Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 11:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dvoupásmy s 15"Deltama 400W
PříspěvekNapsal: 12 črc 2010 20:57 

Už dlouho se nemůžu dostat na web Eminence.com. Nevím čím to. Ale "pozri sa", jaké doporučené objemy Eminence píše k ostatním svým reproduktorům (Delta12LF a další), a snad pochopíš, že je to hodně orientační, a rozhodně to není pro STANDARTNÍ POUŽITÍ. Některé kousky by byli schopní zavřít pomalu i do deseti litrů, a to je zhovadilost.

Takže těch 110l když to musí být, bude spíš na krev. S bassreflexem to sice bude (hlavně na basech) hrát víc, ale rozhodně né lépe, a pozor i na příkon kvůli výchylce. Doporučím vyzkoušet jaké to je, když se bassreflexy uplně ucpou - typicky fuseklema :-) .
Už to snižování SPL ekvalizérem věští nějaké zlo, ale nebudu dále kopat do mrtvol, ten reproduktor jsem pohanil až běda.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2010 21:20 

Kraj: SR - Košický
Ano to "zrušenie" BR by mohlo pomôcť, lebo ten repro je tak na hranici či ho použiť do BR alebo uzavrenky, každopádne by to potlačilo ten hrb dole, ale mám obavy že sa tým zäčší výchylka a klesne zaťažiteľnosť na nejakých 100W. Delta 15 ma Xmax 2,7mm a plnopasmovo doň aj tak bezpečne nejde tlačiť viac než 150-200W lebo neprežijú svoje prvá vystúpenie ...ako kolegovi...

Co sa týka Eminence doporučaní tak tych 25,5l pre D12LF je fakt na ostrie noža...

Naposledy upravil djmayo dne 12 črc 2010 21:26, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2010 21:24 

Jojo, naštěstí má možnost vyzkoušet obojí, a podle oka i ucha se nakonec rozhodnout.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 19:42 

Já jsem ty délty vybíral kdysi narycho a spíš podle ceny, ale podle toho, jak se teď chovají jsem mile překvapen.. Jede přez to celá contry-folk kapela od mandolíny přez zpěvy až po basu a i bez basboxů májí pěknej zvuk.. Akorát na tenhle druh hudby... Zkusil jsem to se zesilovačem CROWN XLS402 v prázdném sálu pro asi 150-200lidí (na zkoušce) a fakt spokojenost.
Na výpočet basreflexu jinak používám program od Lukáše Kunovského z r.97 a jsem s ním spokojen.. Vypočítal mi tehdy suby i moje první kompakty.. ;)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]