Na jiných vláknech se tady několikrát probíraly magnetodynamické přenosky z Polska, nabízené třeba na AUKRU s hodně nelichotivým hodnocením, založeném na podezření (jistotě), že se jedná o padělky. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nějakou takovou přenosku fakt koupil a zkoušel, nebo dokonce měřil? Nějak se mi to totiž nezdá, nabízený je poměrně široký sortiment, i náhradních chvějek a nedovedu si představit, že by se vyplatilo to někde pokoutně motat. Určitě se shodneme, že to není zase nejjednodušší výroba, nehledě na hodnotu přípravků a lisovacích forem.
Někdo tady doporučoval třeba AUDIOTECHNICA AT-95E z Německa, ale tam jsem jí našel jenom u prodejce, který má na webu obrázek úplně stejného balení, jaké používají Poláci, akorát bez "pravého japonského" nápisu ORYGINAL.... Tenhle prodejce:
http://www.soundhifi.com/AT95e.html z GB zase píše, že nakupuje z Japonska velkoobchodní balení po 100 kusech, které teprve doma jednotlivě balí... Tak nevím, nedělají to tak i Poláci?
Risknul jsem to a jednu AT-95E od nich koupil - je to IMHO asi nejvyšší, co se ještě vyplatí dát do neupravené NC 470 a je to, řekl bych, mnohem lepší, než předchozí SHURE M -75 6S, alespoň podle mého hudebního hluchu.