Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Beyma 6P200/Fe a jak dál ?
PříspěvekNapsal: 23 dub 2011 10:37 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Zdravím všechny kutily.
Jsem u tohoto oboru týden i s cestou, proto se na vás chci obrátit s prosbou o radu s čím a zdali kombinovat Beyma 6P200/Fe.
Pročítal jsem zdejší fóra, našel jsem hromadu pěkných návodů i debat jak na to, nicméně ve většině případů sem se setkal s jedním problémem a to je velikost uváděných " bedýnek ".
Moje idea by byla postavit pár bedýnek kolem 30l objemu, v každém 2x Beyma 6P200/Fe + nějaký driver, aby hrály zhruba od 120 Hz nahorů, doplněné subem.
Tady ovšem začíná můj problém - tím že nemám možnost skladovat veliké bedny v bytě, nemluvě o převozu, nebudou určitě na ozvučení více než 25ti hlavé akce, měly by být použitelné jak venku tak uvnitř (to samé bude platit o subu). Potřeboval bych poradit jaký driver k tomu ůčelu vybrat, popř jak s vyhýbkou - aktiv / pasiv, popř. zda vůbec budou mít na to zahrát a nakonec jestli je to vůbec proveditelný nápad. Díky. Cokoli bude potřeba k doplnění a budu vědět, dodám :-)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Beyma 6P200/Fe a jak dál ?
PříspěvekNapsal: 23 dub 2011 12:07 

Kraj: ČR - Středočeský
Proč stavět dvě 30l bedýnky a ještě k tomu sub? Budeš potřebovat zase aktivní výhybku, dva zesilovače....a kdo ví jestli to vůbec dopadne dobře.
Tohle je tipickej příklad, kde je použití dvou slušnějších satelitů daleko výhodnější, než nějaký mizerný kombinace se sat+sub. Stejně by ten sub musel být velký. S malým prostě nízko nezahraješ.
Nemluvě o ceně. Celkově by to vyšlo výrazně dráž, než dva dobrý satelity a jeden slušnej zesilovač.

Radim postavit tedy dva satelity s nějakou slušnou 12" ( cca 3000 kč) + driver se zvukovodem (zase cca 3000) + výhybka (1500)+ bedna a nějaká ta konektoráž. Zesilovač tak 10 000-15 000 a jsi na cca 35 tis za pěknou sestavu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2011 12:19 

Poté co jsem si sám zkusil zahrát s 15" satelity jsem došel k závěru, že pokud tomu nebrání cena, zdá se mi řešení menších satelitů s podporou subu výhodnější. ani 12" ani 15" dvoupásma toho na basech neuhrajou tolik, jako jediná 15" basová bedýnka, a hlavně se to pak skoro nedá nosit. Je to jistě každého osobní názor, ale já jsem pro slušné 12" satelity i slušný sub :-)

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2011 12:20 

Tak v tom případě si velice rád nechám poradit. Máte nějaký tip? Nicméně jedno platí - nechci se dostat na 100l bedny :-D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2011 12:41 

Ten 6ti palec toho moc neuhraje, ani ve dvou kusech, mělo by to mizernou citlivost, navíc si to komplikuješ tím, že nic takového není odladěné.
Na prodance máš spoustu odladěných sestav s 12" nebo 15" a potom nebudeš potřebovat sub, čímž ušetříš za další zesilovač, crossover a o to budeš moc více investovat do těch satelitů. Třeba něco jako máme tady v projektech: http://www.repromania.net/projekty-pa/p ... -a7570.php

Řešení s menšími satelity, ale minimálně s 10", nebo 12" a slušné 15" basovky k tomu, je samozřejmě zvukově lepší ale o mnoho dražší. Ale nemá moc smysl dávat malé 12" basovky s tím toho zase moc neuhraješ.

Píšeš že to máš na akce do 25 lidí, takže spíš nějaký soukromý párty pro kamarády, předpokládám, takže na tom nic nevyděláš, takže předpokládám že v tom finančně nechceš asi moc zahučet, což se satelity + basovky zahučíš, takže bych zůstal u slušných 12" či 15" satelitů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2011 15:22 

Koukám že moje myšlenka na stavbu malých beden s každým příspěvkem víc a víc vzdaluje :-) Na jednu stranu škoda. Každopádně jak moc velký rozdíl by podle vás byl v oblasti hloubek u celopásmových beden při použití 12" / 15" ? Jde mi o to že je jasné že na úkor kvality celku nemá smysl se snažit o nějaké pokusy. Nemluvě pokud už to má být bez subu, tak aby to zahrálo opravdu " vše " :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2011 20:53 

Jak to hodláš používat? Na co přesně? Jeslti potřebuješ koncertní kvalitu s nejnižšími basy, pak sub asi jo, ale jak tak tušim na co se to bude a jak používat, tak si myslim, že je zbytečnej. Sám doma poslouchám na 12 satelitech s mizernou deltou 12 a když se tomu přidá dole na eq, zahrajou poslouchatelně i nejnížší kmitočty. Hlasitost taková, že neslyšíš vlastního řevu:). V místnosti cca 15m. Kvalitní 12 musí být ještě výrazně lepší.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]