Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 23:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Fullrange satelity
PříspěvekNapsal: 30 čer 2010 18:49 

Kraj: ČR - Jihočeský
Ahoj.Potřeboval bych poradit jaké koupit satelity,které zahrajou i na 45 hz abych nemusel mít suby a stály do 12 000 korun za pár? Zesilovač mám behringer EP 2500.Mám na to týden,abych něco sehnal a reproboxy značky omnitronic,dexon,dap audio,skytec,behringer jsou v ceně,ale nic dobrého jsem na ně neslyšel.Prosím vás odborníci,poradte mi.Děkuji mnohokrát.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Fullrange satelity
PříspěvekNapsal: 30 čer 2010 18:53 

Kraj: ČR - Středočeský
Kupovat něco honem na co jsou zrovna finance opravdu nemá smysl...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 čer 2010 19:04 

Za 12000Kč doporučuju se na to vykašlat, vzít 2-4000Kč, a na tu nutnou akci někoho kdo má kvalitní vybavení zaplatit. Pokud je to tak nutně potřeba, tak se to finančně musí vrátit :-)

45Hz zahraje víceméně každá bedna, ale s jakým poklesem?
Opravdových 45Hz zahraje jen basový 15" se slušnou výchylkou, spíš ale 18", v ozvučnici od nějakých 120l pracovního objemu.
Podle otázky si nejsem zcela jist, zda těch 45Hz vůbec potřebuješ.
Bylo by lepší, kdybys tvé úmysly vyklopil.
Na prodance je tam jeden takový šílený projekt „zbytečného“ fullrange s 18“, cenově skoro vyhovující – tedy 5900Kč na bednu bez vyhybky a dřeva. To je potřeba dodělat na vlastní náklady.
http://www.prodance.cz/protokoly/18ps76+nd1411m+....pdf Pak se dostaneš na nějakých 20 000Kč za všechno.

Další, ale už méně basový box by se též s přičiněním, ale už s vyhybkou a dřevem v ceně dal uvažovat EM151 kit s Eminence Delta15LF To je 12600kč/ 2ks, s tím, že si musíš dodělat povrchovku. Nic levnějšího, co půjde hodně do basů už není.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 čer 2010 19:25 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Na toto zadání bych asi odpověděl některou z těchto sestav v bedně EM151:

Eminence Delta 15LF + Selenium D220Ti + Selenium HM25-25
Eminence Delta-15LF + PSD2002 + Fane FH305
Eminence Kappa-15LF + RCF N350 + Megaton A7570

Mimo rozpočet:
Eminence Kappa-15LF + B&C Speakers DE75PTN + Megaton C7560

Ale teď jde o to, zda dokážeš do týdne udělat bednu. Já bych to při zaměstnání teda nedokázal.

Druhá možnost je napsat odkud jsi, a zeptat se, jestli by ti to někdo nechtěl ozvučit (nebo půjčit s dohledem aparát), kluků co mají pěkné aparáty je tu dost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 čer 2010 19:29 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Takhle třeba mohou vypadat pak ty boxy s Eminence Delta 15LF + Selenium D220Ti + Selenium HM25-25:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 čer 2010 20:09 

Děkuji velice za vaše příspěvky.Potřebuji ozvučit pár letních akcí.(Firemní večírky,představení,rozlučáky,soukromé tancovačky)Mám kamaráda,kterej by mi ozvučil se sestavou KV2 http://kv2audio.cz/ za tisícovku na večer.Ale já bych si chtěl pořídit svoje bedny jak na akce,tak na doma (filmy,hudba a bič na protivný sousedy:)Ty satelity co tu navrhoval Lukyss se mi líbí.Ale které z nich zahrají v celém kmitočtovém pasmu nejlépe hlavně dole?Další věc je,zda není na to zesilovač moc silný?Na stavbu mám momentálně dosti času až na to že nemám formátovací pilu,jen maflíka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 čer 2010 20:17 

Toto rozhodně nejsou reprosoustavy nadoma. Mají na to nevhodnou velikost, i některé kvality.
Se dvěma hodně lacinými fullrange satelity toho stejně moc nenazvučíš. Hlavně venku ne...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 19:09 

A jaké jsou reprosoustavy na doma?Na ven to je mi jasný,že moc nezahrajou dole,ale já to chci spíše do uzavřenejch prostor.A já sice nevím jaké máš normy zvučení.Ale tak 1 kw přece není zas tak malo ne? Chtěl jsem poradit jen jaké reproduktory zahrajou nejlépe v celém kmitočtovém pásmu a snesou s rezervou 500W 8 ohm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 19:37 

Něco jiného je nadoma do pokoje 40m3, něco jiného na ozvučení párty v nějakém vnitřním prostoru 400m3, a něco jiného venku. Pokud to má být na všechny tři situace, musí být aparát buď modulární (subwoofer) nebo kompromisní (fullrange), a také cokoli mezi tím (obojí dohromady, pokud to trochu jde), a stejně nemůže plně vyhovět. dva aparáty na takový rozsah reprodukce jsou docela nutně třeba.

Je pravdou, že velké fullrange asi umí být nejlevnější kompromis. Zatímco dobré fullrange je takový "kočkopes" - stejně to nezahraje potřebné hluboké basy, pokud je to venku někde postavené na klacku - a stejně to nezahraje dost dobře, protože poslouchat 15"+1" bedýnku z jednoho metru neguje veškeré požadavky a kvality na důstojné domácí audio.
Slabší a méně kvalitní reproduktory to degradujou už jen na úroveň "pod psa".

Rád bych radil, až by se ze mě kouřilo, ale za tu cenu mi nějak dochází slova a argumenty. Zároveň nechci končit dvěma slovy - "nejde to".
EM151 není vysloveně špatné. Pokud nejsou peníze, tak tuhle soustavu udělej (nejlépe osazenou Delta15 LF, prodance to má změřené, vyhybky ti zde může udělat Lukyss), nějakej ten bas to taky zahraje, hlavně v interiérech, ale domácí audio si pořeš nějak zvlášť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 21:42 

Děkuji za vysvětlení.Na domácí audio mi stačí věž.Udělá hluku taky dost.Ale asi se na to tedka vykašlu dělat ty bedny a zaplatím si KV2 a hlavně ten zvuk bude o něčem jiném.řekněme,že budu mít časem k dispozici 20 000 korun.Dalo by se už s tím něco sehnat,co zahraje už pěkně fullrange?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 22:59 

Tady už záleží na těch standardech a míře kvality každého posluchače. Z principu silné fullrange nikdy nemůže hrát zas tolik kvalitně, neb membrána reproduktoru vychylujícíse o bezmála +-1cm(bas), která má zároveň zahrát i 1600Hz(cca dělící frekvence k výškovému reproduktoru), nebude hrát zrovna nejlépe. Ale budiž. V téhle ceně stejně tak silný reproduktor nemůže být osazen, jistý kompromis tu může být, a dá se to snést, dokud se nemusí jet uplně na krev. Také jsem pořídil kompromisní bedny, které budou muset jako fullrange pracovat.

Za cenu kolem 20 000Kč máš možnost Pořídit EM151 kit s alternativním osazením Eminence Kappa15LF + RCF N350 + RCF H100. Cena cca 8500/ks s komplet osazením, jen bez povrchovky.

Dále pak jak jsem říkal ten projekt s BC 18PS76, ale všechno by sis musel obstarat víceméně "sám". Žádný polotovar.

Dále pak už jsou sice jen lepší a o kousek dražší bedny, ale rozhodně už nebudou tolik basové, aby mohly zastat plnohodnotné fullrange tak jak je potřeba.

Také máš možnost číhat na bazarové. Proč ne. Pokud bude dobré osazení, a prodejce dá nějaké záruky...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2010 23:14 

Kraj: SR - Košický
rada pri kúpe pokiaľ sa jedna o poskladané repro...dať si vyšraubovať repro (stači že odskrutkuje predávajúci 1 skrutku a mozes ho zastaviť že je to OK - nema čo tajiť) alebo madlo na držanie aby sa dal pozrieť repro zo zadu, pokiaľ to predávajúci nieje ochotný urobiť, tak odporúčam nebrať, lebo kolega dôveroval a nakoniec sa s Eminnece Delta15 vykľul činsky no-name rerpak...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 črc 2010 00:11 

Důvěřuj ale prověřuj. Rozhodně je potřeba vědět na co opravdu koukám, a když jdu pro delty, vědět jak vypadají :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 črc 2010 18:21 

Díky.Narazil jsem na inzerát na skelety na em 151:
Prodám 2ks neosazených kitů kopie MEGATON EM 151,materiál MDF, 18mm,spoje 70mm konfirmát,lepeno,kraj Vysočina,cena 1800,- za kus
Foto: http://prodance.cz/inzeraty/20100624124916.jpg
Je to dobré? Vyplatí se to?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 črc 2010 17:16 

Záleží "komu". Tohle bych nedoporučil vůbec. Pokud by to bylo nutné, tak především na pevné instalace. Ne mobilní aparát. Paradoxně bych se tomu nebránil z důvodu malé velikosti a hmotnosti - totiž když to je malé, je to pevnější, a zároveň to jde dobře manipulovat. Ať už na stativ, nebo do auta, nebo kamkoli jinam. S velkou bednou někde ujedeš, netrefíš, nevejdeš, a už to lámeš namaděru.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 srp 2010 14:10 

Ahoj.
Nakonec jsem postavil bedny z překližky 18 mm a potahl kobercem.
Tak už konečně jsem se dal do stavby EM 151 s Deltou 15 LF + selenium D220ti+hm 25-25.
Ale ted jsem trochu zapřemýšlel,jestli je dobré ozvučnici vytlumit?Jaké to má výhody?
Poradtě prosím.
Děkuji.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 srp 2010 16:21 

Čistě mechanické a fyzické výhody pro ozvučnici to nemá absolutně žádné.

Zásadní to bude, až když se dojde na výsledný zvuk. Nejmarkantnější je to u ozvučnic, kde zadní strana membrány reproduktoru míří přímo proti nějaké(nejčastěji zadní) stěně ozvučnice. Na frekvenci, podle poměrů ozvučnice a vlnvé délky dané frekvence, bude docházet k přímým odrazům (to bude platit i o násobcích dané frekvence, a cokoli mezi tím, ale s menší intenzitou) od stěny ozvučnice, a výsledný zvuk bude hučivý, nepřesný, tupý... Když ozvučnici vytvaruješ lépe a umístíš tlumení, odrazy rozptýlíš, a to co by se mělo vracet, bude ještě kevšemu muset DVAKRÁT projít tlumícím materiálem, čímž odrazy eliminuješ tak moc, že jde ten rozdíl i dobře slyšet.
Toť laické vysvětlení problematiky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010 07:11 

Díky za příspěvky.
Tak už mám bedny skoro hotové,ale ted jsem zapřemýšlel,jak silný kabel dát na propojení driveru s výhybkou.Stačí 1mm průřez?
Na středobass jsem dal 1,5mm.
Díky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010 08:49 

Záleží na délce spojení a typu propojení. Pokud to dáváš na fastony, tak není naškodu dát větší – typicky 1,5 a 2,5mm, protože se to tam prostě dá dát, a věci se řeší nejlépe a “nejdráž” jak to jde, nikoli naopak… Já to možná vedl i čtyřkou. Když pak ten cenový rozdíl mezi “nejlépe” a “nejhůř” není skoro žádný, tak by bylo iracionální volit tu horší cestu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010 15:18 

Díky :)
K basáku je to 0,5m metru dlouhý kabel.
A k výšce je to 1 metr.
Ano fastony tam mám.
Asi si budu muset koupit silnější kabely.
Má ten průřez nějaký slyšitelný vliv,když tam mám kabely 1.5mm a 1mm?
Ono ty kabely mám už udělané.
4mm není to už přehnané na 300w?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]