Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARM 9408
PříspěvekNapsal: 13 bře 2010 14:46 

Kraj: ČR - Plzeňský
Zdar ve spolek,

Dostal se mi do rukou box Delicia Music 150s. Dá se říct že v docela dobrym stavu až na ty třískance na přední straně. Reprák je ARM9408 zdá se, že nedrhne, ale ještě jsem neměřil odpor cívky jestli není spálenej. Bedna je uzavřenka, cca 70l vytlumená po stěnách. Určení je nejspíš sub ale řek bych, že tam kde byl se používal fullrange.

Zajímal by mě váš názor na tu bednu-repro, jestli je pro něj tahle alikace nejvhodnější, nebo by se hodil do jnýho typu bedny popř. dvoupásma a jak ho nejlíp využít. Časem bych měl získat eště druhou do páru, protože obě se do auta nevešli při jednej cestě.

Nemáte nějakou radu jak ho zkultivovat? membrána je buď vyšísovaná nebo od výroby hnědá, tak bych jí chtěl načernit, nejspíš černou tuší nebo inkoustem?

Díky :)
Obrázek
Obrázek

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARM 9408
PříspěvekNapsal: 14 bře 2010 00:08 

Kraj: SR - Trenčianský
Membrána je od výroby čierna, návod ako ju načierniť nájdeš tu http://www.repromania.net/teorie/renova ... mbrany.php
ARM9408 je do subwoofera nevhodný, je to stredobas. Najlepšie ho využiješ v pásme 100Hz - 2kz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 bře 2010 00:59 

Kdyby existovala nějaká výhybka třeba pro D220Ti protože horny HM25-25 už mám doma, tak bych do toho šel asi raději než do Kappa + selenium, to ARM hraje fullrange líp než kappa. Myslíte že taková výhybka je nebo by jí někdo změřil?
Nadruhou stranu je mi líto hotových boxů ve kterej to armko je :)

Dík za odkazy, Nevíš/te eště jak ošetřit závěs? Může se taky načernit, nebo s ním nedělat vůbec nic kromě umytí?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 bře 2010 09:31 

Kraj: ČR - Královéhradecký
takhle je to celkem použitelné na kytaru. Mám ověřené, že to metal zvládne:)
Jestli se ti to chce vozit někam na měření, tak do toho jdi. Hubert nic nezveřejnil. Já jsem chtěl stejnou bednu na doma a nakonec to dopadlo tak, že jsem sehnal odladěnou sestavu ARO 9415 se Seleniem a na ARMka jsem se vyprd. Když už bych šel do měření, tak s lepším driverem...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 bře 2010 12:14 

Ošetrenie závesu bude asi problematickejšie, nanesená farba/lak/tuš by mohli zmeniť jeho vlastnosti, ktovie čím je pôvodne impregnovaný. A ak nebudeš mať dva kusy s približne rovnakej série a rovnakého opotrebenia, bude schodnejšia varianta zakúpiť Emi Delta 15 alebo podobné.
"S ARM jsem postupem času nějaké věci ladil, ale problém je v tom, že co kus, to originál, nejen že se liší už podle data výroby, ale hlavně se liší podle toho, co mají za ty roky za sebou. Navrhovat s nimi nějaké bedny bez předběžného změření, co jsou všechny kusy opravdu zač, by bylo nesolidní. Měření u mne nestojí nic, je jenom potřeba je dopravit sem a zpátky. Druhá možnost je vymontovat, prodat na inzerát a koupit nějaké nové 15", se kterými už odladěno je a opakovatelnost je zaručená, výběr je slušný, minimálně Fane, Eminence, Selenium nikomu rozpočet nezruinují." - H. Mašín
Sám mám dve ARM9404, ale sú v top stave a z rovnakej série, takže tam bude slušná zhoda parametrov a chariek. A k 15" to chce aspoň 1,4/5" driver. Ja mám k nim 2"...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2010 08:30 

Ja som repasoval takuto bednicku. Tu som to opisoval, sú tam aj fotky: viewtopic.php?f=35&t=464
Je to box vhodny na gitaru alebo basu. Skusal som oboje a je to OK. Na basu sa mi paci viac.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2010 21:24 

No jo, ale já když jsem hrál do této bedničky na basu, tak to moc netlačilo. Tam trochu postrádám bassreflex naladěný poměrně nízko - nejlepší je když frekvenční charka trochu padá ;) - jinými slovy bedna je podladěná. Ale proti gustu žádný dišputát.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 kvě 2010 22:45 

Edit: 4.5.2010
Už mám doma oba boxy relativně zrenovované. Bylo třeba je znovu slepit, utěsnit, předělat konektory atd.. Pro představu foto ve stavu před a po. Teď jen jak s nimi nejlíp naložit. Každý reproduktor je zřejmě z jiné série, protože mají jinak provedený magnet. Dole na obrázku ho má celý černý a jakoby kulatý, ale ten nový ho má stříbrný, hranatý s vyfrézovanejma drážkama. To se asi nebude moc hodit do mýho plánu s odladěním 2p. :(

http://i189.photobucket.com/albums/z38/ ... let002.jpg
http://i189.photobucket.com/albums/z38/ ... let016.jpg

ARM jsem nabarvil, fotky dodám později až přijede domů foťák.S výsledkem jsem spokojený.

Pořát jsem ale na vážkách, zeptám se takhle: Jakou sestavu byste vytvořili s tím že mám k dispozici: 2xKappa 15LF, 2xARM9408, zatím 1x Delta 12LF, horny HM25-25 pro D220Ti a jen jeden zesilovač s 2xSPV100.

1.varianta:
na ARM se mi hodně líbí citlivost a jeho podání středů. Při tej citlivosti to i s SPV100 nemůžu na zahradě vyzkoušet naplno. Zdejší člen mi nabídl měření, takže by po odladění(pokud by to vyšlo) snad vzniky bedny které bych mohl živit jen spv, v místnostech s velkou rezervou. Basy jsou ale slabá stránka, v místnoti je to obstojné, ale venku.. takže bych mohl později použít Kappy na suby s novým zesilovačem. (Mám strach, že ta sestava s ARM bude hodně uřvaná) Deltu bych šoupnul třeba do auta

2.varianta
je že bych postavil satelity s Deltama + selenium s výhybkou co visí na netu a na spodky opět kappy. Delty maj basovější zvuk ale potřebujou víc výkonu k buzení než ARM. Tahle varianta by byla taková variabilní v tom že bych měl menší satelity které by nehrály zdaleka tak hlasitě, ale možná by jejich zvuk byl vyváženější než ARM+d220ti a když by bylo třeba tak suby s kappou. ARMka by tak byly nevyužité.

3.možnost satelity Kappa + D220ti s výhybkou z DANu, jak už jsem tu jednou řešil. Delta i ArM nevyužité

Je tu mhoho otazníků ve kterých sám nemám jasno :D. K jaké možnosti by ste se přiklonili s tím že, nebudu kupovat nic nového dražšího, ale prostě využít to co mám. Nebo navrhli jinou?
Vím jaká je to cenová i kvalitní kategorie, ale jsem s tím spokojen na to málo co to využiju. Ať se rozhodnu pro kteroukoliv možnost, určitě to bude na dlouho než to realizuji, času ani peněz není na zbyt, jen už chci mít jasno.
Díky za odpovědi :)
Zde foto po barvení:
Obrázek Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 kvě 2010 00:52 
Řádný člen

Kraj:
Ukaž rozdíly těch magnetů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 kvě 2010 09:06 

Tady jsou:
Možná je to jen mechanický rozdíl, možná se to na parametrech neprojeví. nevím.
http://i189.photobucket.com/albums/z38/ ... 408004.jpg
http://i189.photobucket.com/albums/z38/ ... let010.jpg

// Používej prosím uploadování fotek přímo na fórum, pomůžeš tak uživatelům, kteří toto téma budou prohlížet o pár měsíců později. Fotky na uploadovacích serverech vydrží opravdu pár měsíců a pak už je nikdo neuvidí. Zde je to věčné. Napravil jsem to za tebe, díky. LuKyss

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2010 08:53 

No jo, toho jsem si všiml taky. Netušíte někdo, která serie je starší? Originály jsou to bezesporu oba..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2010 09:03 

Zaujímavé že majú rovnaký kód. ARM9408 s ktorými som sa doposiaľ stretol mali vždy čierny magnet bez zárezov. Ten strieborný so zárezmi mali 9308.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2010 16:45 
Řádný člen

Tak ako píše Drim som to vždy videl aj ja. Myslím si že dakto prehodil tie hliníkové štítky... A jedna 9408čka je vlastne kôš 9308... Má iný magntický obvod ak sa nemýlim.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2010 00:20 
Řádný člen

Kraj:
Mám tu ARM9404 a 9408 se zářezy a oba jsou origo. Stejně jako všechny ARM940x se kterými jsem se kdy potkal. Nikdo nic nepřendaval - je to prostě jen otázka výrobní série.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2010 18:02 
Řádný člen

Hmmm....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 zář 2010 15:32 

Boxy jsou na prodej, snad budou sloužit někomu dobrému dobře sloužit :)
viz bazar

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]