře, až na konec parketu přes lidi. Nebo dostřelí, ale jen za předpokladu že to ve předu hrozně řve.

2. Máte nějaké zkušenosti se zesy. American Audio a Sanway, chtěl bych nějaké podrobnosti v čem je u nich problém na co si mám dávat pozor popř čím je nahradit. (samozřejmě za podobnou cenu)

3. Máte nějaké zkušenosti s reproduktory beyma ?? Jak dlouho to vydrží, dokáže to zahrát pořádné tvrdé bassy a pěkně čisté a ostré výšky ??

To by bylo pro začátek asi vše :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 09:49 
Řádný člen

Kraj: ČR - Vysočina
Moc nevím jakou konstruktivní debatu by jsi chtěl. Dostal jsi konkrétní nabídky na zvuk (od lidí co se tomuhle věnují) na míru a možná by nebylo špatné se k tomu nějak vyjádřit. Co se týče 1. podle toho co jsem já viděl a slyšel v klubech tak bych neřekl, že to je nutnost satelity strčíš ke stropu a ono to ten prostor nějak uhraje, ale myslím že každý seriózní zřizovatel zvuku ti po dohodě když na tom trváš vezme čtyři satelity a nechá tě to vyzkoušet na místě a tou cestou bych se na tvém místě asi vydal i já. Ke 2. a 3. nechť se vyjádří někdo jiný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 11:04 

Vezmi nabídku č 2 nebo 3 a víc neřeš.Je to vcelku jedno kterou,obojí je velice slušné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 11:48 

Kraj: ČR - Středočeský
Sice to někdo může brát že jsem zaujatý, jelikož se u tuto zakázku ucházím. Napíšu to zcela nezaujatě a myslím že každý má slova potvrdí.
1) 4 satelity (do každého rohu jeden) je tak akorát dobrý bolehlav srozumitelnost jde dolu, nedá se to fázově ani časově srovnat. Nevím co je na tom moderní, dělala se tahle prasárna na diskotékách snad vždycky. Ten prostor odpovídá cca velikosti sokolovny, pokud jejich bedny nejsou schopný dostřelit až dozadu, tak je u těch beden něco špatně, tedy používají menší hornu vhodnou spíše na poslech v blízkém poli. Podle specifikace 12+1 400W, jde u tuto bednu http://www.powerdance.cz/powerdanceaudio-s12/, docela předražené, 12"+1" mám o 5 tisíc levnější a to s neodymy, u Poweru pochybuji že by to byli neodymy. Horny jako RCF HF94 v takovémto prostoru rozhodně dostřelí až dozadu.

2) American Audio asi nemá ani smysl komentovat, levné zesilovače oholené do mokru kostí. Sanway jsou Čínské kopie LabGruppen. Zvukově i výkonově naprosto super. Spolehlivost si myslím, že je velmi slušná. Náhrada jinými zesilovači za podobnou cenu s podobným výkonem je dosti složitá. Napadá mě tak PKN, nicméně jsou dražší a výkonu méně, spolehlivost si myslím že bude podobná jako u Sanway.

3) Beyma, co se týká novějších reproduktorů, tak ok. Starší feritové modely se mi zrovna moc nepáčí a určitě bych je nepoužíval. Jeden čas se údajně vyrábělo v Polsku, co je na tom pravdy nevím, nicméně stížností na spolehlivost bylo dost. Co se driverů týká, tak ty jim nikdy moc nešli. Vcelku slušný je CP755Nd nicméně ve srovnání s RCF ND650/ND850 prohrává na plné čáře. Měl jsem si možnost srovnat CP755Nd a ND850 vedle sebe. CP755Nd hraje velmi měkce, ale zdá se mi že až moc a zvuk je takový slitý, ND850 je nabroušenější, oproti CP755Nd lepší srozumitelnost zpěvu, krásně z toho vylezli jednotlivé nástroje, neslívalo se to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 11:49 

Kraj: ČR - Olomoucký
Provozuji 4ks reproduktorů beyma v subbasech a lidi se diví, co to k***va je, že tak malá kysna hraje tak moc. Rozhodně bych je nezavrhoval, ale jde o komplexní řešení bedny, né jen o reproduktor. Můžeš mít sebelepší a posrat to celé bednou.

Co se týče těch beden do 4 rohů, to je kravina jak bič. Když už decentralizované ozvučení, tak druhý pár posunutý doprostřed parketu, zavěšený stejným směrem jako první pár, pokud možno aby byly v ose. Pak jen adekvátně nazpožďovat.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 21:06 

Kraj: ČR - Liberecký
Jestli mohu, přidám se také.
Co se týče satelitů do 4 rohů, podle mě je to nesmysl , když už tak na poloviční vzdálenost , stejným směrem a zpožďovat. U téhle velikosti parketu mi to ale přijde zbytečné. Jinak jak už bylo psáno výše, nabídka č. 2 a 3 jsou si hodně podobné. V nabídce č.1 mi přijdou hodně podceněné satelity, ty 1" drivery jsou opravdu málo. Zesilovače ADJ také nepatří zrovna k nejspolehlivějším.
Zesilovač Sanway, konkrétně FP 9000 používám na suby a zatím maximální spokojenost. Jako satelity mám 12NDL76 a drivery ND650. Hraje to obojí dle mých představ. Hodně pomohlo aktivní dělení v satelitu. Po této úpravě je zvuk srozumitelnější a průraznější, dobře to ale hrálo i s pasivní vyhybkou. Kdybych si měl vybrat mezi jednotlivými nabídkami, volím 3.
Martin Šimůnek už pro mne pár věcí dělal a vždy jsem byl nad míru spokojen, ať už kvalitou práce, krátkými termíny a celkovým přístupem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 čer 2012 14:33 
Řádný člen

Kraj:
4 bedny jsou blbost, stačí bohatě 2 bedny s vhodným vyzařovacím úhlem a vhodně zavěšené a naúhlované a bude to hrát všude. Trend věšet pod strop a prát to do lidí je nesmysl. Raději metr nad hlavu a namířit dozadu parketu. Nemusíš nic zpožďovat.
Suby pod Dj, doprostřed, hned bude větší SPL než kdyby byly v rohu (odpadne ti problém s vyrušení určité frekvence v místě, kde se setkají v protifázi a to klidně může být i 50Hz, 80Hz a basy hrát nebudou). Osobně nevěřím na "novinky" ve světě zesilovačů, i když to prý hraje. Já raději ověřené stroje, QSC, PKN
Bedny, podle peněz lze volit i levnější varianty s Eminenci. Pokud raději připlatíš, šel bych do ověřených sestav z Prodance. 12+1,4/15+1/2x10+2 či podobně. Pokud bude použita aktivní výhybka s procesorem, levnější třeba DBX PX/PA (bazar 7tis), dá se celý PA dobře ukočírovat na míru prostoru (podmíněno měřením). Nějaký slušný limitér k tomu (nezničitelný Rane DC-22 9tis). Mám ti sepsat svojí nabídku? Jsem od Přerova, takže taky relativně blízko pro případný servis a služby.
Jednou z nízkonákladových referencí je třeba diskotéka v Bohumíně SODOVKÁRNA club, tam jsem dělal 230V, zvuk, světla, ozvučení restaurace a vyšlo to na nějakých 200tis se vším všudy. http://www.sodovkarnaclub.cz/

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]