Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 14:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RCF vs. db Technologies
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 09:58 

Treba vsetko riesit s kludom achladnou hlavou.este celkom zaujimavo vyzeraju QSC K12 a nova seria od EV.Minimalne za zmienku urcite stoja.Stale vsak plati ze najlepsie bude tie boxy pocut takto su to len dohady a pocity. :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 14:38 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
A co třeba ART 712A mkII?
http://eshop.prodance.cz/art-712a-mkii/d-97056/
Momentálně je za akční cenu, která je vesměs totožná jak cena 312A.

Dost uvažuju o koupi 2ks jako odposlechy pro DJ, jelikož EM151 jsou už moc velké a těžké :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 17:11 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tak to mě poser,to je fakt dobrá cena.
Akorát,já mám furt nedůvěru k těm digitálům....no nevím

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 17:53 

Neviem ako su na tom vyssie serie od RCF ale prave som sa vratil zo 4 hodinoveho posluchove testu,pricom som vypocul viacej zostav:

RCF 310,312 a 412 su zvukovo strasne,nachriapnuty zvuk naviac velmi agresivny hlavne na vyskach a vyssich stredoch,basy prakticky ziadne.potom co som dnes pocul by som ich nechcel ani zadarmo.v porovnani s konkurenciou s o chlp vyssou cenou nemaju sancu.Aj ako odposluch pre dja by som velmi premyslal ci za tie prachy vobec stoja.

Novinka od Electro Voice ZLX12P ma prijemny dizajn a vazi 15 kg.Perfektne sa nosi.Dva kusy v pohode prenesiete aj na vacsiu vzdialenost.Hra vyborne,koherentne s krasnymi cistymi stredmi a v danej triede by som povedal s nadstardandnym podanim vysok.Co sa tyka basovej zlozky taktiez celkom slusne avska na samostatnu prevadzku bez subov maximalne v malych uzavretych priestoroch tak pre 50-70 ludi inak uz by to bol asi pruser.Na hranie vonku bez subov nemaju sancu.Vybornou vecou je vsak digitalny zosilnovac s dobrym DSP procesorom.Moznost pridania vysok aj basov v rozsahu az +-12db taktiez pride vhod avsak jej vyuzitie je znacne diskutabilne nakolko napr. po pridani +6db na basoch isli satelity pomerne dost rychlo do clipu a celkova hlasitost musela ist dole asi o 30 percent oproti beznemu nastaveniu na nulach.Sustavy zacali hrat az po doplneni o suby ELX118P.To uz bolo ine kafe.Podla mojich ocakavani sa ZLX12P znacne odlahcilo vdaka deleniu od 100hz.Podanie stredov a vysok sa este zlepsilo dokonca aj predtym jemne vyraznejsie vysky zmizli a cele spektrum sa zjemnilo a nabralo chybajuci klud.Naopak pribudla brilantna cistota a zrazu bolo citit aj vykonovu rezervu.Co sa tyka ELX118P je to skutocne kladivo.Razantny a presne konturny bas bez vacsich kompromisov.A hmotnost tusim okolo 30 kg niet ocom v pohode si ho odnesie jeden clovek bez toho aby ho lupalo v krizoch aj na vasiu vzdialenost co so si aj sam vyskusal cesta od skladu techniky vo firme po predajnu asi 100 metrov a pohodicka aj pre jedneho cloveka.Kedze na predajni sa nachadzali aj ELX115P tak sme rovno vyskusali aj tie.Aj ako samostantne plnopasmove boxy aj v spojeni so subom ELX118P.Zvuk samozrejme nesklamal ELX115P su schopne velmi slusne zabasovat aj same o sebe avsak stale to nieje dost a basy su dost plytke a maju nedostatok chybajucej razancie.V spojeni so submi ELX118P je zvuk plnohodnotny a velmi porovnatelny s kombinaciou ZLX12P a ELX118P.Mne sa vsak ovela viac pozdava kombinacia ZLX12P v kombinacii minimalne s 1 az 2mi kusmi subov ale to je asi uz aj vec vkusu.

Vysledny nazor ktory som ziskal je asi taky ze zvuk ktory pozadujem urcite nedosiahnem bez subov a urcite nie ak zakupim RCF 312.Celkovo ma zvuk velmi zaujal a ak som aj nenasiel pre seba mozno zrovna to co chcem urcite som nasiel to co nechcem. :-) Priatelia oddnes mam nazor ze nema cenu riesit zvuk bez posluchoveho testu.Papierove parametre su jedna vec ale pocut to nazivo je vec druha.
Vdaka tomuto testu uz viem ze moja vysledna zostava bude uricte s 2mi kusmy 18" subov v kombinacii s 2mi kusmy satelitov s 10-12"+1"-2" hornou otazkou uz zostava len ci pojdem do vlastnej stavby alebo kupim nieco hotove.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 21:56 

Kraj: SR - Košický
Tie Electrovoice si porovnaval priamo z tymi RCF? Boli tie RCF uplne nove alebo rozohrate, totižto som sa stretol s pripadmi že to začalo hrat tak ako ma až po určtom čase cca 30hodinach prevadzky keď sa repra vybuchali a sadlo si to.
Lebo ja som mal po posluchovom teste presne opačny názor. Ako každy mame ine uši no mam napočúvane kadečo. Beriem to že tie RCF rady ART su dosť priebojne na stredovyškach to tlači neskutočne preto sa to zda uvrešťane, ale keď som pustil zostavu od EV rady ELX model 112P a 115P zvukovo to bolo mekšie a prijmnejsie, no pri priamom porovnani ten dostrel tam taky ani nebol čo sa prejavilo najmä vonku, v globale RCF hrali podstatne viac, podobne ELX118P keď som porovnal s 4pro8003 tak to 2ks ELX118P sa chytali na jeden 8003. Neverim že ta nova lacna ekonomicka seria ZLX je lepšia ako ELX, sice vylúčiť nemôžem lebo som nepočul, no keďže ak EV nechce skrachovať musi zmeniť politiku žeby spasa ZLX? Čo sa mi ešte zvukovo pačilo boli Yamahy DSR serie akurat Sub bol dosť slaby a mne to vyhovovalo ked na jednej strane boli 3-4suby, ale satelity hrali velmi pekne čisto, ale za to neagresivne a pomerne silno, podobne úpríjmne boli DAS Avant.

Odporúčam porovnávať priamo, častokrát sa mi stalo, že lacnejsšie reprobedne hrali na počutie výrazne lepšie ako drahšie, no keď sa to porovnalo priamo vo veľkej sale alebo vonku tak to bolo uplne dakde inde. Čim menšia miestnosť tym viac to platí.

Ešte jedno upozornenie, pokiaľ si bol vo fi Proaudio tak tam tie RCFka su diskutabilne, niekto ich podozrieva aj že su pančovane, kde je pravda netuším, ale udajne tam dačo nieje v poriadku lebo som bol varovaný pred obchodovanim so spomínanou fiirmou, nechcem robiť zle meno alebo čo, no ako sa vraví bez vetra sa ani lístok nepohne...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 22:32 

Jednalo sa o firmu Tonas v Trencine.O Proaudiu som tiez pocul svoje ale neriesim ich je to malicka firma ktora nema prakticky nic skladom je to zbytocna strata casu.RCF 310,312 aj 412 boli rozohrate urcite dobre pretoze ich priamo firma tonas pouziva uz dlho na ozvucovanie malych akcii kedze maju aj ozvucovaciu agenturu ako sucast firmy.

Co sa tyka subov ELX118P hrali vyborne takisto boli uz nejaky cas rozohrane lebo stihli odohrat uz asi 3 akcie vo velkom priestore.A boli kupene len prednedavnom namiesto 4pro8003 od ktorych hraju udajne ovela lepsie podla slov predavaca,to je vsak diskutabilne pretoze 4pro8003 som nikdy nepocul,len tazko by som mohol hodnotit.

Dalsia vec je ze bz som nikdy nechcel nejak hanit vyrobky od RCF.Hovorim len svoj subjektivny nazor.Netvrdim ani ze EV ZLX rada je lepsia ako ELX.Len mi tak nejak v spojeni zo submi aj bez nich viac sedeli ZLX a viac 12" ako 15" verzia.Kazdopadne mi prisla ZLX seria charakteristicky zvukovo privetivejsia a prijemnejsia na pocuvanie pretoze to je to co od zvuku na svoj ucel pozadujem mozno keby som hladal kvalitu a sucasne co najjvyssi akusticky tlak s velkym dostrelom siahol by som mozno po niecom inom.Dalsi plus pre ZLX seriu je ze su prisposobivejsie regulacia vysok a basov padne vhod sem tam clovek potrebuje vysky trochu ubrat alebo pridat trosku na basoch.Co na ELX serii bohuzial bez externeho DSP neurobim.Vsetko je vsak len moj kromny nazor ktory nikomu nenutim.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 22:43 

Kraj: ČR - Středočeský
RCF mají opravdu ostřejší zvuk, ale rozhodně ne nakřáplý. Kdo je zvyklý na zvuk levných miterných JBL a podobné havěti, tak pro něj je opravdu zvuk RCF, ono vlastně vůbec jakéhokoliv kvalitního PA, příliš ostrý. Když se podívám na frekvenční charku těch EV, tak je to klasická komerce - převýšení kolem 100Hz-150Hz, takže se zdá že strašně moc basuje (nicméně kdo je slyšící, tak pozná, že je to spíš bučení), díra na středech - díku to se to zdá příjemné na ucho. Zase převýšení kolem 10kHz, aby se zdálo že to má nějaké výšky, protože potom to zas prudce padá dolů a rozhodně se nedá hovořit o tom, že by to hrálo opravdu výšky. A nemluvím o nízké citlivosti, díky tomu to také pocitově může na basech hrát více...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 13:40 

Je pre mna zarazajuce ako Martin S. dokaze pomocou internetoveho pripojenia urcit na ake aparaty som zvyknuty alebo ci som vobec pocujuci.Tak za prve hram ako dj od svojich 14 rokov.Za druhe pochodil som cele slovensko a za takmer 14 rokov v brandzi som toho po kluboch pocul uz hodne vela mozno viac ako ty Martin S.Za tretie hram v podniku Steps v Trencine uz 5ty rok je to najlepsie zvukovo vybaveny podnik siroko daleko.Predstav si ze uz 5 rokov hram pravidelne 3 krat do tyzdna na takomto nekvalitnom aparate.....proste uplny low end.

...ako satelity pouzivame 2xEAW DC2
...ako subbasy pouzivame 2xEAW DCS2

srdcom systemu su 2xQSC RMX 4050 a 1xQSC RMX 5050 a DSP Rane RPM-2

Kedze hram na takomto hovne urcite nebudem mat predstavu otom ako dobry zvuk znie.Milujem ked niekto hodnoti ako nieco hra ked to nepocul ale precital si prirucku alebo pozrel frekvencnu charakteristiku.Budem rad mily Martin S. ak budes respektovat aj iny nazor ako len ten svoj.Zijeme v demokratickych statoch a preto mame na vlastny nazor pravo a chutove bunky v ohlade hudby mozeme mat taktiez rozdielne.Preto budem do buducna rad ak sa nebudes vyjadrovat na moju osobu a nebudes hodnotit ci hram a pocuvam na lacnych havediach v style ala JBL.Zacinam mat dojem ze jedine reproduktory od RCF alebo B&C su tie prave a najlepsie su z pravidla tie na ktore je odladena zostava na prodance alebo na tie ktore si odladil ty.Jedine tvoj nazor na vsetko je spravny a jedine tebou preferovane zvukove kvality su tie spravne.Asi to tym technikov v spolocnosti Electro Voice nevedia mal by si im asi prist spravit skolenie alebo by ti minimalne mali zacat platit za reklamu.Buduci mesiac budem mat volnych 800 euro.Co je zhruba cena 2 kusov EVZLX12P ak za tu sumu postavis lepsie hrajuce boxy s rovnakym technickym prevedenim velmi rad uznam ze mas pravdu a velmi rad ta odporucim na vyrobu boxov vela djom z okolia.
Do preblematiky vyroby navrhu a odladenia boxov sa nevyznam natolko aby so si trufol na samostatnu vlastnu vyrobu.Chapem ze vacsinou je jednoduchsie vybrat hotovu odladenu zostavu ktora splni dany ucel do bodky.Odladenie vlastnej zostavy potom prakticky nema zmysel.Len mi pride trosku divne kazdemu poradit bud menice od RCF alebo B&C a ako zosilnovac je na vsetko najlepsi FP10000-14000.Ako keby ziadne ine produkty neexistovali.Ak uz mam dat do niecoho peniaze urcite to nebude RCF 310-312 ani 412 ani nahodou nie.Stojim si za svojim nazorom ze zvuk je agresivny a to hlavne v oblasti vyssich stredov a vysok.Oblast basov znie ako blato nema prakticky ziadny objem.Neviem ako na tom si ty mily Martin S. ale ja rozhodne viem ako maju hrat vysky a viem aj ako znie konturny a presne posadeny bas.Mozno to naopak nevies ty velmi rad ti pustim skutocny zvuk z mojich studioviek KRK VXT8.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 17:36 

Všecko to jsou jenom osobní názory. Realitu tvoří pozorovatel, a když vidíme, kolik se toho prodává, a lidé rvou prodance za RCF ruce, tak to asi zas tak špatně nebude. Hlavně výšky jsou u RCF opravdu ostré, a abych pravdu řekl podle grafů tam nemusí být vždy všecko vpořádku, a jsou věci, které se mi nelíběj. S kvalitou to ale nemá moc co dělat. Levnější reprobedny opravdu někdy hrajou příjemněji, méně dynamicky až mdle, to ale také nemusí vždy znamenat, že je to dobře (viz nahrávka je prostě nějak nahraná a měla by tak bejt reprodukovaná), a rozhodně se těm soustavám nepodaří reprodukce v požadované akustické hladině a dejmetomu s takovým servisem. Něco za něco! A nakonec je to ještě pořád levný plast.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 17:43 

Presne tak rozhodne som tym nechcel povedat ze vyrobky RCF su nejak zle alebo zeby vsetky ich modely hrali rovnako.Tak som to vobec nemyslel.Mozno vyssie rady hraju ovela kultivovanejsie.Ja naopak mam velmi rad ciste vysky nesedi mi ked je ich nedostatok,ako vsetkeho mam rad ked je zvuk vyrovnany v celom frekvencnom pasme aj ked pri tanecnej hudbe vo vseobecnosti trosku zdvih na basoch je predsa len trosku pozadovany a povedzme si na rovinu tej muzike to aj celkom sedi.Taktiez nehovorim ze by sa mi pacil low endovy zvuk ktory postrada stredy a vysky.Skor nadobudam dojem ze nato aby som dosiahol na svoj ciel budem musiet pridat viac eur.to je vsetko :-).Stejnak neocakavam ze v akejkolvek cenovej kategorii budu v zvukovej urovni tych ktorych boxov nejake priepastne rozdiely.nehovorim ze hra vsetko rovnako urcite sa najdu modely ktore by mojim predstavam vyhoveli no je pravdepodobne ze boxy v rovnakej cenou kategorii budu hrat vlmi podobne,skor to bude uz spominane nieco za nieco.Ale vo vseobecnosti to bude asi chciet predsa len viac penazi.

Momentalne som sa trosku pozrel na zubok produktom od spolocnosti Dynacord.Ako tak vidim novo predstavena seria A-line vyzera zaujimavo.Avsak nepodarilo sa mi najst seriozneho predajcu ktory by mal na predajni aj vyssie serie ktore budu asi niekde inde.A-line seria je cenovo pristupna a je na tom podobne ako EV ZLX.Nasiel som aj 2 grafy merani ktore trosku poukazuju na funkcnost FIR filtrov na vysledky zvuk.Podobne ako u EV ZLX je vidiet zdvih v oblasti frekvencii okolo 100 hz,naopak prepad v oblasti 1-2 khz a v oblasti okolo 10khz mierny zdvih a potom pomerne rychly pokles.Ak tomu spravne rozumiem zvuk bude asi dost prirovnatelny EV ZLX.
http://www.audiopro.cz/novinky/dynacord ... -line.html

Prave som dokoncil dlhy telefonat s chlapcami z SBL Acoustics(Vyhradny dovozca DYNACORD pre SVK).Udajne je nova seria A-Line osadena presne tymi istymi reproduktormi aj modulmi zosilnovacov ako seria EV ELX avsak s uplne inym processingom a tym padom je zvuk vraj minimalne o triedu lepsi.Plne suhlasim s nazorom predajcu-reci su reci a chlieb sa je,pridite si to vypocut.Presne tak to aj urobim to znamena ze v blizkej dobe vylet do BA na dalsi posluchovy test za chalanmi do SBL Acoustics.S dojmami a vlastnymi nazormi a zisteniami sa s vami opat rad podelim.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013 23:34 

Kraj: SR - Žilinský
Ak Ti ide výhradne o aktív, zajdi si aj do melodyschop do Žiliny, možno budeš prekvapený.Ak Ťa zaujíma aj pasív zastav sa u mňa,možno budeš prekvapený tiež.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013 23:47 

Osobne si myslím že plnohodnotný a plastický bas je vprípade drvivej vatšiny 12" bez basu utopia.
Práve na tichší posluch treba dynamickú razervu a rovno hrajúci aparát s povedzme rýchlou a citlivou 15" na basoch. Spominané apráty oboch firiem reprezentujú začiatočný level , sú to predovšetkým marketingové ťahúne a tak aj "hrajú". Martinova Charakteristika zvuku zodpovedá realnemu priebehu Chárky u Ev a kto má uši to aj počuje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 13:11 

Ano to je pravda,teraz je mi uz jasne ze na dosiahnutie mojho ciela to bez subbasu mozne nebude.15" bude v tomto pripade absolutne miminum.Optimalne bude pouzitie 18".Ide mi vyhradne o aktivne zostavy potrebujem aby to bolo velmi lahke a prenosne pretoze sa s tym budem natahovat sam.Taktiez vyzadujem aby to bolo co najmensie.Podniky nemaju velmi velke terasy a ked aj maju velmi neradi sa nechavaju okradat o miesta na sedenie djov technikov.Poziadavky su teda jednoduche: maly,lahko prenosny aparat s dobrym zvukovym prejavom.

Ak si si nevsimol ja som vo svojom prispevku neriesil charakteristiku sustav.Koniec koncov porovnaval som produkty v relativne rovnakej cenovej kategorii a dost ma zarazila teoria kvality zvuku u roznych firiem.Na ucho hrali proste ovela prijemnejsie a prirozdenejsie EV oproti RCF to je hola pravda.Keby som na terasove hranie pouzil RCF tak by za mnou len chodili ludia aby som to dal tichsie alebo aby som to uplne vypol sam by som mal tendenciu od takeho zvuku utiect.Je to proste dost agresivny zvuk a v mojich ociach aj znacne nepristojny vzhladom na cenu.Aj ked zavisi asi aj od danej aplikacie na ktoru maju byt pouzite.Po hodinovom telefonate s predajcom SBL Acoustic mi aj on sam potvrdil ze aj na jeho vkus je zvuk RCF predca len agersivnejsi ako by sa mozno patrilo s cim suhlasim.Reci v style ze radi nakupovat produkty od EV alebo Dynacord pretoze tieto produkty predava je blbost.Vzdy si radsej vsetko vypocujem ako by som o niecom rozpraval ked som si o tom len precital.Je samozrejme ze zvuk lacnych produktov inak spickovych fieriem bude hrat na efekt a mozno to bude mat daleko od pravdy.Ide mi vsak oto aby bol zvuk prijemny na pocuvanie.Nechapem preco sa ma stale niekto snazi presvedcit o niecom o com viem ze to nieje pravda.Pokial ide o mna urcite si radsej kupim low end od EV alebo Dynacord ako low end od RCF ktory je este k tomu aj nepocuvatelny.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 13:53 

Ja určine nikoho o ničom nepresviedčam , len som Ti dal ďalší tip na výber a bez posluchu a osobnom odskúšaní by som nebral nič. A do Žiliny to máš pol hodinu cesty. Je ale fakt , že medzi nameranými hodnotami a tým ako to hrá je neoddiskutovatelná suvislosť. Bohužiaľ práve nadmerná potreba equalizácie al. procesingu na vyrovnanie zlej chrakteristiky a kvality meničov spôsobuje neprirodzenosť zvuku od hluchých miest až po agresivitu. U mňa osobne EV začína až radou QRx resp. Dynacord Variline a vyššie . To je ale určite nad Tvoj rozpočet , preto som Ti odporučil alternatívu , ktorá kvalitný zvuk dosahuje už v základných a nižšich kvalitatívnych a cenových leveloch.Ja osobne by som RCF 310 al. 312 nechcel ani zadarmo a o EV live to plati rovnako . A to hovorím preto lebo som ich počúval nie čítal,S rcf 310 mám dokonca takú skusenosť , že som kvoli nej musel predčasne opustiť svadbu na kt. som bol hosť , lebo inak by ma bol z toho zvuku trafil šľak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 14:09 

Tak to potom s tebou urcite vo velkej miere suhlasim.Vyssie serie Od EV a Dynacord som zatial nepocul.Prave preto som sa rozhodol cestovat mozno aj tento tyzden do BA do SBL Acoustic na konkretny zvukovy test.Kedze SBL Acoustic su vyhradnym dovozcom prave pre EV a Dynacord maju prakticky skoro vsetko skladom je mozne urobit priamy test medzi lacnejsimi aj drahsimi seriami od spominanych znaciek.Osobne verim tomu ze napriklad Variline seria od EV bude urcite vyborna ked uz aj zvuk A-line serie napoveda ze to hra inak ako napr RCF.Koniec koncov som rad ze niesom sam komu zvuk ekonomickej serie RCF jednoducho nesedi.problem je ale v tom ze uz aj zakladne modely Variline serie su silne nad moj rozpocet.Predsa len ked si to clovek zrata z Variline serie vrchy s 12"+1" plus 1 az 2 suby by stali neskutocne peniaze a navratnost by bola na dlhe roky.Len sa mi tak nejak nechce verit zeby sa situacia nedala riesit aj v rozumnej cenovej kategorii.Ked uz sme ten melodyshop nacali mas aj nejake konkretne produkty ktore by si odporucil vypocut?Alebo kludne ak mas aj nieco vlastne v pasive coby bolo podla teba vhodne?Mozno by som bol ochotny ozeliet aktiv a zliezol by som do pasivu pokial by tadialto viedla cesta :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2013 12:21 

Ja som to tu už niekde písal ,že dobry aktív začína s cenovkou nad 1400,- Zvlášť keď sa to má hrať na fullrange. A pritom sa do dá dosiahnuť za polovicu klasicky svojpomocne .Za cenu okolo 600,- aktív ? ,veď počítajme stredobas, driver, horna, bedňa, bižutéria, zosilňovač, procesing ? :?: Fyzika nepustí .... Problemom Vačšiny basov Ev je že hrajú až od 50 Hz a to ja za bas nepokladám. Do exterieru pochybujem aj o výkone aj o výdrži. Problemom Tvojho zadania je napasovať aprát na konkrétnú zákazku a to je riskantné. Práve s ohľadom na rôzné aplikácie by to malo byť univerzalné najlepšie modulárné. Jarda Mikyska na to ide správne. Dúfam že sa mi podarí dôjsť na Citov. Dajte o tom vedieť viac.
Djbircoff , ak chceš hoď kontakt, môžme sa o tom porozprávať viac . Na Trenčíne sa pohybujem min. raz týždenne aj dnes som tam , a do Žiliny je to len na skok.Telefonovanie a rozprávanie zvládam lepšie ako písanie :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2013 12:44 

Ok dohodnute posielam ti SZ s telefonickym kontaktom.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]