Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 13:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Receiver k TESLA reprosustavam
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 19:03 

Dobry den,
mam zachovale reprosustavy TESLA 1PF 067 08, ktore pouzivam s receiverom THOMSON DPL 550HT, zvukovo sa mi zda ze tie reprobedne by mohli hrat lepsie ale stacilo mi to (nie som velmi narocny) ale teraz chcem kupit novy receiver z dovodu poruchy tohoto THOMSONU, preto by som sa rad opytal odbornikov ktory z lacnych receiverov by sa hodil k tymto reprosustavam.
Rozhodujem sa medzi ONKYO, YAMAHA, PIONEER alebo HARMAN KARDON AVR 142. Viem ze tieto reprobedne potrebuju tvrdy koncovy stupen, lenze neviem ktory z receiverov splna aspon ciastocne tieto podmienky.

Dakujem za vase rady.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Receiver k TESLA reprosustavam
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 19:19 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Zdravím. Veľmi tvrdé zdroje majú zosilňovače Yamaha. Thomson DPL 550 HT je celkom mimoriadny šmejd.
Každopádne by som doporučoval nekupovať receiver pre domáce kino ale stereofónny receiver alebo zosilňovač. Doporučil by som receiver Yamaha RX-797 alebo zosilňovač AX-497.
Dobré je aj Onkyo. Pioneer je dobrý vo vyšších cenových kategóriách, nie v týchto najlacnejších a Harman Kartón má dosť desivé vnútorné prevedenie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2010 19:55 
Řádný člen

Kraj:
A já bych doporučil bazar protože za ty samé prachy v životě nemáš šanci sehnat v krámě nový stroj který by dosahoval kvalit těch starších.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2010 09:59 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Dobré receivery jsou hodně drahé, koukni ještě po klasickém stereo zesilovač značek NAD a ROTEL, starší kusy seženeš za poměrně přijatelný peníz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2010 11:34 

Hmm.. Stacil by mi stereo zosilovac alebo stereo receiver keby mal aspon jeden opticky vstup ale nic take som nenasiel. Ja by potreboval pripojit pocitac a TV, cize vyuzitie by bolo hlavne na hudbu, pocitacove hry a obcas TV.
A co tak Ferguson AV-660, alebo Harman Kardon AVR 142? Ma s tym niekdo skusenost? Nechcel by som mat horsi zvuk ako teraz (Thomson DPL 550HT)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2010 14:09 
Řádný člen

A do toho optického vstupu chceš připojovat co?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2010 16:05 
Řádný člen

A ešte doplním - H/K AVR 142 nie je za tie peniaze zlý receiver (ak sa nebudeš pozerať dovnútra :D ). Len si dovolím opakovane upozorniť, že veľmi dobrý a drahý AV receiver neprehrá relatívne lacný stereo zosilňovač alebo receiver - viď príklady, ktoré som uvádzal.
NAD-y a ROTEL-y, ktoré doporučovl LuKyss, sú tiež veľmi dobré.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2010 16:56 

Do optickeho vstupu chcem pripojit PC, mam kartu Creative Labs X-Fi Titanium Fatal1ty Pro ktora to umoznuje a TV, mam TV monitor LCD SAMSUNG T240HD. Vlastne vsetko sa to toci okolo PC teraz mi ide zvuk najprv do zvukovej karty opticky a odtial opticky do toho Thomsonu. Je to krkolomne ale zvuk je uplne cisty, mal som to uz zapojene aj inak napr. digitalne koaxialnym kablom (to ked som este mal inu zvukovku) ale zakazdym som tam mal brum, a zvuk sa mi zdal nie uplne cisty. Velkou mierou za to moze pripojenie anteny lebo ked som ju odpojil tak sa stratil brum. Mam kablovu antenu. A este nieco, mal som nejaky cas aj TV kartu v PC a tieto prepojenia ktore neboli galvanicky oddelene mi robili problemy, kazdu chvilu nieco v PC odislo. Odkedy mam prepojenia riesene opticky tak sa este nic nepokazilo. Mozno sa to zda cudne ale predtym ked som pripojil antenu ci uz ku zvukovej karte v PC alebo k receiveru tak to hodilo viditelnu iskru. Preto chcem aj v buducnosti toto riesit opticky.
Mozno som niekde robil chybu, neviem. Najjednoduchsie by bolo kupit zosilovac, teraz je napriklad na predaj zosilňovač NAD 314, pomerne lacno ale ten zas nema opticke vstupy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2010 17:02 

H/K AVR 142 ten ma celkom laka, len neviem o nom zohnat ziadne informacie, jedinu recenziu som nasiel v madarskom jazyku a to ani prekladac dobre neprelozi. Potreboval by som nejake skusenosti ci niekdo nema.
Vnutri nevyzera dobre? Lacne a poddimenzovane suciastky? Mal by mat dva transformatory alebo sa mylim?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2010 05:40 
Řádný člen

Kraj:
To že ti odcházely věci v PC je otázka toho že nemáš uzemněnou anténu (nebo blbě) nebo máš blbou elektroinstalaci, nejlépe obojí. Je to řešitelné ale nesváděj to pak na kabely. K receiveru se ti nevyjádřím protože ho neznám. Jen vím že bych to takto neřešil. Chci za své peníze maximum co mohu mít a tahle cesta se mi prostě nejeví jako optimální. Ale je to můj pohled na věc, vyhodnotit si to musíš sám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2010 14:57 
Řádný člen

A prečo si nevytiahneš ten signál zo zvukovky už analógovo do zosíka?
Ak ti odchádzajú veci v PC a súčasne ti to pri pripojení antény brumí, tak máš niečo v neporiadku so zemnením - buď niečo neuzemnené alebo naopak zemnú slučku.
Prečo sa tak silou-mocou hrabeš po AV receiveri, keď ho nebudeš využívať na multikanál? To je proste veľa muziky za málo peňazí, to nefunguje.
AVR 142 dva transformátory? Z toho jeden 5 W na stand-by režim, nie :-)? Veď je to najlacnejší AV model od H/K.
Keď už silou-mocou chceš ten AV receiver, tak mi radšej tie 1 PF predaj a kúp si k tomu AV receiveru nejaké zodpovedajúce šunky :D .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2010 19:26 
Řádný člen

Kraj:
Protože to není moderní a "in". :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2010 15:57 

Nie, nemusi to byt moderne a in, pretoze mam 50 rokov, ale musi to byt pocuvatelne, teraz som to skusal znovu, akonahle pripojim k receiveru analogovy signal z PC karty tak to huci. A podstatne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2010 20:37 

Provozuji u PC s Turtle Beach Montego ARS 840 a jako zesilovač Pioneer SX-535 v US provedení, tedy s autotrafem 230/110V. Naprostá spokojenost, už proto, že receiver mě stál cca 1900,-, bedny 2000,- a se zvukem současných AV receiverů a jejich X+1 plastovýma krabičkama se to nedá srovnávat. Nešel bych asi do receiverů po roce 1980, začaly se tam cpát na konce buď hybridy nebo integráče, což byl zvukově krok vzad a opravitelnost dnes problematická. Takže nějaká aukce a počkat si na dobrý Akai, Technics, Pioneer nebo Sansui. Je to jak zvukově tak na pohled spousta radosti za rozumnou cenu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2010 02:56 
Řádný člen

Kraj:
Já bych se těch věcí z 80. let nebál, jen je třeba pozorněji vybírat. Zrovna dneska jsem kamarádovi rozmlouval AKAI AMU210 který chtěl pořídit na Aukru. Stroj ze 70. let ale dost ojebávka podle schematu.

To bručení způsobuje zemní smyčka. jen čistě testovně+ - co to udělá když PC a receiver připojíš analogově ale odpojíš tu anténu od TV, eventuálně i od PC okud jí máš připojenou třeba k TV kartě? Přestane to bručet?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2010 13:11 

Pokud se na Aukru objeví zajímavý stroj, tak si ho proklepnu podle dostupných informací a schématu. Teď je tam třeba Sony STR-313 s hybridem na konci, pekná mašinka, ale ten hybrid mne odrazuje.
Brum může být způsoben i blbě udělaným zdrojem v PC, já mám fanless Fortron (není nic slyšet, nesnáším hučící PC) a žádný problém se zeměním není. Bohužel největší potíže způsobují anténní rozvody a jejich zemnící potenciály.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2010 19:52 
Řádný člen

Kraj:
Myslím že zdrojem to nebude. Všechny zdroje jsou totiž konstruované ve třídě I. a tak mají vždy propojený PE vodič (zem) se zemí vnitřní elektroniky PC a tedy i zemí zvukového výstupu. Z vlastního zdroje po výkonové cestě se domnívám nemá brum jak dostat jelikož na rozdíl od klasického zdroje se el. proud nezpracovává přímo. Tak nevím kde by mohl být u toho zdroje háček.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 led 2010 11:37 
Řádný člen

vlk: Třeba stereofonní zesilovače a receivery (ne AV!) Yamaha mají dodnes konce poctivé diskrétní. velká trafa, pasivní chlazení na chladičích z Al profilu, zapoudřené potenciometry a relátka přepínání vstupů (potažmo zapouzdřené motorické přepínače), takže bych se toho až tak nebál.
Samozřejmě se ušetřilo na tloušťce předních panelů, reprosvorkách a podobně ale zrovna ty reprosvorky v sedmdesátkách a začátkem osmdesátek byly taky ještě pěknej shit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2010 09:08 

Tak som tu znovu. Nedopadol som dobre, kupil som receiver Yamaha RX-V365 a zvuk bol hrozny oproti Thomsonu. Pouzival som Yamahu asi dva mesiace a teraz som znovu zapojil Thomson. Nemam nic proti Yamahe, ale skutocne sa to nedalo s mojimi bednami pocuvat. Dokonca ani zo sluchatkami a to mam troje. Zvuk bol neskutocne ostry, neprijemny, ziadna hlbka, neviem to lepsie vysvetlit.
Thomson ma dobry zvuk ale nefunkcny displej. Mohol by niekdo skuseny poradit aky receiver by bol vhodny k tymto reprakom 1PF06708?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2010 16:00 

Je mi jasné, že to není ideální postup, ale jsou teď na Aukru dva nadějné stroje http://aukro.cz/item963052063_zesilovac ... runky.html ale ten je na opravu a http://aukro.cz/item967032533_pioneer_sx_590.html

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]