Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 16:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nové kvalitní řemínky pro B73, Bxxx, CMxxx
PříspěvekNapsal: 27 led 2016 14:37 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Ahoj kamarádi :)

Logicky se množí dotazy na seriózní náhradu za ty nešťastné řemínky k setrvačníku pro magnetofony řad B73, Bxxx, CMxxx (tedy 98 x 2,5 mm - kruhový průřez).

a) laik by mohl snadno koupit na Aukro totální šmejd, který nevyhovuje ani rozměrem, ani pružností ...
b) případně získat sice starý originál, ale s takovým množství absorbované síry ze vzduchu, že už požadované vlastnosti mít taky nebude

A protože jsem v minulosti objevil dodavatele vysoce kvalitních broušených pryžových výrobků pro těsnění atomové techniky a našel mezi sortimentem model, který vyhoví mechanicky i vlastnostmi dalšími, nabízím možnost dodávky (pryžová hmota NBR70 - rozměr 98 x 2,5 mm)

Při objednání .... 1 - 49ks je cena za 1 ks asi 29 Kč
Při objednání .... 50ks - 99ks je cena za 1 ks asi 21 Kč

Takže je asi rozumné tady posbírat požadavky všech a pak výhodně objednat a přeposlat si to ...

Požadavky pište sem do vlákna.

Poznámka - nejde o bazar ani kšeft. je to vzájemná pomoc mezi uživateli. Cenu nabízím tak, jak jsem nabídku dodavatele dostal. Vzhledem k tomu, že se pár Vámi požadovaných řemínků dá komukoliv z Vás pak poslat v obyč obálce, je jasné, že cena za doporučené psaní bude přičtena a nebude velká.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Nové kvalitní řemínky pro B73, Bxxx, CMxxx
PříspěvekNapsal: 27 led 2016 14:54 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
...vysoce kvalitních broušených pryžových výrobků pro těsnění atomové techniky...

OMG!
https://www.youtube.com/watch?v=64P4pM48Dn0
Od 18:18

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2016 16:38 
Řádný člen

laminat píše:
...vysoce kvalitních broušených pryžových výrobků pro těsnění atomové techniky...

OMG!
https://www.youtube.com/watch?v=64P4pM48Dn0
Od 18:18

Asi nevíš, co mluvíš, Igore :lol:

Kdybys něco věděl o problémech při výrobě v Přelouči, věděl bys, že s výrobou těchto řemínků měli problém, protože dlouho nemohli najít správného dodavatele, mj. se šetřilo na ceně.
Problém byl v broušení na tvar a bez otřepů. Nebylo-li to přesné, kolísalo to ...

Tato řada je úplně na něco jiného a protože u technologie, na kterou je určena, jde o vysokou přesnost výroby, nám se to nyní hodí. A materiál NBR splňuje naše požadavky s rezervou.
Jde o Nitrilbutadienový kaučuk.

Ještě nějaké blbé kecy ? :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2016 17:07 
Řádný člen

Takže je potřeba to zaplácat přívlastky, zejména pak tím atomovým, že? Tys totiž vůbec nepochopil, o co mi šlo a to je tvé hyperužívání přívlastků.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2016 17:45 
Řádný člen

No a co bys napsal, kdy výrobce vyrábí pro atomovou techniku ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2016 18:20 
Řádný člen

Prostě bych to tam nezmiňoval. Já taky nepíšu, že náš výrobce lokomotiv vyrábí i letadla a motorové sáně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2016 23:20 
Řádný člen

No dobře, příště ... já jen chtěl naznačit profesionalitu výrobce, protože těch sraček na Aukru, co se vydávají za řemínky, které se "děsně hodí" ... mám plný zuby. Ale beru Tvůj argument :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2016 00:17 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
A co takhle plochý řemínek motor - předloha pro B4?

Trochu mi to tady připomnělo Divadlo Járy Cimrmana. O Petru Bruknerovi se říká, že to je "největší žijící český naivní herec".
Těsnění atomové techniky - co to je? Je to vědecky dokázaný?
A ta profesionalita, já nevím. Černobyl i Fukušimu stavěli atomoví profíci a Challenger žuchnul kvůli těsnění, který asi taky nebylo z Aukra.
Jak se ten těsnící O-kroužek bude chovat při dlouhodobém dynamickém namáhání? Předpokládám tedy, že to je těsnící O-kroužek, když jde o atomový těsnění. Aby to po měsíci hraní nedopadlo jako šprcka ve wolkmenu. Zkoušel to někdo nahodit na řemeničky a pár stovek hodin s tím točit?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2016 08:49 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Už by ste s tím fakticky mohli přestat. Nevím, jestli je nutný sa natahovat pro každou píčovinu. Já nevidím nic špatnýho na tom, co napsal Petr, tak nechápu, proč se do něj musíte obouvat...vlastně vím, to už jen tak ze zvyku, co?

řemínky z NBR70 - používali jsme v transmisích pro roztáčení rotorů pro elektromotory do praček na dynamických čítačkách ve vyvažovačkách Balance Systems. Roztáčelo to 24h denně ty rotory naložený v oleji. Jedna sada takových o´kroužků vydržela na té čítačce asi týden. Pak se měnila. Ne však proto, že by ty řemínky byly nějak poškozeny, ale spíše preventivně. Jelikož to bylo celý od oleje, vznikalo nebezpečí, že to začne prokluzovat a ztrácet pozici. Takže se to jednou týdně celý vyčistilo a řemínky se pochopitelně nahodily nový. Takže rozhodně to vydrží dynamický namáhání v řádu stovek hodin. Osobně jsem je používal pro magnetofony B730, B700, B70 a B9. V některých jsou už celkem hezkou řádku let...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2016 10:48 

Kraj: SR - Bratislavský
Já zase sháním řemínek průměru cca 82 mm, průřez kruhový, případně čtvercový cca 3x3 mm. Nezná někdo vhodný zdroj?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2016 13:22 
Řádný člen

TheLastUnicorn píše:
Takže rozhodně to vydrží dynamický namáhání v řádu stovek hodin. Osobně jsem je používal pro magnetofony B730, B700, B70 a B9. V některých jsou už celkem hezkou řádku let...

Děkuji za podporu, Majo :D Oni už mají oba to rýpání v DNA zakodóvané ... už to beru s rezervou. :lol: Já myslel, že naše fóra (SS + RM) jsou technická a ne Blesk nebo iDnes ...

Ale dost šarvátek. Spíš ještě k těm materálům ... mělo by to asi dost vydržet, protože i tu zmíněnou odolnost proti chemikáliím, to má v technických parametrech. Tam by běžná pryž moc nesnesla. Nota bene: v magičích to v oleji jako sardinky neběhá ... takže tím líp. Rozhodně to nejsou sr.... jako ty aukrovské z Nového Bydžova.

Příloha:
NBR70.jpg

Ještě informace výrobce na můj dotaz:
"... O-kroužky jsou občas používány jako řemínky pro pohon různých mechanizmů. Požadovaný rozměr kroužku máme na skladě ve směsi NBR 70. Tato směs je pro tyto účely vhodná.

Jako řemínky se používají také směsi EPDM a silikon, které jsou zvláště vhodné pro vyšší teploty - např. promítačky (ohřev od žárovky) a mají rovněž vyšší odolnost proti vzdušné oxidaci. V poptávaném rozměru ale kroužky z těchto směsí nemáme a momentálně je v požadovaném množství nemůžeme dodat. ..."

Sečteno a podtrženo: chtěl jsem kamarádům pomoct a ještě za výhodnou cenu. Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Ale - kdo chce, ať si napíše. Ostatní ať se zdrží zbytečných komentářů, které nejsou techniků hodné ...

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]