Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 11:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 4 satelity, žiadny sub, ako to bude hrať?
PříspěvekNapsal: 11 pro 2011 19:46 

Kraj: SR - Trenčianský
Nazdar páni, davnejšie som tu riešil subak k mojim Yamaha S115V (dva kusy napajane QSC GX5).
Zohnal som si za 35-45eur už hotovú bedňu D flex MK1 18palec, osadil som tam od Drima OBERTON XB800, viem že ste mi pisali že to je nanič bedňa ale za ty prachy no nekúp to, vyskúšal som, nie som spokojny. Samozrejme ani byť nemôžem pretože mam len 1kus toho subáku a slabý zosilovač.

Mám v hlave myšlienku a pár dôvodov čo spraviť:

1. zbavím sa toho subáku či už zvlášt beďna a zvlášť repro, to je jedno, predám to preč, cenu ešte neviem, ak by mal niekto chuť to kúpiť dohdoneme sa, nemám veľa peňazí na postavenie ďalšieho a kúpu supersilného zosíka ktorý to bude ťahať, verím tomu že keby boli aspoň dva a silný zosik tak to hrať bude, ja som ten reprák netiral ani nebolo čím :roll:

2. chcem si kúpiť ešte dve yamahy S115V a k ním ďalšie QSC GX5 - som spokojný s touto zostavou, nexcem mať len jeden zosík z dôvodu že keď sa pokazí tak som dohral, keď budú dva tak tento problém odpadáva - myslím že toto je rozumné riešenie čo sa zosikov týka

3. Subák je ťažký, nemá mi to kto pomôcť naložiť, hrám prevažne obyčajné diskotéky v KD vedľa bytovky takže basáky máme zakázané, potom hrám svadby a oslavy - starší ľudia nemajú radi basy...

Myslím si že keď budem mať na jednej strane dve yamahy S115V že bude fajnová dynamika, odposluch bežne nepoužívam, stačia mi len slúchadlá, no na stužkových sú kadejaké scénky kde by sa odposluch hodil pre tých ,,hercov,, na pódiu, len by som otočil dve yamahy na nich aby sa počuli a bolo by to fajn. Fakt tie basáky sú mi zbytočne, jednak je to drahá záležitosť ich mať postavené tak aby to hralo a druhá je tá estetická stránka, potrpím si na vzľad, nikdy ich tak JA osobne pekne nepostavím aby to aj bolo pre oko pekné.

Aký je váš názor na môj úmysel?

2xART 745,2xRCF ART 412A,2xRCF ART 310A,PROC DS34A,4x BC18SUB with RCF LF18X401,CVR PA2202 2x4kW RMS 4ohm,Soundcraft NOTEPAD 124FX,Beyerdynamic OPUS,2xSennheiser XSW35,K&M lešenie,4x LED moving head,3x RGB laser,8x PAR 56 LED

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: 4 satelity, žiadny sub, ako to bude hrať?
PříspěvekNapsal: 11 pro 2011 20:48 

1) To si piš :-)
2) Pokud jde o nízkorozpočtovou akci, většinou subový zesík kreje ty satelity alespoň jedním kanálem. Tam problém není. Jinak je dobré mít nějakou zálohu. Pak se dá dohrát i po poruše.
3) Také jsem to tak měl. Přesto jsem je nosil i kdybych měl chcípnout :-) . Pokud někde něco zakazují, je to úplně v háji. Takové akce nemám vůbec rád. Nechodím tam, ani bych tam nešel hrát. Nemusím každého zabít zvukem. Vždy je potřeba se zachovat podle situace, ale co je moc, to je příliš. Tak dobře to nezaplatí, abych/s tam dělal šaška a otroka.

Já už si takto velké PAčko bez basovek představit neumím, a pokud ano, tak bych zas neunesl ty satelity... Drahé to s nimi je, o tom žádná. Profesionální ozvučování umí být fulltime job a koníček, kterej si veme všechny peníze. Existuje plno akcí, kde to bez basovek jde, ale dnes bych šel naopak cestou menších satelitů s basovkama. Když jde fest o peníze, nezbyde ti nic jiného než se podřídit tomu nápadu co máš. Při jakékoli jiné možné situaci bych měl ale velmi negativní názor.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2011 21:52 

Kraj: ČR - Středočeský
S115V jsou na tu cenu docela slušně hrající bedny, ale kupovat další dvě je nesmysl, tohle nejsou bedny vhodné na clustrování. Mají horizontální vyzařovací úhel 90°, tzn.: jsou určené k tomu, aby se používala jedna na stranu.
Nevím kdy a kde a kdo, napsal, že by Dflex 18 MK1 byla špatná bedna. Sice ji Drim netestoval, ale nemyslím, že by ta bedna na tom byla až tak špatně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011 08:30 

Jo, zdvojovat je nesmysl, změna nepřinese očekávaný výsledek, pořiď si něco takového http://www.audiotek.cz/product-11928-yamaha-cw115v hmotnost 28 kg nebo lépe postav se slušným osazením, s neodymem se dostaneš také na nízkou hmotnost (resp. i s feritem), když tam dáš hnízda, nebudeš muset používat stativy, bude stačit distanční tyč mezi sub a satelit.
Daní za 15" sub s nízkou hmotností je ale nižší citlivost (oproti větší a těžší bedně s 18"), je potřeba to dohnat výkonem, takže bys potřeboval výkonnější zesilovač než gx5, spíše něco na způsob PKN XD6000 apod., a taky výhybku nebo dsp, byla by to investice a pak by si zjistil, že je to super, ale další pár subů by se taky hodil, pořídíš další, pak zjistíš, že zase nehrají vrchy atd atd

edit: korekce - když zdvojíš vrchy, tak do 500 Hz se to třeba jaksi taksi sečte, na basech docela dobře, ale nad kilem už ne a tam to začne dělat bordel, na nějakou tu diskotéku to je ještě přijatelné, ale zvukař by tímto stylem neměl postupovat a rozšiřovat aparát.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]