Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Reprobox pre Delta 15LF + D220Ti
PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 19:08 

Zdravím páni, chcel by som Vás poprosiť o pomoc. Zohnal som prázdne boxy s objemom 120 l a chcel by som to osadiť Delta15LF a D220Ti s HM25-25. Poradili by ste mi akými basreflexami osadiť bedne ? Hrávať to bude samostatne bez subov, tak ladenie zrejme 45Hz ? Kúpené mám nátrubky s priemerom 100mm. Vopred ďakujem za pomoc, nakoľko v sobotu mám akciu a neviem si s tým rady. Ešte raz ďakujem.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Reprobox pre Delta 15LF + D220Ti
PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 19:31 

Kraj: ČR - Jihočeský
Ahoj.Já osobně tyto reprobedny mám lazené na 60hz(2xbr 8cm průměr a délka přední desky 2cm)A to je už dosti velký kompromis. vnitřní objem 105l.Zkoušel jsem podladovat i na 40hz,ale žadný basový rozdíl jsem nepocítil.Basreflex jsem měl 8cm průměr a délka 11cm. Co jsem simuloval ve WinIDS tak stejně nižší lazení nemá u této sestavy moc smysl.Akorát to nad 70hz dosti ubere a na 50-60 to malinko přidá.Nehledě na to,že podlazování způsobuje větší výchylku reproduktoru a může dojít k poškození repra.Díry 10cm už na tento průser zakládají.At mě zkušenější opraví,zda se mílim.Stejně reproduktor co má zahrát najednou basy a středy nebude nikdy kvalitně hrát.
EDIT:Tady máš i simulace.
Lazení na 50hz s 2x10cm průměr a na 60hz s 2x 8cm průměr.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 21:30 

Kraj: ČR - Královéhradecký
A nechceš si někde sehnat ARO 9415? Mohl bys udělat můj projekt. 120L laděné na 68 Hz. Hraje mi to celkem obstojně Ty Eminence se mi nelíběj :mrgreen: ARO 9415 a Selenium D 220Ti a mám k tomu odladěnou výhybku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2010 22:13 

Průměr bassreflexu by neměl vadit. Jeho ladění udává až “poměr” plochy a délky. Podstatné je to ladění. Tady je problém v ozvučnici a reproduktoru. Ten je na své použití příliš slabý, a potřeboval by ozvučnici větší než nekonečnou, aby pracoval jak má, jenže tam by zas nastal nový problem, a to výchylka membrány reproduktoru. Je tedy celkově slabý a málo použitelný, a proto to nemůže fungovat tak jak chceme, a jedinou výhodu oproti obyčejné deltě to má v tom, že neutrhnem závěs tak rychle, až to na basech okouříme. Pak už to je jen plno nevýhod….

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2010 17:40 

Kraj: ČR - Jihočeský
Docela by mě jako tazatele zajímalo na kolik tyto bedny s deltou15lf naladit,když budou používané bez subů a bude se do nich pouštět signály od SS 30hz-18khz.Když se naladí na 60hz a bude se do toho pouštět i 40hz,které v hudbě sou.Nebude docházet k akustickému skratu?
A tudíš je ještě větší šance na poškozené repro?Není to bezpečnější naladit na 40-50hz na provoz bez subů?Jen mě to zajímá a tazatele taky určitě bude.Já mám k deltám X1,tudíš mám lazeno na 60hz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2010 17:45 

Kraj: SR - Košický
Osobne keď by to malo isť bez subbasu tak by som ladil na 50-55Hz vyššie nie a objem boxu okolo 120l

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2010 19:26 

Ano, tenhle problém tam je, ale vždy by ho měla řešit vyhybka se subsonicem. Bez toho "ani ránu", popřípadě jen s nízkými výkony. Pak už si nastavujete maximální výchylku NAD laděním. Tu pod laděním je potřeba vždy bezpečně useknout.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]