Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 16:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zesilovač
PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 14:57 

Dobrý den nevíte kdo opravý koncový zesilovač LAMA Model PAA 158 B jedná se zřejmě o Teslu na vývoz či co uvnitř je toroid 1krát 18v 1amp a 2krát 27v 7.3amp je to ve vnitř klasická tesla jde zapojit stereo ,mono a mustek vše je ale na ven popsáno anglicky.Potřeboval by asi spíš už
generálku či repasi ale stačilo by mě aby fungoval (stávající stav je že signal se pozvolna zkresluje při zátěži nejdříve jen jeden kanál a pak i druhý já sice elektronice trochu rozumím ale na tohle si netroufnu ale myslím že je to něco na plošném spoji ve zdrojové části páč tam topí až skoro svítí odpor a jeden jse už přepálil (už jsem ho vyměnil) a dál radši nepostupuji tak kdyby se někdo našel kdo se bude po novém roce nudit a zvládne to tak by mě to potěšilo samo že za vaší cenu.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Zesilovač
PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 15:12 

Fotky zesilovače

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 15:13 

Kraj: ČR - Zlínský
jestli chceš kvalitní práci od člověka který tomu rozumí a živí se s tím tak napiš sinclairovi ( malaník - Lamel@seznam.cz :) nebo napiš na audioweb.cz

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 15:24 

Fotky zesilovače

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 15:45 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Není nutné psát někam na audioweb, vše může vyřídit tady u nás. Kontakt memberlist.php?mode=viewprofile&u=440

lojzek - napsal jsi chybně e-mail.

Sinclair se ozve sám, bude-li chtít toto opravit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 15:45 

A kdyby se někdo našel at se ozve na KuchtikJan@seznam.cz nebo 774 809 113 nebo 274 817 007 jsem z Prahy

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 16:27 

Já vím že si asi ted trochu vybírám ale ten dotyčný je z Luhačovic a toje z Prahy kus cesty to asi né já myslel někoho ze sředočeského kraje :o :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 16:46 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Pošta dopraví.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 16:58 

Poštou jsem Patnácti kilovou věc jěště neposílal ale zkusitse má všechno

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 16:59 

už vidím tu ženskou na poště jak prská :twisted: :evil:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 17:34 
Řádný člen

Kraj: ČR - Středočeský
Zkus pražáky.
thales - viz jeho profil tady
opamp
danhard

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 19:54 

Tak zaprvé to není Tesla, ale amatérskej bastl a za druhý dopravit z jednoho konce republiky na druhý jde všechno včetně reprobeden, pakliže se to patřičně zabalí a ošetří proti nešetrnému zacházení.
Podle vnitřních pravidel ČP má jakýkoliv balík s jakýmkoliv obsahem /i křehký/ snést pád z výšky 1,2m. Tak podle toho je třeba se zařídit při balení balíku. Bublinková fólie a polystyren to řeší.

Zesilovač Vám rád opravím, ale musíte jej ke mně doručit. Síť servisů audiotechniky bohužel není tak rozsáhlá, jako servisní síť opraven televizorů, kdy stačí porouchaný přístroj naložit do auta a odvézt např. 5km.
Jenom musím upozornit, že s podobným výrobkem žádný profesionální servis /kromě mě/ nebude chtít nic mít. Jsou na podobné bastly velmi opatrní a vybírají si raději práci, na které lze vydělat rozumné peníze.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 21:13 

No kdyby to šlo tak bych ho poslal někdy po silvestru.Kdyby se vám to podařilo opravit dát nějak dokupy případněrepásnout byl bych vděčný (samo že za vaší cenu)ale nemám k němu však žádné schéma :( :( :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 22:41 
Řádný člen

Kraj: ČR - Středočeský
Nakonec určitě dobrý rozhodnutí poslat to do Luha. Schema IMHO netřeba ;) Jestli si Leoši vzpomeneš, tak dej po opravě report co to je zač, vypadá to zajímavě :P

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2013 11:08 

Ještě jednou musím zopakovat, že se bezpečně nejedná o výrobek žádné z filiálek Tesly, i když je to nacpáno tesláckými součástkami. Žádný profesionální servis s tímhle nebude chtít nic mít, protože podobná práce je poměrně zdlouhavá a co je nejdůležitější - mohou tam být např. na budicím či koncovém stupni vybírané součástky, tak jak dřív bývalo u amatérských či poloprofesionálních konstrukcí zvykem. Kdo nemá dostatečné zásoby tesláckých polovodičů na výběr, nemá šanci podobnou věc opravit, nebo zrepasovat. Někteří možná namítnou univerzální kuchařku s názvem MJ15003, ale já sám jsem se přesvědčil, že v některých konstrukcích kádéčka MJ-čky prostě nahradit nejdou, i když to vypadá, že by to šlo a mají podobné parametry. Proč to nejde, i když vypadají parametrově velmi podobně, si s dovolením nechám pro sebe - nicméně tajeným knowhow to přestane být v okamžiku, kdy po všech stránkách na BM455E a měřáku Ft proměříte kádéčko a následně MJčko, sestavíte si křivku h21e kádéčka, následně MJčka a porovnáte je. Specializované měřáky má ovšem k dispozici dnes už jen málokdo a dělat podobnou věc "od voka" je o přesdržku a naprosto neprofesionální.
Například velmi špatně se nahrazují často používané a vybírané budiče KD337/338, japonskými tranzistory s Ft přes 100MHz to absolutně nejde, protože s takovými tranzistory se celá konstrukce rozdivočí tak, že to prostě nelze dát rozumně do chodu a když, tak frekvenčně zakompenzovat až na 10V/us, jinak se to neuklidní.
Honzo, kompletní údaje k tomu, jak a čím to zabalit a jak to poslat včetně adresy najdeš na stránce http://www.electronicservis.cz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2013 12:09 
Řádný člen

Kraj:
Myslím že po čtyřech letech to už asi řešit nebude, co myslíš?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2013 23:12 

Kraj: SR - Košický
fúúha a ja to tu ako debil čítam od začiatku a ani ma nenapadlo pozrieť dátum. :lol:

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]