Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Yamaha S115V vs Megatom EM151
PříspěvekNapsal: 07 kvě 2011 13:02 

Kraj: ČR - Středočeský
Chtěl bych poprosit o radu
Mám možnost koupit za 13tis 2Ks Yamaha S115V, jsou jako nové, téměž nehrané, prozatím je mám pučené a hrajou super. Moc jsem toho s nima neodehrál, a zatim jenom menší sály a tam jsem je měl maximálně na 70%. Ale jelikož za ty samé peníze jdou pořídit Megatom EM151 které mají mít o 100W víc a citlivost by měla být taky stejná, někde se uvádí 98dB někde 100dB a Yamahy maji 99dB, tak nevím co si mám pořídit.
Postavil jsem si basy podle plánů B&C Speaker - S15AN ( http://www.bcspeakers.com/page.php?id=22 ), mají 800W a jsem s nimi spokojen, ještě jsem neměl možnost pořádně je osolit, ale myslim, že jedna Yamaha jim stačit nebude? No nevim, možná jo, jsem začátečník, zvukařině se věnuju teprve od vánoc.
A ještě jaký zesilovače a crossover by jste mi doporučili, prozatím to řeším pomocí Omnitronic P1000 (pro Yamahy) a Phonic Max 2500 (B&C Speaker) a crossover Behringer CX2310.
Má představa do budoucna by byla na každé straně 2Ks B&C (2*800W, jelikož já mám 4ohm tak by to bylo do 2 ohm) a nad ně 3Ks Yamaha S115V (3*250W ve finále taky 2ohm) a k tomu zesilovač Yamaha P7000S a Yamaha P3500S. Dole bych tak měl 1600W a nahoře 700W což mi přijde OK, a v rámci finančních možností (tím myslím, že bych to dokázal postupně skládat dohromady, ale furt bych měl na co hrát, šetřit na aparát za 100tis a nehrát, to mi přijde jako blbost, to ho radši budu postupně skládat a ve finále v tom mít 100tis).
Díky za odpověd

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Yamaha S115V vs Megatom EM151
PříspěvekNapsal: 07 kvě 2011 13:29 

Nevím jestli přesně tyhle Yamahy jsem slyšel a hrají slušně, na výškách se mi líbí víc než ta plechově hrající a na středech mi do uší řezající D220Ti v EM151. 100W není moc velký rozdíl, ale nejsem si zrovna jistý že ty Yamahy mají dostatečně dimenzovaný výškový driver.
Na co chceš 3kusy satelitů na jednu stranu?! Tyhle bedny se používají po jednom kuse na stranu, ke skládání jsou určeny bedny s horizontálním vyzařovacím úhlem 60° a dávají se k sobě pod úhlem cca 22°. U horen s větším vyzařovacím úhlem by docházelo ke společným interferencím a ve výsledku by Ti to hrálo ještě méně než s jednou bednou.
Pořiď si raději jednu dražší a výkonnější bednu, skládat to postupně z levných beden, je výsledku dražší než rovnou koupit jednu pořádnou a taky zvukově horší. Máš-li zájem tak můžu Ti něco vyrobit. Když tak se mi ozvi na mejla či to můžeme pořešit po telefonu, kontakty viz.: můj web http://www.ms-sound.cz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 kvě 2011 15:56 

Za ty peníze by se o nich dalo uvažovat, nemám sice naposlouchaný EM151 ale ty Yamahy S115V posluchám 5 ročně už asi 4 rokem na hasičskejch závodech a pokud se do nich na výškách lehce šáhne daj se i celkem poslouchat.
Tři vedle sebe si je ovšem neumim představit maj velkej horizontální vyzažovací úhel což by při 3ks tvořilo spoustu harmonickejch a tím i spoustu problémů

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 kvě 2011 18:23 

Kraj: SR - Košický
V Yamahe je zákazkový menič od eminence niečo podobne ako Deltapro 15 t.j. z liatinovým košom. Výška je tuším Eminence PSD2002 s nálepkou yamahy. Vyhybka je v tom odladena celkom slušná, bedňa je s preglejky. Hrajú celkom pekne myslím že 6500KČ t.j. cca 265€ nie je zlá cena. Na jednu stranu odporúčam dávať iba po bedne lebo majú vyžarovací uhol 90* čiže keby boli 3 tak by vznikalio už viac interferencií. Takisto neodporúčam ťahať zosilňovače yamaha P****S do 2 ohm stero resp 4 ohm v mostíku. Na obrázkoch pri príkladoch zapojenia v manualy je napísane min. 4 resp. 8ohm v bridge, aj keď sa v parametroch uvádza aj výkon do 2 ohm. Aj napriek tomu že viem o par ľuďoch čo z nimi ťahá subbasy do 4 ohm v mostíku údajne bez problémov, pokiaľ to bude hrať na doraz tak to neodporúčam, lebo aj pri 4 ohmoch ten zosil už celkom slušne vytápa, aby sa ti nestalo že ti bude vypínať teopelná poistka alebo uberať výkon, lebo to nie je nič príjemné...

Crossover odporúčam aspoň DBX 223XL keď už nie Rane SAC22. Alebo kúp nejaký DSP, napr. od Digisynthetic alebo lemu su lacnejšie a celkom ujdu,. len to chce väčšiu technickú zdatnosť užívateľa.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]