Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 05:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jakou aktivní sestavu?
PříspěvekNapsal: 09 srp 2012 17:39 

Kraj: ČR - Olomoucký
Zdravím,

Opět sem přicházím s dotazem. Dříve jsem o aktivních reprobednách nikdy neuvažoval a měl jsem radši zvlášť zesilovače a reprobedny. Ale nyní se vše změnilo. Aparát používám na menší párty a akce do 100lidí víc jich zatím ani nebude. Většinou jsou to soukromé akce. Problém je, že suby se mi nevlezou do osobáku a větší auto nemám. Jezdit na dvakrát je naprd. Navíc na většíně akcích je stejně požadováno, abych hudbu ztišil. A nechce se mi s tím tahat. Asi jsem zlenošil, ale už se mi ani nelíbíli tolik zapojování. Proto jsem se rozhodl že bych si mohl pořídit nějaký set 2x satelit + sub ( zesilovač v subu který krmí i satelity ). Zapojit do elektriky, mixu a hrát během pár minut.

Momentálně mám aparaturu (2x Ev Eliminator i SUB + AA VLP1500 a vrchy VM-812T + bohužel Omnitronic E-600, crossover Behringer X pro)

Nění to nic moc, ale zvukově to zní dobře, ve vyšších kmitočtech si taky nestěžuju. Takže bych chtěl aby ta aktivní sestava měla podobný nebo pěknější zvuk. Na malé oslavy narozenin jsem si pořidil aktivní Behninger B312D a takový zvuk rozhodně nechci :) nevím v čem je chyba a výšky jsou otřesné, hlasitě to hraje, ale k čemu, když se to nedá poslouchat jak ty pazvuky trhají uši.

Můj tip je zatím Peavey Triflex 2. Cena max do 30 000Kč.

Byl bych vděčný na názor na tuhle aktivní sestavu, nebo na návrhy jiné.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Jakou aktivní sestavu?
PříspěvekNapsal: 09 srp 2012 17:43 

Kraj: ČR - Olomoucký
Nevadí mi když to nebude až tak dunět jako ty EV a hrát hlasitě jako VM. Stejně byly vždy stížnosti na dunění a hluk a to jsem nikdy neviděl ani na jednom zesilovači probliknout CLIP. Ale na druhou stranu mám rád rezervy, pocit že by tomu ještě chtělo přidat a vědět že víc už to prostě nedá taky nechci :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 srp 2012 22:19 

Kraj: SR - Košický
RCF ART 315 alebo dB Technologies OPERA 405D, celkom počuvatelne su aj lacnejsie JBL EON 315, novýkon je čosi nižší a náhradne diely drahšie a menej dostupné.
Potom by tu bola ešte možnosť koncepcie 2*malý satelit + 1 Subas, napr. v tej cene dB Technologies Opera 208D (alebo Cromo 10, resp.12 ) + Sub 05D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 23:54 

Kraj: SR - Trenčianský
Presne uvazujem ako coolwall.

Mam yamahy S115 a zosik QSC GX5 a uz mi to ide na nervy, je to tazke, velke, zapojovanie, nosenie, procak...

Odkedy som pocul 12palec monitor od DYNACORDU za 1000€ tak nechcem ine :lol: ale treba sa drzat pi zemi.

RCF ART315 som pocul hrat a su velmi dobre, pocul som hrat aj RCF ART312 a su tiez super, maju ich v jednom klube a hra to nenormalne, velkostou su velmi podobne tym ART315 - ide len o to kolko mas penazi kazdopadne by som bral nieco z toho.

Pocul som hrat aj JBL EON 315 maju ich tiez v klube, 4kusy, hra to brutalne dobre no ja osobne JBL nemam rad neviem preco - mozno ten dizajn...ale su OK

No ako vravim ten 12palec Dynacord je proste to co budem mat ked budem ako TIESTO :lol: :D

2xART 745,2xRCF ART 412A,2xRCF ART 310A,PROC DS34A,4x BC18SUB with RCF LF18X401,CVR PA2202 2x4kW RMS 4ohm,Soundcraft NOTEPAD 124FX,Beyerdynamic OPUS,2xSennheiser XSW35,K&M lešenie,4x LED moving head,3x RGB laser,8x PAR 56 LED

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]