Ahoj,
zkousel jsem porovnavat muj receiver Yamaha HTR 6130 s mym sbirkovym kouskem Tesla K103 Delta a s hruzou jsem zjistil, ze muj subjektivni pocit z reprodukovane hudby (vstupni signal ze zabudovanych tuneru - tesla s napetovou syntezou, yamaha s frekvencni) je znatelne lepsi u te Tesly.
Vzhledem k tomu ze neposloucham na "plne pecky" a volume mam spise na nizsich hlasitostech, kvuli fyziologii jsem si na tesle mirne pridal korekce a zapnul funkci "intim" (ze by obdoba loudness? pri zapnuti teto funkce mi pripada zvuk prijemnejsi

, no a hralo to celkem fajnove.
Kdyz jsem chtel dosahnout podobneho zvuku na zminene yamaze, tak at jsem delal co chtel, nebylo to stale "ono" (at jsem steloval korekce jak chtel, kontroloval nastaveni repro, zkousel ruzne "enhancery" ktere spis vedly ke zhorseni celkoveho vjemu, ruzne rezimy... proste asi vsechno co jde nastavit)
Nechapu to - Tesla ma prachsproste konce s A2030, korekce dle schematu take neobsahuji nejake zvlastni obvody a presto to hraje lip....
Na foru jsem cetl ze modely HTR od yamahy nejsou prilis vyvedene, ale v cem maji problem? Koncak s horsimi parametry, spatny predzesilovac, spatne nastavene korekce, nebo co by mohlo byt pricinou? Predpokladam ze upravu zvuku zpracovava nejaky signalovy IC a mozna dodatecna uprava je asi nerealna... Proc vlastne na vetsine soucasnych receiverech nenajdu klasickou funkci fyziologicke regulace hlasitosti (loudness), skryva se za jinymi nazvy?
Kdybyste meli nekdo dobry tip na receiver ze soucasne produkce, s dobrym zvukovym projevem (vim ze to je hodne subjektivni parametr, pod kterym si kazdy predstavi neco jineho, ale myslim ze uzivatele tohoto webu maji mnohem vytribenejsi vkus nez ja

pokud mozno s funkci loudness v pro me realne cenove kategorii (t.j. do cca 7000Kc), byl bych vam velice vdecny.
Dik.
MP