Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 19:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Gramopřenosky z Polska
PříspěvekNapsal: 09 úno 2013 21:28 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Na jiných vláknech se tady několikrát probíraly magnetodynamické přenosky z Polska, nabízené třeba na AUKRU s hodně nelichotivým hodnocením, založeném na podezření (jistotě), že se jedná o padělky. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nějakou takovou přenosku fakt koupil a zkoušel, nebo dokonce měřil? Nějak se mi to totiž nezdá, nabízený je poměrně široký sortiment, i náhradních chvějek a nedovedu si představit, že by se vyplatilo to někde pokoutně motat. Určitě se shodneme, že to není zase nejjednodušší výroba, nehledě na hodnotu přípravků a lisovacích forem.

Někdo tady doporučoval třeba AUDIOTECHNICA AT-95E z Německa, ale tam jsem jí našel jenom u prodejce, který má na webu obrázek úplně stejného balení, jaké používají Poláci, akorát bez "pravého japonského" nápisu ORYGINAL.... Tenhle prodejce: http://www.soundhifi.com/AT95e.html z GB zase píše, že nakupuje z Japonska velkoobchodní balení po 100 kusech, které teprve doma jednotlivě balí... Tak nevím, nedělají to tak i Poláci?

Risknul jsem to a jednu AT-95E od nich koupil - je to IMHO asi nejvyšší, co se ještě vyplatí dát do neupravené NC 470 a je to, řekl bych, mnohem lepší, než předchozí SHURE M -75 6S, alespoň podle mého hudebního hluchu.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Gramopřenosky z Polska
PříspěvekNapsal: 19 úno 2013 10:23 

Kraj: ČR - Zlínský
Doneslo se mi, že Poláci pajcují i Ortofony OMB5 a OMB10 s nevalnou kvalitou.
Já mám naštěstí zásobu OMB5E přímo z Litovle s litovelským návodem a razítky, takže originály.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 úno 2013 11:38 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
No já musím říct, že zkušenosti s Poláky mám všelijaký...z minulosti špatný, ale za poslední dobu se nemůžu stěžovat. Ale jsou to většinou "automotive" záležitosti. Slušný spojky McArm, perfektně zrepasované automaty za poloviční cenu, slušné repasované dvouhmotové setrváky. Taky některé polské levné díly (Filtron, Teknorot) nebývají vůbec špatný a často lepší, než opěvovaný Bosch nebo Febi.
Takže i ty přenosky nemusí být špatný, ať už je to přebalený originál nebo pajc. Chtělo by to ale opravdu změřit a prověřit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 22:42 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
OMB5 a 10 jsou celkem masovky, to by se ještě vyplatilo pajcovat, ale nabízí i třeba ORTOFON 2M RED nebo BRONZE za šest litrů - kolik jich mezi lidma bude?

Kdyby to byl někdo v Praze ochoten přeměřit, klidně mu tu AT 95 zapůjčím - stejně musím něco s tou NC 470 udělat - ta svorkovnice ze samice pětikolíku, odkud je vyvedený kabel ven mně fakt dostala. Kdybych to vyvedl klasicky, tj rozdělené a oddělené stínění od země, kam bych měl v gramofonu kotvit uzemění (oddělené) přívodního kabelu? Děkuju za rady

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]