Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 11:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: B&C 12NDL76+ ? aky driver k tomu ?
PříspěvekNapsal: 07 čer 2010 17:02 

Kraj: SR - Košický
Prajem pekný deň.

Kolega má satelity Em Kapalite3015+ selenium D220. Chcel by tom nadhradit niečim o čosi menším, čo by hralo viac. Do úvahy celkom padá zostava B&C 12NDL76+ RCF ND650 + Megaton B8575.

Moja otazka smeruje k tomu či sa oplatí dávať k 12NDL76 1,4" driver ND650, lebo je delený dosť vysoko cca 2khz (RCF ND2530t3 je zas dosť drahý a neviem či by sa to oplatilo), či nepoužiť radšej zostavu v ktorej je RCF ND350 alebo B&C DE400TN a ušetriť nejaké to euro na HF drivery. Ďalej v nemenovanej firme mu tvrdili že ta zostava nezahrá viac ako to čo ma (klt3015+d220). Ja som tu zostavu s klt počul a nehrala zle, no nepočul som ešte ako hra 12NDL76+ND650 tak nemam možnosť to porovnat.

Prosím vás o váš názor...

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: B&C 12NDL76+ ? aky driver k tomu ?
PříspěvekNapsal: 07 čer 2010 17:20 

No, Kappalite jistě zahraje víc nižších středů a basů. To je o ničem. Vždyť stačí juknout do měření na prodance, a je jasno i o té citlivosti. NDLko není po sladění nijak zajímavě citlivější ani tam nahoře, takže pán měl víceméně pravdu. NDLko je jinak hodně citlivá bestie, a to jaký driver se tam dá, bych rozhodoval podle toho, čím se bude krmit, a co z něj má opravdu lézt. Na tucky bude jistě 1" stačit. Na živé zvučení bych se o něj začínal bát, a pokud by se měla vyskytnout nějaká porucha nebo závada přetížením, okamžitě se po opravě dostáváš na hodnotu toho 1,4" driveru, který ale nemáš, nýbrž bys měl jen ten opravený jednopalec, a vrásky na čele, co se bude dít příště. Pokud bys to chtěl pak měnit, zaplatíš při odprodeji starého driveru doplatek na ty 1,4" a nové vyhybky. To je už hodně tisíc. Takže pokud to má hrát hodně, rozhodně se vyplatí vypláznout těch nějakejch podělanejch dvanáct stovek na bednu hned, aby to pracovalo jak má.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 čer 2010 23:07 

djmayo: používám mb12n351 a nd2530 na hf94, pasivně dělené, hraje to na malou dvoupásmovku i vcelku nahlas, pro pořádné využití to chce odpovídající zesilovač, dejme tomu přes 1 kW / 8 ohmů na kanál (což vlastně vyjde skoro dráž než bedny, to mi došlo až teď), každopádně malá dvoupásmovka je malá dvoupásmovka, rozhodně tam šoupni na výškách něco většího než 1" (do driveru se vůbec vyplatí investovat co to jde, jak říká Petr Berka) tím si trochu pomůžeš, ale jestli chceš podstatně větší akustický výkon, budeš potřebovat něco na zvukovodech, nějaké hezké třípásmo. Ještě menší a výkonnější, to jsou trochu protichůdné požadavky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 čer 2010 23:48 

Kraj: ČR - Středočeský
Ono by možná bylo lepší použít ten MB12N351 protože ta 3,5" si nechá líbit o dost více než 3".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 čer 2010 06:04 

No teda, mě se to dobře plácá, majíc v 15" bedně taky 1" driver :-)
Budu tomu muset pomáhat jak to půjde (tlumit 2-3db když to pojede na živo a do plnejch) ony mi tam "stejně trošku chybí středy"... Ale nic to nemění na tom co jsem řekl. Nebyly peníze. Původně jsem koukal dokonce po DE160, já blázen bláhovej. Líbí se mi jeho zvuk.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]