tak poporiadku, asi sa neviem pisomne vyjadrovat
ak napojim do B115 repro { pretoze ma zosik } tak mi pojdu korekcie, to iste plati o B100,101 a podobne, keby som mal navod k B116 tak toto vlakno neexistuje
co sa tyka kazetakoveho vlakna, je pravdou, ze stale mam nejake nejasnosti ale naozaj az na par vynimiek malokto dokaze odpovedat na moje otazky. Skor sa casto stretavam s velmi mudro posobiacou formulaciou viet, ktore ale nakoniec o nicom nevypovedaju a uz vobec neodpovedaju na dotaz
Priznajme si, ze trochu to prihrievas s tym pletenim predmagnetizacie a decibelov a hertzov. Ono ja pokial nedostanem odpoved, tak sa snazim k nej nejako dopracovat a to ked ma to zaujima hociako. Pravda ale je, ze doteraz si neviem vysvetlit v praxi co znamena dostat 4kHz pri nulach na pasku. Rovnako si neviem vysvetlit preco sa hocikedy pouziva slovo dynamika. Casto sa mi stane, ze pri citani for sa jednotlive nazory zleju do jednej obrovskej dezinformacie a to je podla mna to, co by som sa mal ja v prvom rade naucit, filtrovat jednotlive nazory z internetu. Pracujem na tom, rozlisujem v debatach slovko dynamika a casto ho musim prehliadnut pretoze dotycny to pouzil nevhodne asi len preto, ze mu to dobre znie ked to pusti z huby.
Moj retazec aj ked nepravom takto oznacovany je takmer len dokazom mojho priucania sa k internetovemu odbornemu slangu. Dolezite je ale povedat, ze skutocne nemam ziadne znalosti a uz vobec nie skusenosti v tychto veciach a nikdy nikomu nevysvetlim histereznu slucku a mozno sa to pise aj s Y. Ono povedat aj ked to bolo myslene dobre, ze pri nulach tam nedas 4kHz je velmi klamlive ale pritom zaujimave a chytlave a zrazu cloveku co nevie vyratat vlnovu dlzku 17kHz sa to zda ako novum. Vzapati na to nasleduje podla mna opravnene moj dotaz na, ktory dostanem sice dobru odpoved ale opat v tom internetovom odbornom slangu. Tak takto nejako sa rozbehlo to vlakno, potom som si od neho dal pauzu a obcas som len tak dedukoval co chceli dotycni povedat. Niektori odbornici hovorili pre mna nezrozumitelne a ini zasa maskovali svoje neznalosti v profesionalne znejucich inotajoch. Do toho sa pridala moja neznalost fyziky a teorie elektroakustiky a takto bajecne sme si pokecali.
Velmi dobre viem co sa odohrava v aute za jazdy ale nikdy nepopisem chcemicky vzorec horenia zmesi alebo tepelne namahanie klukoveho hriadela v zavislosti od otacok motora a uz vobec nenapisem vzorec, ktory zobrazi vplyv prevodovky na rozlozenie tociveho momentu motora alebo co
PS doteraz mi nikto neobjasnil preco ked nahram na pasku CD tak mi ledky rec levelu behaju tak +- 7db ale ked nahram z gramca tak lietaju od +- snad 50db
alebo v tom slangu mam tam dynamiku 50db, ci stale nechapem tomu slangu a dynamika neoznacuje dynamicky rozsah ale hlasitost cinkania?