Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rada při výběru Recieveru
PříspěvekNapsal: 27 srp 2012 21:51 

Kraj: ČR - Zlínský
Zdravím.

Už delší dobu uvažuji o vylepšení své sestavy. Mám M-audio rev 5.1 zvukovku, zesilovač mám Leach Amp 2x200W vlastní výroby a bedny jsou od MS-sound RCF LF12G301 + DE12 + A9090.

V plánu je koupě LED 3D TV. Už mám i satelit s hdmi, takže je načase pořídit něco, čím bych ten zvuk a i obraz z TV, PC a satelitu sloučil.

No a co mi přesně jde. Potřeboval bych poradit s výběrem Recieveru s HDMI vstupama + se stereo pre out vystupem, abych využil svůj stávající zesilovač.

V budoucnu i když jsem si myslel, že tyto satelity mi už budou stači, tak bude v plánu nějaky aktivní 15" bandpass subwoofer pro posílení basové části, ale to je další etapa.

Koupě z druhé ruky se nebráním.

první kandidát YAMAHA HTR-3065 co vy na to?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Rada při výběru Recieveru
PříspěvekNapsal: 28 srp 2012 15:53 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Těžžžkej šrot. Od Yamahay nebrat nic ze série "HTR" a ze série "RX-V" nebrat nižší řadu než 6xx.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 srp 2012 16:38 

ještě mě tak napadlo, že bych se možní obešel bez Recieveru s HDMI. Tím pádem by mi ta TV sloužila jako přepínač obrazu z které by pak šel zvuk do recieveru.

zesilovač v Recieveru mě nezajíma, jde mi hlavně o to, aby to mělo dobrý D/A převodník co by nemršíl až tak moc ten zvuk. Nejsem nijak náročný posluchač, převážně poslouchám elektronickou hudbu.

co rikate na tyto dva recievery?

SONY STR-DB 940
YAMAHA RX-V650

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 srp 2012 23:12 

Kraj: ČR - Liberecký
Mám Sony STR DB830, a žádná sláva, předtím jsem měl fakt mizerný Cat CS 907, a ten byl o dost lepší, a to mi nikdo nevymluví.
Tebou zmíněný Sony jsem neslyšel, ale nevím, nevím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 08:18 

A na co že ten rev chceš? Jedeš ze zvukovky, takže ti stačí (předzes a) konec, ten máš, tak na co rev? Jestli další 4ks koncáků kvůli surroundu, tak si je spíš zase postav, než kupovat pochybný harampádí. Další varianta je jen procesor (jen dekodéry a multikanál předzes bez koncáků), ale to je o řád výš než ta první Yamaha cos postoval.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 10:05 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Nejsem příznivcem dnešních receiverů, měl jsem tu Onkyo TX-SR 507 s cenou 8.000Kč, a hrálo to s prominutím jak z prdele. Na stereo neposlouchatelné, to překonal téměř jakýkoliv můj stereo zesilovač z 80. - 90. let. Jedinné co to má tak HDMI a další moderní kravinky, ale zvukově vyloženě průser, který nezachrání ani když si pustíte všechny kanály.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 10:42 

+1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 11:01 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Mám u debilizátoru Pioneera VSX-520, čili jakýsi Pioneeří low-end. Kvůli filmům a HDMI vstupům, samozřejmě. A taky kvůli jednoduchému ovládání (manželka v bytě). Muziku stejně poslouchám v práci. Čekal jsem, že to bude průser, ale po vypnutí všech efektních a efektových serepetiček to zas tak strašnej průser není. Zvukově mi to připomíná AZS223. Zdálo se mi (ZDÁLO!!!), že levná Onkya hrají hůř. Ale možná, že už stářím hluchnu.

Někde se tu probíral jakýsi AV preamp za rozumnou cenu (digitální vstupy - dekodéry - linkové výstupy). Kdybych si tak vzpomněl kde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 11:23 

Kraj: ČR - Liberecký
Všechny efektové serepetičky vypnuty. Je to průser. (sony).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 14:07 

ransom: pochybuju, nejlevnější byl stařičký Violet Audio asi za 20k. Nynější onkya 550x jdou přes 2000E...

Naposledy upravil Zorg dne 29 srp 2012 15:46, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 15:38 

Reciever mi vysel jako nejlevnejsi a beztarostny prepinac vstupu, PC, video, satelit, TV. Jak jsem psal vyse, tak bych to chtel propojit i s budouci Led TV. Uz takto, kdyz se divam v TV na neco poradnyho tak si musim ten Leach rucne prepojovat a prijde mi to jako velice neprakticke. Ten Leach mam jen se vstupnim potenciometrem, predzesilovac se mi uz nejak nechtel delat :mrgreen:

nyni si na zvuk nestezuji, mozna by to chtelo jeste nejake DSP abych mohl svym bednam popohnat poradne spodni pasmo . Nyni pouzivam Foobar s Asiem a elektrik-Q a na hudbu je to OK. Bohuzel na filmy kde nemuzu tak detailne Ekvalizovat spodni pasmo, tak u tech filmu proste ty basy chybi.

Ale jestli rikate, ze ty recievery kurvy az tak moc zvuk, tak to necham nejspise plavat a dam se cestou samo domo prepinac vstupu. Ale uz se v elektronice nejaky ten rok nemotam :)

ransom: ten AV preamp za rozumnou cenu me velice zajima..... to by bylo neco pro me :geek:
ale co je pojem rozumna cena.... 20 tisic? drzme se prosim vas pri zemi :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 17:33 
Moderátor

Ale ne, někdy před rokem jsme to tady řešili, já znal akorát takové ty highendové AV preampy za sto tisíc a víc a pak tam někdo loupnul odkaz na něco, co bylo snad kolem sedmičky. Jenomže já blbec si už vůbec nepamatuju kdo to byl a kde to tady bylo. Lidi, pomozte...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 19:57 
Řádný člen

Kraj:
Také si pamatuju že tu něco takového bylo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 21:51 

cim vice projizdim internet, tim vice jsem zmateny, co vubec potrebuji :D

treba nyni me zaujal DA PŘEVODNÍK CAMBRIDGE DacMAGIC plus. Vsechny me pristroje maji opticky vystup, takze by to teoreticky vyresilo muj problem, bohuzel kdybych treba chtel subwoofer nebo tak, tak bych to musel zase nejak resit......

uz vam fakt nevim, ze jsem se do toho vubec poustel :mrgreen:

Reciever jsem uz zavrhl..... platil bych u nej za veci, ktere bych nevyuzil

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 22:28 
Moderátor

Tak pokud by šlo o stereo, tahle věc by myslím posloužila dobře. Sub bys měl stejně aktivní, tak by stačilo dořešit slušný filtr, nebo prostě nechat předky na celý rozsah a subem jen přidávat spodek - většina aktivních subů už svou výhybku má.
Akorát s tím nerozkóduješ 5.1. Na druhou stranu ne vždy je prostor opravdu nutný (i když já u filmu třeba centr z jistých důvodů preferuju).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012 22:43 

Nyni pozivam stereo, v minulosti jsem mel 2.1 ( tripasma satelity tesla a subwoofer s deltou 12 LF) ale uz bych takove zverstvo neudelal, bylo to jeste v me mlade nerozvaznosti :D. zkousel jsem i zvuk 5.0 ten me moc neoslnil, ale bylo to mozna tim ze jsem mel center a zadni satelity pouzite geniusy a predni satelity byly tesly. Ale ten prostorovy zvuk byl uz slusny.

To je prave zase to, ze na ty filmy by ten 5.1 zvuk byl vyborny. Na hudbu jedine stereo, nebo se subem , ktery by doplnoval jen spodni pasmo satelitu.

takze to tak preamp i s 5.1 signalem , ale to jsem zase v cenove relaci 20+ :cry:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 10:57 

ransom píše:
Ale ne, někdy před rokem jsme to tady řešili, já znal akorát takové ty highendové AV preampy za sto tisíc a víc a pak tam někdo loupnul odkaz na něco, co bylo snad kolem sedmičky. Jenomže já blbec si už vůbec nepamatuju kdo to byl a kde to tady bylo. Lidi, pomozte...

To nevím, ale bůhví co to bylo, moc bych tomu nevěřil za takovou cenu, když i to Onkyo za 50k je ojeb :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2012 18:47 
Moderátor

Zorg:
Tak s ohledem na požadavek A.J.michala nemusí jít o vyložený HighEnd. Ten, kdo sem ten odkaz dal, tvrdil, že to úplně zlé není. A jistou logiku to má: Vezmi nic moc receiver za 20k, odpárej z něho koncáky (které jsou asi jeho nejslabším článkem) a zdroj. Zbudou ti jakž takž použitelné dekodéry a převodníky a ta cena bude tak nějak odpovídat.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]