Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaký zesák?
PříspěvekNapsal: 10 bře 2012 17:50 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ahoj ,požádal bych o radu,jaký zesák mám nejlépe pořídit k těmto reprákům.
Vlastním repro DANTAX OPUS 8 ,frek.rozsah 35-22000 Hz,citl. 94 dB, sin. výkon 250W, hud. výkon 375 W , impedance 4 Ohm.
Prosím o doporučení na zesák do 20 000 a řekněme do 30 000 Kč.
Předem dík Svob.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Jaký zesák?
PříspěvekNapsal: 11 bře 2012 19:36 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
Něco od NADU.Mají krásný kousky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2012 21:37 

Kraj: ČR - Plzeňský
Něco lampového od JJ electronics?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 bře 2012 00:43 

Kraj: ČR - Zlínský
JJ Electronics dělají elektronky s mizernou životností a tytéž i osazují do svých zesilovačů. Nemohu říci, že by jejich zesilovače byly špatně konstruované, mají například vynikající výstupní transformátory, ale díky mizerné životnosti jejich elektronek je jejich provoz dosti drahý. Několikrát jsem použil elektronky JJ při servisu nástrojových zesilovačů - přesto, že se na ně hrálo poměrně zřídka, koncové EL34 se odporoučely s emisí asi tak za osm měsíců, což mi vzhledem k jejich ceně přijde dost krátká doba. Přeosadil jsem tedy na zkoušku jednu mashalláckou kopii EL34-kami, vyrobenými ještě Teslou a odhadl bych to na cca pět let, co ten zesilovač bez potíží běží, až se k němu zase do zkušebny té kapely dostanu, jen tak ze zvědavosti si změřím emisní schopnost těch Tesel.
Je mi jasné, že JJ potřebuje vyrábět a prodávat, nikoli vyrábět longlife elektronky, to by to mohli brzo zabalit, proto vyrábějí elektronky s tak tenkou emisní vrstvou, aby nevydržely nějak extra dlouho a majitel zesilovače si přišel koupit další.
Na obhajobu JJ bych ale uvedl, že tímto způsobem vyrábí v současné době mnoho výrobců, kteří v prvovýrobě používají materiál, který nevydrží déle, než dva až tři roky a pak se to začne sypat. Jako servisák do toho pochopitelně vidím hlavně zevnitř a důkladnou diagnostikou jsem schopen i uvést, které značky a který materiál je příčinou toho, že se Vám přístroj po cca třech letech začne sypat.
Neudělám to jen z toho důvodu, že už jsem v minulosti měl nepříjemné tahanice s výhradním dovozcem jisté značky, který mě chtěl dát k soudu. Díky tomu, že mám známých několik soudních znalců z oboru elektroniky a jeden z nich mi vystavil precizní posudek, k soudu nedošlo.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]