Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Receivery Pioneer
PříspěvekNapsal: 22 črc 2011 16:58 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Obracím se hlavně na ty, kdo mají s danými přístroji nějakou zkušenost. Teorie mám dost.

Váhám mezi zánovním VSX-AX3: http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... index.html a novým VSX-820: http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... index.html
Ta 820 je samozřejmě o třídu či dvě níž. Nepotřebuju zvučit 7.1, nepotřebuju vlastně ani HDMI vstupy. Předpokládám ozvučení 3.0 se třemi shodnými velkými bednami na předku a na centru (bez subu) plus druhou zónu (aby si mohla ženuška dělat rambajz v kuchyni). Většinou ale budu chtít hlavně slušné stereo, film jen příležitostně. Pioneera chci prostě proto, že mám od něj kromě beden všecko a mám pro něj slabost, ne že bych ho považoval za to nejlepší na světě.

Mám čekat opravdu rapidní rozdíl ve zvuku? Do čeho byste šli vy? Cenově to vyjde plus minus nastejno, podpora formátů zvuku se zdá podobná.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Receivery Pioneer
PříspěvekNapsal: 22 črc 2011 17:43 
Řádný člen

Jestli můžu radit, tak ho nekupuj. Známý ho měl a koupil si místo něj hojně vychvalované Onkyo (ted nevím přesné označení) ale +/- vycházející v této cenové relaci nejlépe.
Pokud máš slabost pro Pioneer a stačí ti stereo, tak bych si radši za ty peníze udělal pěknou retro sestavu z krásných stříbrných pioneerů z přelomu 70-80 let, které mají zejména vyšší modely (řady 7xx a výš) velmi slušné parametry i zvuk.
Ale každý jde jinou cestou, to jen můj skromný pohled na věc. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2011 19:07 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Navrhuji přesně Rendyho řešení. Ještě jsem neslyšel multikanál (včetně statisícových Yamah, Denonů a Onkyí, který by přehrál ve stereu stereozesilovač za polovic.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2011 20:06 
Moderátor

Starý stereo zesilovač si samozřejmě nechám. Chci ale něco, co svede rozkódovat i film...
Kdyby mi šlo jenom o koncový zesilovač, ten si postavím lepší. Ale potřebuju dekodéry, optické vstupy, dálku... Neobjevil jsem zatím žádný samostatný předzesilovač s dekodéry běžných formátů včetně nových DTS a pod. A z počítače přes zvukovku to honit nechci. Nejde mi o high-end...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2011 01:57 
Řádný člen

No dneska se docela hojně kupují tzv. multimediální centra, s přehrávačem všemožných formátů včetně USB flash, CD/DVD/BluRay... v ceně cca 3-5 tisíc. Osobní zkušenost s tím nemám, ale třeba by to bylo taky jedno z možných řešení. S kvalitním výstupem v této ceně bych ale moc nepočítal.
Já osobně tyhle věci honím přes počítač a kvalitní externí zvukovku, ale do budoucna budu stát před stejným problémem.. tzn. jednu sestavu na tyhle "blbinky" a jednu na klasické poctivé stereo. Kombinace obojího asi moc dohromady nepůjde, vždy to bude kompromis.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2011 15:30 
Moderátor

Chlapi, já vím, že to myslíte dobře, ale já mám rozhodnuto, že jdu do AV receiveru, jen už řeším konkrétní typ...
Kdybych byl sám, tak hraju pořád z notebooku přes externí 5.1/24bit zvukovku. Mám vymyšlený koncák s 5xDPA330, bez korekcí, jenom s pětipaketovým přepínačem, který udělá perfektní, přesnou regulaci hlasitosti se třemi odbočkami pro fyziologii. JENOMŽE: Já to potřebuju i pro manželku. A potřebuju jedním zesilovačem ozvučit všecko. A musí to mít dálkové ovládání.
Jen pro film používám tři zdroje (satelit, DVD přehrávač, a Xtreamer - když jsi Rendy psal o multi centrech, a výhledově Blu-ray). Pokud má každá ta věc mít vlastní dekodéry a vícekanálový výstup, bude buď mizerná, nebo drahá. Mám osobně zkušenost s několika (značkovými) CD a DVD přehrávači, ze kterých se zvuk nedal poslouchat jinak, než přes optiku. Na linkových výstupech byl prostě strašný. Samozřejmě se nad tímhle řešením ošívám, ale každé jiné mi situaci neřeší, nebo bude extra drahé.
Takže jen hledám, jestli někdo neměl možnost porovnání...

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]