Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 11:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARM9408 - Jaky je nejvhodnejsi bassreflex?
PříspěvekNapsal: 10 čer 2010 12:53 

Ahoj. Dostavuji bednu k baskytare a 100W lampove hlave osazenou dvema ARM9408 reproduktory. Puvodne to melo byt uzavrene, ale zase kdyz uz nema hlava zavratnych vykonu, proc nevyuzit vsechny moznosti kde co nabrat. Bedna je o objemu cirka 150 - 160l. Vnejsi rozmer 100*60*40 cm. No a kdyz premyslim o basreflexu, neni problem vypocet, ale nevim jaky je nejvhodnejsi. Repraky jsou usazeny "dle moznosti" uhlopricne. Dole neni misto na sterbinovy a mezi nimi je v predni desce vyztuha...tudiz neni misto ani na sterbinovy uprostred. Premyslel jsem o dvou natrubcich kolem 10cm prumer nekam do dvou volnejsich rohu, nebo na ta sama mista spocitat sterbiny ci spise obdelniky idealne na tloustku predni desky. To je 2.4cm preklizka. Ptam se tedy zasvecenych jaky basreflex mi mohou doporucit a jaky ma ktery vyhody a nevyhody. Kdyz dojde na kamenovani proc takovou bednu :c).... protoze se mi to libi a protoze mam rad vintage zvuk z velkejch beden a lampovejch hlav pekne po staru. Diky.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARM9408 - Jaky je nejvhodnejsi bassreflex?
PříspěvekNapsal: 11 čer 2010 13:57 

Kraj: ČR - Jihočeský
Ahoj.Já osobně bych ti doporučil koupit kvalitní masivní kulaté bassreflexy.Když budou zaobleny na obou stranách,tak to bude jen dobře.Výhoda:snadná instalace.Ty obdélníkové by tam taky šly,ale je to o dost pracnější a zvukově to není skoro žádný rozdíl.A ještě k tomu bys musel vymyslet čím bys ty obdélníky potahl.Jestli máš na tom boxu koberec,tak by se musel dát i na vnitřní stěny a to už ovlivnuje lazení reproboxu.Kulaté BR by mohly vypadat líp nežli hranaté:)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2010 09:36 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já jsem se s tím nes... Mám to samé jako ty akorát s ARO 9415. Hraje to moc pěkně. Nejlépe mi vyšlo ladění na 55 Hz v tomto objemu. To jsem ale dodělával dodatečně. Začínal jsem s bednou od oka a měl jsem tam jen 2 bassreflexu 10 cm průměr a ladění jsem měl okolo 45 Hz. To bylo na pytel, protože až takové podladění dělá trochu neplechu a i plochu bassref. by si to zasluhovalo větší. Teď jsem tam narval 6 bassreflexů a použil jsem normálni odpadní rouru průměr 110 - je pěkně tuhá a nařežeš si ji přesně. Toť názor

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2010 09:37 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Aha sorry, já jsem si nevšiml, že máš ARM :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 črc 2010 12:47 

No taky sem premejslel o ladeni kolem 50 55 Hz, takze asi zkusim. Odpadni trubku mam taky :c) Zkusim pro zacatek dva a pak se uvidi. Diky za nazor.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]